Mijn droom veranderde in een nachtmerrie

Mijn droom veranderde in een nachtmerrie | Geld inzamelen
 
 

Huisje, boompje, beestje

In juli 2012 trouwde ik met mijn inmiddels ex-vrouw. Ik was destijds helemaal happy.
We hadden een leuk huis, waren gezond, hadden dankbaar werk (allebei werkzaam in het onderwijs) en hadden onze financiën op orde. 

Onze droom (gezinsuitbreiding)

Als getrouwd stel wilden wij gezinsuitbreiding. In augutus 2014 was het dan zover: onze ''zoon'' kwam op de wereld.

De droom spatte al gauw uiteen in de eerste trauma

Vier maanden na de geboorte van mijn ''zoon'' kreeg ik van mijn ex-vrouw te horen dat ze geen gevoelens meer voor mij had. Uiteraard was er volgens haar geen ander in het spel. Haar gevoel voor mij was plotsklaps verdwenen. Deze mededeling kwam voor mij als donderslag bij heldere hemel. Daar stond ik dan.......
Uiteindelijk vertrok mijn ex-vrouw al snel uit huis. Zij moest zichzelf weer vinden en kon de moederschapsrol tijdelijk niet op zich nemen.
Bijna een jaar lang kwam ik er alleen voor te staan: voor je ''zoon'' zorgen, werken, het huis schoonmaken, etc.
Uiteindelijk was de scheiding onafwendbaar, kon ik mijn eentje het huis verkopen en moest ik op zoek naar een nieuw (t)huis.

Na regen kwam er toch zonneschijn

Na de verkoop van de woning, kon ik gelukkig al snel een nieuwe woning vinden. Een nieuw thuis voor mijn ''zoon'' en mij. Onze tijd daar zal ik altijd koesteren in mijn hart! Daar hebben we samen mooie herinneringen gemaakt. Dat was een gelukkige tijd.

5 december 2019: levensingrijpende trauma in aantocht

Mijn ex-vrouw belt mij in paniek op met de mededeling dat ik haar vriend niet moest geloven als hij zou zeggen de vader van mijn ''zoon'' te zijn. Alle alarmbellen gingen bij af! Waarom zou iemand zoiets zeggen?!
Diezelfde dag nog biechtte mijn ex-vrouw op dat ze al snel na het huwelijk een jarenlange affaire had met haar huidige vriend en toenmalige collega. Deze man zat destijds ook in een relatie en was al vader van 2 jonge kinderen.
Mijn ex-vrouw was in de relatie met haar vriend wederom vreemdgegaan en hij had haar op heterdaad betrapt met een andere man in bed (ook een collega), waarop bij hem letterlijk en figuurlijk de stoppen doorsloegen. Uiteindelijk kreeg hij wegens mishandeling van mijn ex-vrouw een contactverbod opgelegd. Uit frustratie en om mijn ex-vrouw te chanteren (om met haar in contact te kunnen komen) belde de vriend van mijn ex-vrouw mij op met het bericht dat hij de vader van ''mijn zoon'' is.

21 januari 2020: levensingrijpende trauma

Via een DNA-onderzoek kreeg ik na weken in onzekerheid te hebben gezeten de uitslag: ik bleek niet de biologische vader te zijn van ''mijn zoon''.
Mijn wereld was compleet ingestort! Verdriet, woede, ongeloof...... Ik kan nog steeds niet de woorden vinden om precies te beschrijven wat er allemaal door mij heenging.
Daarnaast had ook te maken met plaatsvervangende pijn voor ''mijn zoon'' die van zijn papa later te horen zou krijgen hoe de vork in de steel zat.
Hoe vertel je een kind van 6 jaar in godsnaam zoiets?

Mama ging kroelen met haar vriend

Op advies van de kinderpsycholoog vertelde ik ''mijn zoon'' van 6 jaar wat er was gebeurd. Toen mama met papa getrouwd was (hij wist wat trouwen betekende), is mama met haar vriend gaan kroelen en daardoor ben jij geboren. De vriend van mama is dus eigenlijk jouw papa. 
Uiteraard was ''mijn zoon'' overrompeld en wilde hij er niks van weten. Ik was toch zijn papa schreeuwde hij uit.

Een burn-out en als klap op de vuurpijl ''mijn zoon'' afgenomen en een rechtszaak

Door alles wat was gebeurd, belandde ik in een burn-out. Ik zag het allemaal niet meer zitten.
Pijn, leegte, maar ook schaamte beheersten hoodzakelijk mijn leven. Alles wat ik dacht te zijn en en dacht te ''hebben'', bleek één uiteindelijk een groot luchtkasteel te zijn. En daarnaast de pijn die ik voelde voor ''mijn zoon''. In de afgelopen 6 jaar had ik op een gezamenlijke rekening (van mijn ex-vrouw en mij) geld gespaard voor ''mijn zoon''.
Mijn ex-vrouw en haar vriend (ze waren ondanks alle trammelant weer samen) hadden forse geldproblemen. Voor mij was dit voldoende aanleiding om het door mij gestorte geld van de gezamenlijke rekening af te halen. Mijn ex-vrouw en/of haar vriend konden dit immers ook doen. En die kans was zeer aannemelijk gezien de hele situatie. Kort daarvoor was ik namelijk ook al bedreigd door de biologische vader.
Ik had niks meer te zoeken in het leven van hun kind en kon maar beter afstand gaan nemen. Uiteindelijk ben ik buitenspel gezet en zie ik ''mijn zoon'' niet meer. Ik mis hem enorm en weet ook zeker dat dit voor hem geldt.
Uiteraard had ik van de bedreiging aangifte gedaan, maar de politie kon nog niks uitrichten omdat er nog geen strafbaar feit was gepleegd.
Uiteindelijk heeft mijn ex-vrouw een rechtszaak aangespannen. Inderdaad de omgekeerde wereld! Zij wilde, ondanks alles wat er is gebeurd, mijn geld terugzien op haar rekening.

Het vonnis van de rechtbank

De rechtbank heeft bepaald dat ik 10.550 euro moet betalen aan mijn ex-vrouw. Ondanks het feit dat ik o.a. heb kunnen aantonen middels bewijs dat zij moedwillig en bewust heeft verzwegen dat ik niet de biologische vader ben, houdt de rechtsbank het echtscheidingsconvenant aan. Men vindt het moreel verwerpelijk dat mijn ex-vrouw aantoonbaar ten tijde van het huwelijk een affaire onderhield waaruit een buitenechtelijk kind is ontstaan. Dit betekent echter niet dat mijn vrouw een strafbaar feit heeft gepleegd. 
Terwijl mijn zelfbeschikkingsrecht jarenlang is afgenomen. Als ik dit eerder had geweten had ik eerder van haar kunnen scheiden en mijn eigen gezin kunnen stichten.
De rechtbank houdt expliciet vast aan het echtscheidingsconvenant. Dit betekent dat mijn ex-vrouw volgens de rechtbank recht heeft op een groot deel van mijn geld. Terwijl ik aantoonbaar heb gemaakt dat ik hoofdzakelijk de rekening heb gevoed.  En natuurlijk zou ik dit nooit en te nimmer gedaan hebben als ik wetenschap had van de daadwerkelijke situatie. 
List en bedrog mag in mijn ogen nooit zegevieren! 

SUPPORT MIJ ALSJEBLIEFT OM IN HOGER BEROEP TE GAAN! IK BEN DANKBAAR VOOR ALLE STEUN!

Ik heb al navraag gedaan bij een zeer bekende advocaat (top 20 in Nederland) en hij ziet voldoende mogelijke mogelijkheden. Zelfs een optie voor eventuele wetswijziging. Tevens wil ik onderzoeken wat de juridische mogelijkheden zijn om weer in contact te kunnen komen met ''mijn zoon''.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 75.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.