metabole ziekte

metabole ziekte | Geld inzamelen
 
 
Help niet alleen mijn familievriend, maar ook andere MetaKids!

Hoi Ik ben Ndunga Wamba, ik ben 23 jaar oud!

Het meisje op de foto is mijn familievriend. Haar naam is Anouk Peeters. Mijn familievriend werd geboren op 20 juni 2003, ik weet het nog goed, ze was zo lief en zo schattig en ze leek kerngezond.. Met de nadruk op leek. Niet veel later kwamen mijn oom en tante er namelijk achter dat zij een metabole ziekte heeft, oftwel een stofwisselingsziekte. Er zijn veel soorten bij metabole ziektes. Bij mijn familievriend gaat het als volgt, zodra zij koorts krijgt moet haar arts op de hoogte worden gesteld van elke temparatuurs wisseling. Het is namelijk zo dat er een grote kans bestaat dat als ze griep/koorts heeft zij in een shock terecht kan komen. Mijn familievriend  is onlangs 17 jaar oud geworden en het leven lacht haar toe, maar dit blijft voor haar altijd een angst. Waar een griep/koorts bij ons als niet spannend gezien word en waarbij wij denken ach het gaat over max. een week over, zit mijn familievriend de hele griep/koorts periode in angst. Want helaas kan ze het niet beinvloeden, of het over gaat, wanneer het over gaat etc.

 

Stel je eens voor dat je 17 jaar oud bent, je voelt je gezond en fit maar er is altijd iets wat je in je achterhoofd houd. Waardoor je het gevoel hebt dat je belemmerd word als 17 jarige. En vooral nu tijdens corona valt het haar extra zwaar en beseft ze haar ziekte goed, nu de maatregels versoepeld zijn en leeftijdsgenoten de overige maatregelen in acht nemen zit mijn nichtje altijd binnen, ze durft niet eens naar de winkel of naar het terras, iets wat iedereen ondertussen wel weer heeft gedaan! Want ja zij mag dan jong zijn, zij loopt nog steeds een heel hoog risico.

Al 17 jaar loopt mijn familievriend hiermee, en tuurlijk er zijn en worden genoeg onderzoeken gedaan, maar nu wil ik voor mijn familievriend het heft in eigen handen nemen! Geld inzamelen zodat er nog meer onderzoeken gedaan worden, en niet alleen het geld is belangrijk maar het is ook belangrijk dat er meer bekenheid kom naar dit soort stofwisselingsziektes.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 42.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.