Geef kinderen in Zambia een onderwijskans

Geef kinderen in Zambia een onderwijskans | Geld inzamelen
 
 

BVNT2

De BVNT2 is de beroepsvereniging van Docenten Nederlands als 2e taal. Wij vinden taalbeheersing een belangrijk onderdeel van taalonderwijs. We weten hoe belangrijk taalonderwijs is voor de toekomstkansen van leerlingen. Wij willen daarom geld inzamelen voor de NGO Language Academy in Zambia. Ons streefdoel is 1800 euro.

NGO Language Academy

Er is, in samenwerking met lokale organisaties in Zambia, een ngo opgericht, namelijk NGO Language Academy, met als doel scholen en leerkrachten deskundiger te maken en verder te ondersteunen op het gebied van woordenschatuitbreiding en schooltaal met behulp van kennis en ervaring die in de afgelopen jaren in Nederland is ontwikkeld. 

De NGO Language Academy is in Mfuwe in Zambia. Deze Academy heeft de volgende doelen:

1.Leerlingen in klas 2, 3, 4, 5 van de participerende scholen helpen bij het verwerven van een grote woordenschat  in een korte tijd om hen zodoende een goede basis te bieden voor het succesvol lezen van tekstboeken en andere literatuur;

2.Leerlingen helpen om een aantoonbare hoge geletterdheid te verwerven aan het eind van het primaire onderwijs.

Wat wordt er gedaan met het geld?

Het bedrag van 1800 wordt gebruikt voor onderwijsmaterialen voor het vergroten van de Engelse woordenschat van leerlingen in klas 2, 3, 4, 5. Hiermee worden leerllingen in Zambia meer onderwijskansen en kansen in het leven gegeven. Uw donatie draagt dus bij aan de ontwikkeling van leerlingen in het primaire onderwijs en hun toekomstkansen. 

Wij willen 1800 euro inzamelen voor de NGO Language Academy. Wij en de leerlingen van de scholen in Zambia zullen u heel erg dankbaar zijn voor de kans die u ze geeft. 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
29 donaties
€ 1.090,00
Doel: € 1.800,00
60%