Middelbare school in Mtangani, Kenia

Middelbare school in Mtangani, Kenia | Geld inzamelen
 
 
Bouw van middelbare school in Kenia. Een echte kans voor deze kinderen om verder te komen!

In 2016 hebben we een basisschool gebouwd voor de allerarmsten kinderen in Mtangani, Kenia. Mtangani ligt nabij Malindi aan de oostkust van Kenia, 120 km boven Mombasa. Deze kinderen hebben nu de kans op goed onderwijs, door middel van het 5 euro sponsorproject

Meer dan 150 sponsors uit Nederland betalen 5 euro per maand per kind, waardoor nu 300 kinderen (sommige voor het eerst weer in jaren) naar school kunnen. Van die 5 euro betalen we:

* De salarissen van de leraren

* Schooluniform

* Lesmateriaal

* Een lunch

Dit project draait enorm goed en heeft de officiele erkenning van de Keniaanse overheid gekregen. Maar na de basisschool kunnen we ze nog niet loslaten. Ze verdienen de kans om echt verder te komen, dus willen we een middelbare school bouwen op ongeveer 300 meter van de basisschool, zodat ze goed kunnen doorstromen. De plannen liggen klaar, de tekeningen zijn gemaakt, nu de financiering rond zien te krijgen.

Het geld wordt besteed aan de aankoop van grond met de daarop bestaande bebouwing. Dit gebouw wordt verbouwd tot middelbare school. De vergunningen daarvoor zijn al binnen. In het gebouw komen:

* 4 theorielokalen

* 1 computerlokaal

* scheikunde/biologie lokaal

* 1 kantoor

* extra toiletten worden geplaatst.

Velen fondsen en organisaties steunen ons daarbij, maar we kunnen alle hulp goed gebruiken! De basisschool hebben we in 10 maanden tijd kunnen bouwen dankzij de financiele steun van velen.  Helpen jullie ons dat nogmaals te kunnen doen? We hebben op dit moment al 25% van het benodigde bedrag ingezameld.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

2 donaties
€ 20,00

Deze actie is gesloten.