Mijn strijd tegen lymfolipoedeem | Geld inzamelen
 
 

Mijn strijd tegen lymfolipoedeem

Ik ben Jannita Draaijer. Ik ben 45 jaar en ik strijd tegen de ziekte Lymfolipoedeem

Mijn naam is Jannita Draaijer, ik ben 45 jaar, getrouwd met Jeroen. Moeder van drie zonen..Hans-Jan,Bart en Nathan.  Hebben  drie lieve schoondochters .Wij wonen in Heerde. Ik strijd al 28 jaar tegen de ziekte Lymfolipoedeem. 

Mijn verhaal:

Toen ik 17 jaar oud was heb ik een knie operatie ondergaan, en omdat ik hiervoor gips heb gehad zijn mijn lymfeklieren harder gaan werken en dus  gaan stuwen.  Doordat mijn lymfeklieren zijn gaan stuwen ben ik vocht gaan vast houden. Dit noemen ze lymfeoedeem. Na veel medische onderzoeken en onwetendheid hierover had ik een diagnose en daarmee was  ik  uitbehandeld. Omdat ik  min of meer uitbehandeld was en de onwetendheid van deze ziekte, heeft mijn lichaam ook lipoedeem ontwikkeld. Lipoedeem kun je tegen strijden wat je wilt maar is een strijd die je niet wint..dietisten, diëten zonder effect..sporten zonder resultaat. alles blijft hetzelfde je valt niet af en dat werkt dan ook niet positief op je mentale situatie. Het heeft een behoorlijke impact op je leven.. zie eventueel de link hieronder over verdere informatie. 

 

- Wat houdt Lipoedeem in? Lymfolipoedeem is een zeer pijnlijke en vervelende aandoening. 

Kijk op www.Lymfolipoedeem.nl voor verdere uitleg hierover..

 

20 jaar geleden ben ik via internet bij een expertiseteam in Drachten terecht gekomen. Hier zijn ze  gespecialiseerd in deze ziekte.Hier heb ik veel behandelingen, therapieëen en operaties ondergaan. Deze behandelingen hebben een negatief resultaat opgeleverd. Mijn spierkrachten,vooral in mn benen en armen, nemen geleidelijk af...het enige waar ik wat verlichting in heb is het dragen van mn steunkousen. Ik kan gewoon niet zonder...

 

- Mentale strijd:

Ik hoor de man bij de bakker nog zeggen: ‘met die broden kom jij de dag wel door’. Op dat moment haalde ik bij de bakker mijn bestelling op voor de hele week voor mijn gezin wat uit 5 personen bestaat. 

Deze vooroordelen zijn erg zwaar, het gevoel dat mensen je bij alles wat je doet nakijken, het idee dat als je ergens koffie gaat drinken, er geen appeltaartje bij durft te bestellen omdat je bang bent voor reacties van mensen. Dit doet mij en mijn gezin alleen mentaal al erg veel pijn.

 

- Hoe win ik de strijd?

Er is een kliniek in Rotterdam.. heb na lang overwegen een afspraak gemaakt. 23 augustus was het zover.Jeroen en ik zijn daar heen gegaan. Een heel fijn en goed gesprek gehad met de arts daarzo,iemand die je begrijpt en weet wat je voelt en je echt serieus neemt. Daarna uitgebreid onderzocht, en toen kwamen er de verlossende woorden "Wij kunnen je helpen,Wij kunnen je behandelen,het word zwaar,maar het kan!!  ik juichde inwendig ..ik heb meerdere operaties nodig...en geduld ..het traject hier voor vraagt ong een jaar  tot anderhalf jaar de tijd... dat is niet erg...ik heb er alles voor over maar het wrange hieraan is, hiervoor moet ik  ruim €,- euro  betalen. Dat is een boel geld..wij zeggen altijd gezondheid is niet te koop..maar dit lijkt er wel verdacht veel op..

 

- Ziekenfonds

de volgende strijd waar ik al langere tijd mee bezig ben, wat tot nu toe nog geen baat heeft gehad. Deze ziekte wordt erkent door een aantal artsen maar niet door het ziekenfonds. Omdat ze vinden dat het onder cosmetische ingrepen valt. 

Ik ga deze strijd niet aan omdat ik forser ben dan normaal maar omdat ik elk uur, elke minuut en elke seconde van de dag pijn heb. En daarom maak ik deze doneeractie aan, daarom vraag ik uw hulp..Wilt u me helpen om deze behandelingen mogelijk te maken door te doneren?! Alle beetjes helpen! Maar ik ga er zeker voor..

 Een leven zonder pijn zou geweldig zijn en wil ook heel graag zelfstandig kunnen blijven want als ik nu niets doe raak ik ook geleidelijk mn vrijheid kwijt omdat ik elk jaar een stukje in moet leveren qua mobiliteit..en tja laten we eerlijk zijn. iedereen wil toch gewoon kunnen blijven lopen?

Alvast hartelijk dank. Delen is lief en doneren zou super zijn...u/jij mag mij ook wel persoonlijk een berichtje sturen of bellen als er vragen zijn. Is allemaal vrijblijvend..

Met vriendelijke groet,

Jannita Draaijer - van der Wal

 Ik heb inmiddels twee operaties gehad. I wat een wereld van verschil zeg qua pijn en bewegen.. Zo ontzettend dankbaar hier voor. Het geeft me kracht om door te gaan.. Dit jaar nog twee op planning staan maar dan moet het financieel wel haalbaar zijn vandaar de hulpvraag aan u... Wilt u mij helpen alsjeblieft

Jannita Draaijer van der Wal
31-03-2019

Hallo allemaal.... Het is alweer even geleden dat ik een update heb geplaatst . Ondertussen is dus m'n 1e operatie geweest. Afgelopen dinsdag 26 maart. Het was een pittige ingreep  Normaal word er gemiddeld 3 liter bij een operatie aan de onderbenen eruit gehaald, bij mij waren het er 6 !! De arts zei dat dat heel veel is dus blij ondanks de pijn en zwellingen dat het eruit is! Ik zie al zoveel verschil en daar doe ik het voor! Aanstaande zaterdag moet ik terugkomen voor controle en de 2e operatie is gepland voor 28 mei dus ik kan nu even herstellen want poeh dat heb ik wel ff nodig.. Tis voor het goede doel he dus we gaan ervoor 💪💪🌸


Jannita Draaijer van der Wal
10-02-2019

Even een nieuwe update. .. helaas een tegenvaller gehad. Vorige week zondag gebeld door mn arts uit Rotterdam. Ik moest uit voorzorg foto's maken van mn benen en opsturen. Nu had hij de foto's bekeken en hij vond het resultaat niet goed. Dus moest afgelopen donderdag naar hem toe in Rotterdam. Hij heeft mn beide benen nu in 1 x behandeld voor mn resterende spataderen die er nog waren en dat waren behoorlijke zijtakken en ook erg veel. Maarja wat moet dat moet.  Helaas moest ik deze behandelingen natuurlijk ook weer zelf betalen😐 maar het moest gewoon gebeuren..geen twijfel over mogelijk..Maar de grootste domper was dat mn operatie uitgesteld moest worden. In iedergeval met minimaal 6 weken.!!!😥. maar ook gezien het genezingsproces van de december behandelingen was het beter als er nog wat meer extra tijd tussen zit. De risico's en complicaties zijn te groot op het de 19e feb door te laten gaan. Nu is het uitgesteld tot 28 mei!! De 6 weken is 16 weken geworden!!! Een hele teleurstelling..ik was er zo aan toe en aan het aftellen.maar ik moet mn gezonde verstand  ook gebruiken en ook realistisch blijven dat als het niet kan dan houdt het op.... de arts zei dathet zeker wel door gaat alleen nu nog niet dus geduld geduld GEDULD 


Jannita Draaijer van der Wal
23-01-2019

Hallo weer even een update!! Het gaat hier naar omstandigheden wel oke..ben nu een aantal weken verder na mn spataderbehandeling en het gaat niet helemaal volgens boekje maarja dat heb je niet voor het zeggen he..ik luister goed naar  wat de artsen zeggen en toch fikse ontstekingen gekregen. Dus het is echt een kwestie van geduld geduld geduld... de behandelingen op zich zijn goed gegaan alleen dit is een extreme reactie op de behandelingen..kan nu aftellen ..nog 4 weken tot mn eerste operatie in Rotterdam! Ik hou jullie op de hoogte..


Jannita Draaijer van der Wal
22-12-2018

Nieuwe update  zaterdag 22 december.. 

Het jaar nadert al weer zo zn einde ..het is hard gegaan. 23 aug voor het eerst naar Rotterdam geweest,4 maand geleden alweer. Veel  stappen genomen in de postivie zin.

Afgelopen woensdag totaal toch nog onverwachts mn tweede spataderbehandeling gehad! Verliep niet geheel vlekkeloos maar uiteindelijk alles goed gekomen.

Daar zit ik nu dan..pootje omhoog..andere been nog bont en blauw, ontstekingen erin wat er bij hoort, gelukkig,blij en dankbaar te zijn dat ik deze behandelingen heb gehad en af kan vinken!! KLAAR.. nu nog goed herstellen natuurlijk maar daar heb ik nu gelukkig 9 weken de tijd voor..het moesten er minimaal 6 zijn ..tussen de 2 behandelingen moesten het er ook 4 weken  zijn maar waren er maar 2..dus wel erg snel op elkaar maar heb een super vaatchirurg in Zwolle die mij een beetje tussen heeft gedrukt met heel veel begrip voor mn aankomende traject .. zodat ik met het oog op mn oedeem meer tijd nodig heb om te herstellen en het me ook geeft zo op deze manier! 

Ondanks dat het vervelend  ,zeurend en behelpen is toch heel opgelucht dat dit is geslaagd!!!! Was toch een stukje angst van mij of het wel goed zou gaan en überhaupt wel zou lukken op deze manier.. Complimenten voor Dr Oskam vaatchirurg van de Isala..wat een kundige man!!!!

 


Jannita Draaijer van der Wal
06-12-2018

6 december 2018..

 

Ik plaats weer even een nieuwe update. Afgelopen dinsdag mn eerste spataderbehandeling gehad dus het begin is gemaakt met de voorbereidingen  van mn grote stap!! Het is goed gegaan..ik had geen idee wat ik moest verwachten maar het is mij meegevallen (op de tientallen injecties na die niet gepland waren😓)..moet alleen even de magische woorden leren....GEDULD.....ik moet nu echt geduld hebben met het genezingsproces door mn arts op mn hart gedrukt dus ook doen nu..tis alleen jammer dat ik zoveel extra vocht nu vasthou naar de behandeling . Dus even wat gas terug en met mate bewegen en op zijn tijd rust... blij dat de eerste behandeling is geweest...en kan nu al verschil zien en merken ondanks mn blauwe plekken.. begin januari de tweede en dan aftellen naar 19 februari..DONEREN KAN NOG STEEDS...ZOU SUPER WEZEN!! ALLES IS WELKOM...❤


Jannita Draaijer van der Wal
03-11-2018

Even weer een nieuwe update....weer een stapje dichterbij! 4 december mn eerste behandeling in Zwolle.  Daar gaan ze mij aan de aderen helpen want ik heb dus nog  steeds lekkende kleppen in de liezen en knielholten...ze gaan de spataderen verwijderen.. spannend...ik heb in Zwolle 2 behandelingen nodig.  6 weken na de 2e behandeling  gaat het dan echt gebeuren!!! De eerste brief is inmiddels opgestuurd. Waarschijnlijk word ik deze week...mn verjaardsdagsweek,gebeld en word de eerste operatie in Rotterdam ingepland!!! Geen weg terug..erg spannend allemaal maar we blijven optimistisch dat het allemaal goed komt!!! Blijven geloven!!!!


Jannita Draaijer van der Wal
09-09-2018

Hallo allemaal...het is nu bijna twee weken geleden dat wij deze doneeractie zijn opgestart en het gaat heel mooi zo!. Ik heb al een begin gemaakt met het voortraject en kan al 1 stap afvinken van mijn lijstje💪🏻..volgende week een gesprek bij de vaatchirurg en hopelijk valt het daar ook mee zodat ik deze ook kan afvinken.. Dat betekent ook dan "mijn grote strijd" ook steeds dichterbij gaat komen! Ik vind het best allemaal spannend naar doet me goed als ik alle positieve reacties lees en mensen om me te horen van" goh knap van je hoe.. Flink zeg..supergoed van je dat geeft mij kracht ..bedankt allemaal voor het delen en de lieve woorden.. wij zijn er nog niet maar we gaan ervoor..voor alle donaties die wij tot nu toe hebben mogen ontvangen HARTELIJK DANK!!  Delen is lief en word zeer gewaardeerd .. wij gaan gewoon door!!


 

Laat een reactie achter

101 donaties
€ 2.781,00
Doel: € 9.500,00
29%