Mothers United | Geld inzamelen
 
 

Mothers United

Mothers United gaat een restaurantie en catering bedrijf exploiteren

DELFZIJL Mothers United gaat in het stationsgebouw van Delfzijl een restauratie en cateringbedrijf exploiteren. Om de inrichting van het gebouw en de keukeninventaris te kunnen financieren, heeft zij donderdag  een sponsormiddag gehouden.

Het project Mothers United krijgt met de intrek in het stationsgebouw steeds meer vorm. Volgens de 31-jarige Nariela Martis van Mothers United is het project ontstaan omdat de deelnemers graag weer actief deel willen nemen aan de maatschappij. „We kenden elkaar al van de buurt. Toen we elkaar tegenkwamen bij het Werkplein waren we het over eens dat we allemaal graag weer wat wilden gaan doen. Behalve dat we met elkaar gemeen hebben dat we uit de Antilliaanse gemeenschap komen en alleenstaande moeders zijn, zitten we ook al jaren zonder baan en zijn we afhankelijk van de bijstand. Daar wilden we verandering in brengen. Met behulp van het Werkplein Eemsdelta hebben we toen Mothers United opgericht. Momenteel zijn we met zes vrouwen.”

Vanuit het niets een bedrijf opstarten is niet eenvoudig. Zeker als je geen ervaring hebt in de horeca, lange tijd werkloos bent en ook nog eens moet zorgen voor je kinderen. „Het is een pittige combinatie om een bedrijf te runnen en ook voor de kinderen te zorgen,” vervolgt Martis. „Helaas komt het in de Antilliaanse gemeenschap vaker voor dat er alleenstaande jonge moeders zijn. De groep is tussen de 26 en 38 jaar en we hebben dus jonge kinderen. Het kenmerk van Antilliaanse vrouwen is dat we vroeg zelfstandig zijn en ons prima kunnen redden. We zijn zowel vader als moeder. Gelukkig hebben we veel steun aan het Werkplein Eemsdelta. Zij hebben ons onder meegeholpen met de opleidingen die voor de horeca noodzakelijk zijn en met het opstellen van een bedrijfsplan. Bij ons begon het idee te leven om in het stationsgebouw van Delfzijl ons bedrijf te vestigen. Met het opstellen van het bedrijfsplan is daar rekening mee gehouden. Het plan is vervolgens door diverse instanties kritisch getoetst. Het moest wel haalbaar zijn. Behalve catering gaan we er ook een restauratie exploiteren. Het station heeft binnenkort dan ook weer een wachtruimte en ook houden we de toiletten schoon. Het is de bedoeling dat we in de zomer opengaan en door de week van 7 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds open zijn. Op de zaterdag openen we om 10 uur ’s ochtends en sluiten we om 7 uur ’s avonds. De gerechten die we serveren zijn heel divers. We maken typische Antilliaanse gerechten als gestoofd vlees en groenten, maar ook kroketten en vruchtendrank. Verder is onze nasi met kip een echte aanrader. We hebben het doel om het beste kopje koffie van Delfzijl te serveren.”

De afgelopen tijd is er veel werk verricht in het stationsgebouw, maar helemaal af is het nog niet. „We hebben nog geld nodig voor de inrichting en potten en pannen,” legt Martis uit. „Ik schat dat we ongeveer 30.000 euro nodig hebben. Dat is veel geld. Vandaar dat we ook een sponsormiddag hebben gehouden. We zijn ook nog op zoek naar mensen die ons bijvoorbeeld willen helpen verven.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.