Middelbare school voor de allerarmste kinderen. | Geld inzamelen
 
 

Middelbare school voor de allerarmste kinderen.

Bouw van middelbare school voor de allerarmste kinderen in Mtangani, Kenia

Wat als een wens en droom begon is realiteit geworden, nl. de armste kinderen van Mtangani in Kenia, goed basisonderwijs geven. Kinderen waarvan velen nooit onderwijs hebben gehad of onregelmatig naar school gingen en daardoor een achterstand op hebben gelopen. 


Deze kinderen bieden we nu goed onderwijs en we zien ze veranderen! Het zijn sterke persoonlijkheden geworden. Ook de ouders zien het belang van goed onderwijs voor hun kind in en zijn toegewijd aan onze school. 


Eind 2015 hadden we nog maar 60 leerlingen. Het jaar 2018 zijn we gestart met 377 leerlingen! De school draait erg goed. 


Maar nu zijn we toe aan de volgende stap. De scores die de kinderen bij ons halen zijn uitermate goed. We beseffen dat we niet mogen stoppen na hen een goede start te hebben gegeven. Het is nog niet klaar, we moeten hen de kans geven om door te kunnen stromen naar de MIDDELBARE SCHOOL. Er zijn wel middelbare scholen in de omgeving, maar deze zijn niet van de kwaliteit die we wensen. Daarbij komt dat de kosten hiervan voor veel ouders te hoog zijn. We hebben inmiddels een systeem bedacht waarbij ouders tijdens de basisschool periode van hun kind al een spaarpotje aanleggen om later de middelbare school te kunnen betalen. Op deze manier is het voor deze arme bevolkingsgroep van Mtangani mogelijk zowel goed basis- als middelbaar onderwijs te kunnen volgen. 


De bouwplannen liggen klaar, we staan in de startblokken om aan de slag te kunnen gaan…alleen missen we nog het laatste geld dat daarvoor nodig is.  


Daarom wil ik een ieder vragen die ons volgt en een warm hart toedraagt te helpen om dit te kunnen bereiken. De afgelopen 3 jaar heb ik zo vaak ondervonden wat we met elkaar kunnen realiseren dat ik goede hoop heb dat dit ons gezamenlijk gaat lukken! 


Voor meer informatie zijn we heel goed te volgen op: 


www.stichtingmtangani.nl
Facebookpagina van Stichting Mtangani 
LinkedIn van Corien Norder 
 
Voor vragen kun je mailen naar info@stichtingmtangani.nl of bellen met Corien Norder  
06-10461775 
 
Dank namens de kinderen, ouders en de inwoners van Mtangani, Kenia Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

61 donaties
€ 21.562,00
Doel: € 40.000,00
53%