Met mijn handen in het haar

Met mijn handen in het haar | Geld inzamelen
 
 
Het overleven van een horeca restaurant tijdens Corona, terwijl je er alles aan doet

Ik ben Marcia de partner van Jeffrey van Rooijen en wij hebben samen een tapas restaurant (franchise). Ons restaurant is net zoals elk restaurant hard getroffen door COVID-19 en ja elk horeca bedrijf heeft het zwaar en kan elke cent goed gebruiken.

Ik ga in het kort proberen uit te leggen waarom ik een crowdfunding actie wilt starten.

In 2017 heeft Jeffrey een auto-ongeluk gehad, waarbij iemand met 100 km per uur op de snelweg achter op hem in reed. Gevolg, een whiplash.
Aan de buitenkant is niks aan Jeffrey te zien, maar hij staat dagelijks op met hoofd- en nekpijn en hij gaat ermee naar bed. Hij kan niet meer tegen stress en prikkels. En dit is dan nog zacht uitgedrukt!


Vanaf het ongeluk is het Jeffrey niet gelukt om meer dan 12 uur per week te werken. Sinds die tijd heb ik Jeffrey zijn uren er  bijgepakt en werk ik erg veel. 

Nu zitten we natuurlijk met de Corona en zijn wij, net als andere restaurants, gesloten. In maart zijn wij 4 dagen dicht geweest en zijn actief aan de slag gegaan om het bezorg- en afhaalsysteem op te zetten. Dit liep wel ok en we zijn er ook mee doorgegaan toen we in juni de deuren weer mochten openen. 

In maart hadden we een steunpakket vanuit het kabinet, bestaande uit genaamd de NOW, TVL en Tozo. Wij werken met een payroll bedrijf en de NOW werd voor ons de PNOW. Deze tegemoetkoming hebben wij voor de maanden maart, april en mei ontvangen voor ons personeel. Op de TVL hadden wij helaas geen recht, omdat wij teveel verdienden met het afhalen en bezorgen (geen winst, krap kostendekkend). Om in aanmerking te komen voor de Tozo, moet je minimaal 24 uur week gewerkt hebben in het afgelopen jaar, maar sinds het ongeluk zit Jeffrey maar op max 12 uur per week.

Vanaf juni hebben wij geen enkele steun meer vanuit het kabinet ontvangen. Intussen hebben wij al ons spaar- en pensioengeld al ingelegd in ons restaurant, o.a. omdat we geen salaris konden uitkeren vanuit de zaak. En heeft onze verhuurder van het pand in mei nog een indexering van de huur toegepast i.p.v. ons te helpen met bijvoorbeeld het halveren van de huur. 


Inmiddels zijn wij weer dicht vanaf 14 oktober en zijn wij bang dat we dit jaar ook niet meer de deuren mogen openen. Wij zijn met de franchise bezig om ons hoofd boven water te houden en willen wij naast afhalen en bezorgen ook een ander concept gaan uitvoeren, waarbij de focus volledig ligt op het bezorgen. 

Omdat de focus volledig ligt op het bezorgen, moeten we op zoek naar een auto en daar kunnen wij jullie (financiële) steun goed bij gebruiken! Nu hebben wij ons geld al ingelegd maar moeten we op zoek naar een auto waar we mee kunnen bezorgen zodat wij hopelijk zo ons hoofd boven water gaan houden.

Wij hebben ons restaurant al bijna 10 jaar en wij hopen dit jubileum ook te mogen meemaken, net als de andere jubilea die daarna volgen ook dat wij de 10 jaar mogen vieren.

Bedankt voor jullie (financiële) steun!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 2.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.