Moeilijk Verstaanbaar Gedrag

Moeilijk Verstaanbaar Gedrag | Geld inzamelen
 
 

Mijn naam is Daniel, 33 jaar en werkzaam als begeleider van de doelgroep Moeilijk Verstaanbaar Gedrag(MVG). Een doelgroep die de meeste Nederlanders niet kennen. Voordat ik hier kwam werken, kende ik deze doelgroep ook niet.

Op het eerste oog lijken dit ‘normale’ volwassenen, maar onder die huid schuilen baby’s, peuters en kleuters. Dus stel je voor, het peutertje is boos en het wil slaan, bijten of schoppen. Maar dan met de kracht van een volwassene… en dat komt hard aan bij de begeleider! Iedere keer weer sta ik samen met mijn collega’s klaar om deze mensen vooruit te helpen door ze vaardigheden en competenties aan te leren. Dit gaat niet zonder slag of stoot. De kans op letsel en materiele schade bij begeleiders is dan ook erg groot. Het werk kent absoluut leuke kanten maar zeker ook minder leuke kanten.

Om enkele voorbeelden te noemen:
‘Vorig jaar zat ik 2 maanden thuis vanwege een incident toegebracht door een client. Mijn ribben waren gebroken en mijn rug was gekneusd. Tot op heden heb ik daar nog steeds last van. In dezelfde periode, door toedoen van diezelfde client, zat mijn collega thuis vanwege een hersenschudding. Kort geleden werd een collega aangevallen door een client, waarbij hij een bos haren uit haar hoofd trok met de haarzakjes erbij. De Covid-19 periode werkte natuurlijk ook belemmerend: uitleggen waarom papa en mama niet komen, waarom client op kamer moest blijven en ondertussen moesten wij onszelf beschermen tegen het virus en agressie van een besmette client.

Het verloop aan personeel is groot, door gebrek aan kennis over deze doelgroep met vooral bijbehorende agressie. Samen met een collega zijn we op onderzoek uitgegaan en hebben we geconcludeerd dat er veel vraag is maar amper aanbod. Wij hebben veel kennis en ervaring opgedaan die we graag met (toekomstige)begeleiders willen delen. Onze manier werkt verfrissend, doorslaggevend en realistisch(ook voor toekomstige begeleiders!).

We zijn al begonnen met het schrijven van nieuwe lesstof en het investeren van de nodige middelen. Helaas staan we nu stil vanwege geldtekort! We willen graag een eigen LMS platform bouwen, maar hiervoor hebben we ook de expertise nodig. We willen ‘leren leuk’ gaan maken, zodat clienten en begeleiders beiden in hun eigen stijl kunnen leren. Dus van platte tekst tot spelenderwijs leren. Leren wat past per persoon.

Als ons aanbod volledig op de markt verkrijgbaar is, dan weten wij vrijwel zeker dat het tot succes kan leiden. Minder escalaties leidt tot minder letsel, biedt meer veiligheid en zorgt voor behoud van vast personeel. Dat zal echt super zijn en levert meer win-win situaties op!

Wij kunnen niet in iemands portemonnee kijken en dat is ook niet ons doel. We willen onze (zowel huidige als toekomstige)collega’s voorzien van vernieuwde informatie om de MVG zorg inzichtelijker en veiliger te maken. We hopen dat we hiervoor een financieel duwtje in de rug kunnen krijgen, zodat we onze plannen kunnen realiseren en we wellicht  jullie hiervoor dankbaar kunnen zijn!

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 7.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.