Mijn strijd tegen lymfolipoedeem | Geld inzamelen
 
 

Mijn strijd tegen lymfolipoedeem

Ik ben Jannita Draaijer. Ik ben 45 jaar en ik strijd tegen de ziekte Lymfolipoedeem

Mijn naam is Jannita Draaijer, ik ben 45 jaar, getrouwd met Jeroen. Moeder van drie zonen..Hans-Jan,Bart en Nathan.  Hebben  drie lieve schoondochters .Wij wonen in Heerde. Ik strijd al 28 jaar tegen de ziekte Lymfolipoedeem. 

Mijn verhaal:

Toen ik 17 jaar oud was heb ik een knie operatie ondergaan, en omdat ik hiervoor gips heb gehad zijn mijn lymfeklieren harder gaan werken en dus  gaan stuwen.  Doordat mijn lymfeklieren zijn gaan stuwen ben ik vocht gaan vast houden. Dit noemen ze lymfeoedeem. Na veel medische onderzoeken en onwetendheid hierover had ik een diagnose en daarmee was  ik  uitbehandeld. Omdat ik  min of meer uitbehandeld was en de onwetendheid van deze ziekte, heeft mijn lichaam ook lipoedeem ontwikkeld. Lipoedeem kun je tegen strijden wat je wilt maar is een strijd die je niet wint..dietisten, diëten zonder effect..sporten zonder resultaat. alles blijft hetzelfde je valt niet af en dat werkt dan ook niet positief op je mentale situatie. Het heeft een behoorlijke impact op je leven.. zie eventueel de link hieronder over verdere informatie. 

 

- Wat houdt Lipoedeem in? Lymfolipoedeem is een zeer pijnlijke en vervelende aandoening. 

Kijk op www.Lymfolipoedeem.nl voor verdere uitleg hierover..

 

20 jaar geleden ben ik via internet bij een expertiseteam in Drachten terecht gekomen. Hier zijn ze  gespecialiseerd in deze ziekte.Hier heb ik veel behandelingen, therapieëen en operaties ondergaan. Deze behandelingen hebben een negatief resultaat opgeleverd. Mijn spierkrachten,vooral in mn benen en armen, nemen geleidelijk af...het enige waar ik wat verlichting in heb is het dragen van mn steunkousen. Ik kan gewoon niet zonder...

 

- Mentale strijd:

Ik hoor de man bij de bakker nog zeggen: ‘met die broden kom jij de dag wel door’. Op dat moment haalde ik bij de bakker mijn bestelling op voor de hele week voor mijn gezin wat uit 5 personen bestaat. 

Deze vooroordelen zijn erg zwaar, het gevoel dat mensen je bij alles wat je doet nakijken, het idee dat als je ergens koffie gaat drinken, er geen appeltaartje bij durft te bestellen omdat je bang bent voor reacties van mensen. Dit doet mij en mijn gezin alleen mentaal al erg veel pijn.

 

- Hoe win ik de strijd?

Er is een kliniek in Rotterdam.. heb na lang overwegen een afspraak gemaakt. 23 augustus was het zover.Jeroen en ik zijn daar heen gegaan. Een heel fijn en goed gesprek gehad met de arts daarzo,iemand die je begrijpt en weet wat je voelt en je echt serieus neemt. Daarna uitgebreid onderzocht, en toen kwamen er de verlossende woorden "Wij kunnen je helpen,Wij kunnen je behandelen,het word zwaar,maar het kan!!  ik juichde inwendig ..ik heb meerdere operaties nodig...en geduld ..het traject hier voor vraagt ong een jaar  tot anderhalf jaar de tijd... dat is niet erg...ik heb er alles voor over maar het wrange hieraan is, hiervoor moet ik  ruim €,- euro  betalen. Dat is een boel geld..wij zeggen altijd gezondheid is niet te koop..maar dit lijkt er wel verdacht veel op..

 

- Ziekenfonds

de volgende strijd waar ik al langere tijd mee bezig ben, wat tot nu toe nog geen baat heeft gehad. Deze ziekte wordt erkent door een aantal artsen maar niet door het ziekenfonds. Omdat ze vinden dat het onder cosmetische ingrepen valt. 

Ik ga deze strijd niet aan omdat ik forser ben dan normaal maar omdat ik elk uur, elke minuut en elke seconde van de dag pijn heb. En daarom maak ik deze doneeractie aan, daarom vraag ik uw hulp..Wilt u me helpen om deze behandelingen mogelijk te maken door te doneren?! Alle beetjes helpen! Maar ik ga er zeker voor..

 Een leven zonder pijn zou geweldig zijn en wil ook heel graag zelfstandig kunnen blijven want als ik nu niets doe raak ik ook geleidelijk mn vrijheid kwijt omdat ik elk jaar een stukje in moet leveren qua mobiliteit..en tja laten we eerlijk zijn. iedereen wil toch gewoon kunnen blijven lopen?

Alvast hartelijk dank. Delen is lief en doneren zou super zijn...u/jij mag mij ook wel persoonlijk een berichtje sturen of bellen als er vragen zijn. Is allemaal vrijblijvend..

Met vriendelijke groet,

Jannita Draaijer - van der Wal

 Ik heb inmiddels twee operaties gehad. I wat een wereld van verschil zeg qua pijn en bewegen.. Zo ontzettend dankbaar hier voor. Het geeft me kracht om door te gaan.. Dit jaar nog twee op planning staan maar dan moet het financieel wel haalbaar zijn vandaar de hulpvraag aan u... Wilt u mij helpen alsjeblieft

Jannita Draaijer van der Wal
13-09-2020

Hallo allemaal, even een update van mij!! We zijn nu ruim twee jaar verder na dat deze aktie werd opgezet! "Wat een lange weg was het zeg, een roller-coaster 🎢zowel lichamelijk als mentaal erg zwaar.. en nog steeds zijn we bezig!!  Ondertussen, zoals velen ook wel weten, vijf operaties verder, 34 liter oedeem kwijt, 22,5 kilo lichter ❤️wat een verschil, een verademing, zoveel om dankbaar voor te zijn!!! Er zijn best veel dieptepunten, tegenslagen en complicaties,geweest, en nog steeds met behandelen bezig, intensieve therapie 4 x p week, dagelijks thuis in de lymfepress, aderontstekingen enzovoort, was wel gewaarschuwd maar dan nog he.. We zijn er wel achter dat ik op heel veel dingen extreem reageer, wat meer hersteltijd kost dan wat we dachten, zoals de artsen het omschrijven, een grote handleiding zit er bij jou😅jij houdt je niet aan de gemiddelde richtlijnen, veel uitzonderingen... Goh hoort dat niet bij mij? Maarja volgende week weer naar Rotterdam, nog weer een 'kleine' behandeling ivm de aderontstekingen, 2e x binnen 6 weken .. Er is een verwijzing gestuurd  naar het UMCG Groningen, hopelijk hebben ze daar meer duidelijkheid over allerlei dingen waar we nu tegen aanlopen steeds qua herstel en complicaties.. Ik probeer positief te blijven 🌺Ze voelen mij aan als ik ze nodig heb, die knuffel is al genoeg, ik hoef niets te zeggen, mijn lieve man, onze lieve zonen en schoondochters, ze weten het gewoon ❤️, ouders, vriendinnen /vrienden, en niet te vergeten m'n oedeemtherapeuten Judith en Danielle helpen mij er ook door, en steken mij een❤️ onder de riem, dankjewel allemaal, voor jullie steun en vertrouwen, dat geeft mij motivatie om door te gaan, want o wat wil ik soms graag het bijltje er bij neergooien en met alle behandelingen stoppen. ❤️


 

Laat een reactie achter

101 donaties
€ 2.781,00
Doel: € 4.500,00
61%

Deze actie is gesloten.