Muziektherapie voor voormalig kindsoldaten | Geld inzamelen
 
 

Muziektherapie voor voormalig kindsoldaten

Muziektherapie voor voormalig kindsoldaten in Lira, Oeganda

Het ARDI project is een organisatie die voormalig kindsoldaten opvangt, opleidt en begeleidt naar een normaal leven in de Oegandese samenleving. De kinderen moeten leren leven met heftige traumatische ervaringen en alle gevolgen daarvan. Tot nu toe wordt er naast reguliere lessen weinig extra ondersteuning aan deze kinderen geboden. Wel krijgen de kinderen regelmatig muziekles, hierbij valt op dat de kinderen genieten, ontspannen en plezier beleven. 

Wij zijn Jayanti Doekhi en Saskia Gevers, studentes muziektherapie aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Tijdens onze studie en stages hebben wij kunnen ontdekken hoe krachtig de werking van muziek kan zijn, en hoe dit kan bijdragen in de behandeling van trauma's en de gevolgen daarvan. Daarom zullen wij in augustus afreizen naar het ARDI project in Lira, Oeganda, om daar een behandeltraject Muziektherapie te ontwikkelen. We zullen hierbij kinderen behandelen. Helaas kunnen wij niet alle kinderen behandelen in de 5 maanden dat we er zijn en kunnen we er ook niet voor zorgen dat alle kinderen binnen 5 maanden uitbehandeld zijn. Om het project duurzaam te maken en blijvende waarde te geven zullen wij ons ook vooral richten op het ondersteunen en onderwijzen van het huidige ARDI docententeam. Wij zullen hen leren hoe muziek ingezet kan worden in het behandeltraject van de voormalig kindsoldaten. 

Wij willen de krachtige effecten van muziek inzetten om de kinderen te helpen op hun weg terug naar een "normaal" leven. Maar ook willen wij de docenten leren hoe zij dit kunnen doen, hoe zij dit kunnen inzetten tijdens hun dagelijkse lessen. Denk hierbij aan weer leren ontspannen, zelfvertrouwen ontwikkelen, emoties leren uiten en weer even echt kind kunnen zijn. Deze dingen lijken erg vanzelfsprekend, maar dit is niet het geval voor deze heftig getraumatiseerde kinderen.

Helaas is onze passie en enthousiasme niet genoeg om dit project tot uitvoering te laten komen. Hiervoor hebben wij ook een financiële ondersteuning nodig en daarvoor vragen wij uw hulp!
We zouden het geweldig vinden als u dit project financieel zou willen ondersteunen. Wij, maar vooral ook de kinderen en medewerkers van het ARDI project zijn blij met alle soorten donaties, want alle kleine beetjes helpen!

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Dat kan via onze blog: https://muziektherapievoorardiblog.wordpress.com/

Onwijs bedankt voor je steun!
Jayanti en SaskiaEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

43 donaties
€ 1.425,00