Middelbare school voor de allerarmste kinderen.

Middelbare school voor de allerarmste kinderen. | Geld inzamelen
 
 
Bouw van middelbare school voor de allerarmste kinderen in Mtangani, Kenia

Wat als een wens en droom begon is realiteit geworden, nl. de armste kinderen van Mtangani in Kenia, goed basisonderwijs geven. Kinderen waarvan velen nooit onderwijs hebben gehad of onregelmatig naar school gingen en daardoor een achterstand op hebben gelopen. 


Deze kinderen bieden we nu goed onderwijs en we zien ze veranderen! Het zijn sterke persoonlijkheden geworden. Ook de ouders zien het belang van goed onderwijs voor hun kind in en zijn toegewijd aan onze school. 


Eind 2015 hadden we nog maar 60 leerlingen. Het jaar 2019 zijn we gestart met 400 leerlingen! De school draait erg goed. 


Maar nu zijn we toe aan de volgende stap. De scores die de kinderen bij ons halen zijn uitermate goed. We beseffen dat we niet mogen stoppen na hen een goede start te hebben gegeven. Het is nog niet klaar, we moeten hen de kans geven om door te kunnen stromen naar de MIDDELBARE SCHOOL. Er zijn wel middelbare scholen in de omgeving, maar deze zijn niet van de kwaliteit die we wensen. Daarbij komt dat de kosten hiervan voor veel ouders te hoog zijn. We hebben inmiddels een systeem bedacht waarbij ouders tijdens de basisschool periode van hun kind al een spaarpotje aanleggen om later de middelbare school te kunnen betalen. Op deze manier is het voor deze arme bevolkingsgroep van Mtangani mogelijk zowel goed basis- als middelbaar onderwijs te kunnen volgen. 


De bouwplannen liggen klaar, we staan in de startblokken om aan de slag te kunnen gaan…alleen missen we nog het laatste geld dat daarvoor nodig is.  


Daarom wil ik een ieder vragen die ons volgt en een warm hart toedraagt te helpen om dit te kunnen bereiken. De afgelopen 3 jaar heb ik zo vaak ondervonden wat we met elkaar kunnen realiseren dat ik goede hoop heb dat dit ons gezamenlijk gaat lukken! 


Voor meer informatie zijn we heel goed te volgen op: 


www.stichtingmtangani.nl
Facebookpagina van Stichting Mtangani 
LinkedIn van Corien Norder 
 
Voor vragen kun je mailen naar info@stichtingmtangani.nl of bellen met Corien Norder  
06-10461775 
 
Dank namens de kinderen, ouders en de inwoners van Mtangani, Kenia 

Corien Norder
06-01-2019

Vorig jaar zijn we deze actie gestart en dankzij de prachtige donaties die we hebben mogen ontvangen hebben we flinke stappen kunnen maken!

Het dak zit er op en we kunnen de school binnen verder afbouwen. We hebben budget voor de keuken van de school en nog 5000 euro voor de tafels en stoelen voor de kinderen, maar nog niet voldoende voor de computers, inrichting scheikunde lokaal, kasten, schoolborden, schoolboeken en ander lesmateriaal.

Daar kunnen we nog wel financiele hulp bij gebruiken. Volgend jaar januari moet de school gaan draaien zodat onze kinderen van de basisschool door kunnen stromen naar de middelbare school. We hebben dus nog een jaar de tijd om alles voor elkaar te krijgen. In 2015 zijn we begonnen met 60 leerlingen goed basisonderwijs te geven, kinderen die anders op straat zwierven. Door ons sponsorproject (een Nederlandse sponsor is voor 8 euro per maand aan een kind gekoppeld) kunnen nu (januari 2019) al 400 kinderen naar school! De straten in Mtangani zijn leger geworden....de kinderen zitten nu op school;-)

Wilt u op een andere manier ons helpen of heeft u ideeen hoe wij verder aan donaties kunnen komen, mail dan naar info@stichtingmtangani.nl

Heel erg bedankt!

Corien Norder

www.stichtingmtangani.nl137 donaties
€ 22.433,00
Doel: € 40.000,00
56%

Deze actie is gesloten.