Niños son el futuro. Kinderen zijn de toekomst.

Niños son el futuro. Kinderen zijn de toekomst. | Geld inzamelen
 
 
Vindt u onderwijs en sport ook belangrijk voor de ontwikkeling van een kind? Steun ISOP!

Over ISOP

ISOP staat voor internationale studenten ontwikkelingsprojecten. Wij zijn een stichting voor en door jonge mensen. Wij zijn ondernemend, dynamisch, innovatief en betrokken. Wij zijn mensen met ambities, die willen bijdragen aan een betere wereld. Startend met een klein project in een achterstandsbuurt in Costa Rica en inmiddels uitgebreid naar andere steden, landen en zelfs continenten. Wij hebben onze ideeën en krachten gebundeld en gaan vol goede moed aan de slag. Wij zien prachtige projecten ontstaan met een duurzaam karakter, maar ook met een boodschap. We denken niet dat we de hele wereld aankunnen, maar willen wel ergens beginnen.

Vanuit de overtuiging dat sport een belangrijke rol speelt in persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling van jeugd, organiseren wij sportontwikkelingsprojecten in sociaal-economische achterstandsgemeenschappen. Dit doen we met de inzet van studenten, van verschillende opleidingen en vrijwilligers uit Nederland in samenwerking met lokale bevolking. ISOP start met bewegingsonderwijs en sportstimuleringsprogramma’s. Dit is onze missie.

Voor meer info over ISOP bekijk de website: www.isop.nl

Over mij

Mijn naam is Fabian Jonker. Ik ben 26 jaar, woon in Groningen en ben derdejaars student van de Academie lichamelijke opvoeding (ALO) aan de Hanzehogeschool te Groningen. Al van kinds af aan ben ik sportief ingesteld en op de basisschool keek ik altijd uit naar het vak bewegingsonderwijs. Na een snuffelstage te hebben gedaan op een na-schoolse gymvereniging kwam ik erachter dat lesgeven mij erg aansprak. En omdat sport hoog in mijn vaandel staat, wist ik welke studie ik moest gaan doen, de ALO. Het mooie van het vak bewegingsonderwijs vind ik, dat je er je eigen creativiteit in kwijt kunt om de lessen vorm te geven. En daarnaast is geen dag hetzelfde als je werkt met kinderen. Kinderen geven mij positieve energie! 

Nadat ik was gestart op de ALO en de afgelopen jaren op verschillende scholen stage heb gelopen, groeide bij mij het idee om een buitenlandse stage te gaan doen. Puur voor de kennis en ervaring wat je gaat opdoen. Ook heb ik altijd het idee gehad om iets te willen betekenen voor mensen uit minder welgestelde landen. Daarom ben ik me gaan verdiepen in hetgeen wat ik wilde gaan doen in het buitenland en zo kwam ik bij ISOP terecht. Ik zag dat er vanuit de organisatie al vele mooie onwikkelings projecten in o.a. Costa Rica waren neergezet, waarvan er heel veel nog steeds actief zijn.

In de tweede helft van het derde studiejaar moeten de huidige studenten van de ALO en op veel meer Bachelor opleidingen, een Minor volgen. Met een Minor krijgen studenten de kans om zich breder te ontwikkelen en/of te specialiseren. En omdat ik een buitenlandse uitdaging wilde aangaan, koos ik voor de Minor International sport development.

Wat wil ik gaan doen?

Voordat je echt aan de slag wilt voor ISOP moet je een duidelijk plan voor ogen hebben en deelnemen aan twee voorbereidingsweekenden. Daarnaast is het een eis om 750,00 euro bij elkaar te krijgen, zodat je dit geld in je eigen project kan steken. Wat voor project dat wordt, ligt helemaal aan jezelf. Door het opgedane netwerk van ISOP in verschillende landen, zijn er al wat lijnen uitgezet en zorgen zij ervoor dat je bezig kunt gaan met het gewenste project. Ook wordt er een geschikt gastgezin voor je uitgezocht, waardoor je de cultuur van het desbetreffende land uit de eerste hand meekrijgt. Zo leer je dus het meest.

Er zijn natuurlijk heel veel landen waar je iets voor kunt betekenen, maar ik heb voor Costa Rica (Turrialba) gekozen. Het doel is om hier 5 maand te blijven. Mijn voorkeur is hier naar uit gegaan omdat ik daar mijn opgedane (basis) kennis van de Spaanse taal kan toepassen en omdat de kwaliteit van het onderwijs veel minder is, wat voor mij de reden is om hieraan wat bij te dragen. Het basisonderwijs in Costa Rica is wel verplicht, maar daarna verlaten veel kinderen noodgedwongen de schoolbanken en gaan werken om het vaak lage inkomen van het gezin wat op te krikken. Soms zijn er in de afgelegen gebieden ook geen middelbare scholen in de wijde omtrek te bekennen. De meeste middelbare scholen zijn in en rond de hoofdstad San José te vinden. Alleen hele rijke ouders kunnen het zich permitteren om hun kinderen naar universiteiten en hogescholen in het buitenland te sturen.

Om u een beeld te geven wat ik in een week wil gaan doen, hieronder een overzicht:

Maandag - Hydrotherapie (zwemles) geven aan kinderen met een beperking in Turrialba

Dinsdag - lesgeven op een speciaal onderwijs in Turrialba

Woensdag - werken op een dagbesteding voor adolescenten met een beperking in Turrialba

Donderdag - Activiteiten verzorgen voor ouderen in Aquiares (ander dorpje)

Vrijdag - Organiseren van een project/voetbaltoernooi met als thema het WK voetbal, met verschillende scholen in en rondom Turrialba om zo de scholen met elkaar te verbinden en natuurlijk om het echte WK na te bootsen aangezien Costa Rica zich heeft geplaatst voor het aanstaande WK voetbal! 

Om een beeld te krijgen van Turrialba: https://www.youtube.com/watch?v=gAM_ONTp9lc&t=19s

Tot slot

Om ook echt wat te kunnen opzetten/bijdragen is er een budget nodig. Denk aan nieuw materiaal/middelen waar de verschillende scholen/instanties baat bij hebben en daarnaast om het toernooi te kunnen realiseren! Om vast te houden aan de eisen van ISOP is het doel om minimaal 750,00 euro bij elkaar te krijgen!

Voelt u zich geroepen om hieraan wat bij te dragen en vindt u ook dat kinderen goed onderwijs verdienen? Dan vraag ik u om een kleine donatie te doen. Want zoals de naam van de titel al luidt, Niños son el futuro (kinderen zijn de toekomst).

Met sportieve groet,

Fabian JonkerEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
49 donaties
€ 869,00
Doel: € 750,00
115%

Deze actie is gesloten.