Mijn strijd tegen lymfolipoedeem | Geld inzamelen
 
 

Mijn strijd tegen lymfolipoedeem

Ik ben Jannita Draaijer. Ik ben 44 jaar en ik strijd tegen de ziekte Lymfolipoedeem

Mijn naam is Jannita Draaijer, ik ben 44 jaar, getrouwd met Jeroen. Moeder van drie zonen..Hans-Jan,Bart en Nathan.  Hebben  twee lieve schoondochters Jorieke en Melissa .Wij wonen in Heerde. Ik strijd al 27 jaar tegen de ziekte Lymfolipoedeem. 

Mijn verhaal:

Toen ik 17 jaar oud was heb ik een knie operatie ondergaan, en omdat ik hiervoor gips heb gehad zijn mijn lymfeklieren harder gaan werken en dus  gaan stuwen.  Doordat mijn lymfeklieren zijn gaan stuwen ben ik vocht gaan vast houden. Dit noemen ze lymfeoedeem. Na veel medische onderzoeken en onwetendheid hierover had ik een diagnose en daarmee was  ik  uitbehandeld. Omdat ik  min of meer uitbehandeld was en de onwetendheid van deze ziekte, heeft mijn lichaam ook lipoedeem ontwikkeld. Lipoedeem kun je tegen strijden wat je wilt maar is een strijd die je niet wint..dietisten, diëten zonder effect..sporten zonder resultaat. alles blijft hetzelfde je valt niet af en dat werkt dan ook niet positief op je mentale situatie. Het heeft een behoorlijke impact op je leven.. zie eventueel de link hieronder over verdere informatie. 

 

- Wat houdt Lipoedeem in? Lymfolipoedeem is een zeer pijnlijke en vervelende aandoening. 

Kijk op www.Lymfolipoedeem.nl voor verdere uitleg hierover..

 

20 jaar geleden ben ik via internet bij een expertiseteam in Drachten terecht gekomen. Hier zijn ze  gespecialiseerd in deze ziekte.Hier heb ik veel behandelingen, therapieëen en operaties ondergaan. Deze behandelingen hebben een negatief resultaat opgeleverd. Mijn spierkrachten,vooral in mn benen en armen, nemen geleidelijk af...het enige waar ik wat verlichting in heb is het dragen van mn steunkousen. Ik kan gewoon niet zonder...

 

- Mentale strijd:

Ik hoor de man bij de bakker nog zeggen: ‘met die broden kom jij de dag wel door’. Op dat moment haalde ik bij de bakker mijn bestelling op voor de hele week voor mijn gezin wat uit 5 personen bestaat. 

Deze vooroordelen zijn erg zwaar, het gevoel dat mensen je bij alles wat je doet nakijken, het idee dat als je ergens koffie gaat drinken, er geen appeltaartje bij durft te bestellen omdat je bang bent voor reacties van mensen. Dit doet mij en mijn gezin alleen mentaal al erg veel pijn.

 

- Hoe win ik de strijd?

Er is een kliniek in Rotterdam.. heb na lang overwegen een afspraak gemaakt. 23 augustus was het zover.Jeroen en ik zijn daar heen gegaan. Een heel fijn en goed gesprek gehad met de arts daarzo,iemand die je begrijpt en weet wat je voelt en je echt serieus neemt. Daarna uitgebreid onderzocht, en toen kwamen er de verlossende woorden "Wij kunnen je helpen,Wij kunnen je behandelen,het word zwaar,maar het kan!!  ik juichde inwendig ..ik heb in totaal 6 operaties nodig...en geduld ..het traject hier voor vraagt ong 9 mnd tot een jaar de tijd... dat is niet erg...ik heb er alles voor over maar het wrange hieraan is, hiervoor moet ik  ruim €20000,- euro  betalen. Dat is een boel geld..wij zeggen altijd gezondheid is niet te koop..maar dit lijkt er wel verdacht veel op..

 

- Ziekenfonds

de volgende strijd waar ik al langere tijd mee bezig ben, wat tot nu toe nog geen baat heeft gehad. Deze ziekte wordt erkent door een aantal artsen maar niet door het ziekenfonds. Omdat ze vinden dat het onder cosmetische ingrepen valt. 

Ik ga deze strijd niet aan omdat ik forser ben dan normaal maar omdat ik elk uur, elke minuut en elke seconde van de dag pijn heb. En daarom maak ik deze doneeractie aan, daarom vraag ik uw hulp..Wilt u me helpen om deze behandelingen mogelijk te maken door te doneren?! Alle beetjes helpen! Maar ik ga er zeker voor..

 Een leven zonder pijn zou geweldig zijn en wil ook heel graag zelfstandig kunnen blijven want als ik nu niets doe raak ik ook geleidelijk mn vrijheid kwijt omdat ik elk jaar een stukje in moet leveren qua mobiliteit..en tja laten we eerlijk zijn. iedereen wil toch gewoon kunnen blijven lopen?

Alvast hartelijk dank. Delen is lief en doneren zou super zijn...u/jij mag mij ook wel persoonlijk een berichtje sturen of bellen als er vragen zijn. Is allemaal vrijblijvend..

Met vriendelijke groet,

Jannita Draaijer - van der Wal

 

Jannita Draaijer van der Wal
06-12-2018

6 december 2018..

 

Ik plaats weer even een nieuwe update. Afgelopen dinsdag mn eerste spataderbehandeling gehad dus het begin is gemaakt met de voorbereidingen  van mn grote stap!! Het is goed gegaan..ik had geen idee wat ik moest verwachten maar het is mij meegevallen (op de tientallen injecties na die niet gepland warenšŸ˜“)..moet alleen even de magische woorden leren....GEDULD.....ik moet nu echt geduld hebben met het genezingsproces door mn arts op mn hart gedrukt dus ook doen nu..tis alleen jammer dat ik zoveel extra vocht nu vasthou naar de behandeling . Dus even wat gas terug en met mate bewegen en op zijn tijd rust... blij dat de eerste behandeling is geweest...en kan nu al verschil zien en merken ondanks mn blauwe plekken.. begin januari de tweede en dan aftellen naar 19 februari..DONEREN KAN NOG STEEDS...ZOU SUPER WEZEN!! ALLES IS WELKOM...ā¤


Jannita Draaijer van der Wal
03-11-2018

Even weer een nieuwe update....weer een stapje dichterbij! 4 december mn eerste behandeling in Zwolle.  Daar gaan ze mij aan de aderen helpen want ik heb dus nog  steeds lekkende kleppen in de liezen en knielholten...ze gaan de spataderen verwijderen.. spannend...ik heb in Zwolle 2 behandelingen nodig.  6 weken na de 2e behandeling  gaat het dan echt gebeuren!!! De eerste brief is inmiddels opgestuurd. Waarschijnlijk word ik deze week...mn verjaardsdagsweek,gebeld en word de eerste operatie in Rotterdam ingepland!!! Geen weg terug..erg spannend allemaal maar we blijven optimistisch dat het allemaal goed komt!!! Blijven geloven!!!!


Jannita Draaijer van der Wal
09-09-2018

Hallo allemaal...het is nu bijna twee weken geleden dat wij deze doneeractie zijn opgestart en het gaat heel mooi zo!. Ik heb al een begin gemaakt met het voortraject en kan al 1 stap afvinken van mijn lijstješŸ’ŖšŸ»..volgende week een gesprek bij de vaatchirurg en hopelijk valt het daar ook mee zodat ik deze ook kan afvinken.. Dat betekent ook dan "mijn grote strijd" ook steeds dichterbij gaat komen! Ik vind het best allemaal spannend naar doet me goed als ik alle positieve reacties lees en mensen om me te horen van" goh knap van je hoe.. Flink zeg..supergoed van je dat geeft mij kracht ..bedankt allemaal voor het delen en de lieve woorden.. wij zijn er nog niet maar we gaan ervoor..voor alle donaties die wij tot nu toe hebben mogen ontvangen HARTELIJK DANK!!  Delen is lief en word zeer gewaardeerd .. wij gaan gewoon door!!


 

Laat een reactie achter

93 donaties
€ 2.560,00
Doel: ā‚¬ 20.000,00
12%