Nala haar tweede leven

Nala haar tweede leven | Geld inzamelen
 
 
Nala haar tweede leven

Hallo, Wij willen jullie graag voorstellen aan onze Lieve Nala. Nala is een Australian Shepherd van 5 jaar jong en doet alles voor snoepjes. Ze woont samen met haar broertje Balou bij ons en ging tot voor kort elke dag mee naar mijn werk (uitlaatservice). Als gevolg van de coronacrisis werd dit helaas wel minder omdat mensen meer thuis bleven, maar daardoor kon Nala zich druk bezig houden met haar andere hobbies:  Nala schapendrijven en agillity.

 

Vrijdag, twee weken geleden begonnen we de dag met Nala zoals altijd en zaten aan de ontbijttafel. Plots begon Nala rare trekjes te vertonen in haar gezicht en begon te waggelen en binnen een minuut zakte ze door haar poten. We zijn direct naar de dierenarts gerend maar eenmaal daar was het helemaal weg. We dachten een epileptische aanval was, zoiets kan eenmalig voorkomen. Advies was om haar het weekend goed in de gaten te houden. In het weekend ging het steeds slechter en kreeg ze steeds meer van deze aanvallen. Maandagochtend stonden wij bij de dierenarts en lieten we een filmpje van een van de aanvallen zien die wij het weekend hadden gemaakt.

Er werd bloed geprikt en onze dierenarts herkende haar ‘dronkenmansschap’. Hij adviseerde me om thuis eens rustig op internet op zoek te gaan naar ‘insulioom’; haar aanvallen waren geen epilepsie maar suikerdips... Na genoeg gelezen te hebben heb ik direct de dierenarts gebeld en hebben we besloten om met spoed een CT-scan te maken. Een insulioom is een kwaadaardige tumor op de alvleesklier wat heel snel uitzaaiingen geeft. Het bericht dat Nala mogelijk deze ziekte zou hebben, brak ons hart. Vanaf dat moment kon Nala geen moment meer alleen zijn en haar suikerdips kwamen vaker. We moesten haar iedere 1,5 a 2 uur eten geven en 100 meter lopen kon ze al na een dag niet meer. We hebben alles op alles gezet om nala zsm onder de CT-scan te krijgen. Dit kon direct de donderdag erop in Utrecht. Dit onderzoek kon geen moment langer wachten omdat als het een insulioom zou zijn de dagen begonnen te tellen. Na de ochtend en de middag daar gewacht te hebben kregen we de uitslag…. Onze grootste nachtmerrie werd werkelijkheid. Aan de rechterkant van de alvleesklier is een insulioom gezien met een vergrootte lymfeknoop. De enige optie was haar zo spoedig mogelijk opereren om verdere uitzaaingen te voorkomen. Na een dag samen met onze dierenarts rondbellen naar diverse klinieken in Nederland, vonden wij een kliniek in Dordrecht die direct na het weekend plek had voor Nala. Inmiddels waren we al een week na de eerste aanval en elke dag langer wachten, bied minder uitzicht op herstel. Het was een zwaar weekend met aanval na aanval, medicatie die nog niet aansloegen en slapeloze nachten, veel huilen want we willen Nala niet kwijt! Ze is ons geluk, onze liefde!

Gelukkig was daar eindelijk die maandag. De operatie is goed gegaan, na een nachtje op de IC hebben we Nala op mogen halen. Wat was ik blij! Ik heb zo gehuild! Onze Nala…

Het gevoel van geluk is onbeschrijfelijk. Haar suiker is tot nu toe stabiel. Ze is rustig en ze slaapt. We staan goed onder controle en hebben aanstaande vrijdag controle bij de dierenarts. De prognose is voorlopig goed. Ze wordt geen 15 maar een paar jaar gaat ze waarschijnlijk nog wel mee.

 

Al met al is het me alles waard geweest! De kosten voor de CT-scan, levensreddende operatie, de speciale voeding die ze voorlopig nog krijgt en de medicatie om haar suiker stabiel te houden zijn erg hoog. 

 

Nala ging elke dag met mij mee met de uitlaatservice. Als gevolg van de coronacrisis en eigen ziekte heb ik helaas nagenoeg ook geen inkomsten. Mensen zijn veel thuis en wandelen zelf met hun honden en dat hakt erin.. Gelukkig mag ik het geld gespreid betalen en met een beetje hulp komen we er wel. 

We willen Nala het beste geven en doordat deze operatie zo plots kwam hebben wij geen tijd gehad om eerste deze oproep te plaatsen en dan pas de operatie uit te laten voeren. We zullen dan ook heel blij zijn met een kleine bijdrage om dit alles te kunnen bekostigen. Zo kunnen we haar de juiste medicatie blijven geven in de toekomst en de beste zorg voor haar dragen.

 

De kosten die tot nu gemaakt zijn 4000 euro. Haar medicatie en toekomstige controles en onderzoeken zal ca. 100 euro per de maand zijn. 

We willen er alles aan doen om Nala het beste hondenleven ever te geven.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 5.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.