Menstruatie armoede Nijmegen

Menstruatie armoede Nijmegen | Geld inzamelen
 
 

Lieve vrouwen uit Nijmegen,

Ik heb jullie hulp nodig! Voor een groep vrouwen en meisjes in onze gemeente. Mensen die het ontbreekt aan voldoende geld om de juiste beschermingsmiddelen te kopen als ze ongesteld zijn. Dit wordt menstruatie-armoede genoemd, een woord dat ik in het voorjaar voor het eerst ergens tegenkwam. Ik associeerde het met armoede in ontwikkelingslanden, maar kwam er al snel achter dat dit probleem wel degelijk ook in Nederland speelt.
 
Meiden die niet naar school of sport kunnen als ze ongesteld zijn, uit angst door te lekken. Vrouwen die zich moeten behelpen met onhygiënische alternatieven als toilet- en krantenpapier. Moeders die in de winkel de moeilijke keuze moeten maken tussen voedsel voor hun kinderen of maandverband voor zichzelf. Ik vind dit schrijnend en wil graag een inzamelingsactie doen om hieraan een bijdrage te leveren.
 
In Nijmegen gaat het om een geschatte 540 vrouwen en meisjes die hiermee te maken hebben, elke maand weer. Onlangs bracht ik een bezoek aan de voedselbank, waar werd bevestigd dat er een grote behoefte is aan menstruatieproducten. GroenLinks zet zich in om structureel geld van de gemeente te krijgen om menstruatieproducten bij de voedselbank beschikbaar te hebben, maar zover is het nog niet. In de tussentijd zou ik graag een aktie opzetten waarin we voor de maanden November en December 2021 menstruatieproducten kunnen leveren aan de Voedselbank, die terecht kunnen komen bij daze Nijmeegse vrouwen en meisjes: Van vrouwen, voor vrouwen.
 
Hiervoor vraag ik jullie hulp: Met 5 euro zou je 1 vrouw/meisje voor twee maanden uit de brand kunnen helpen. Via mijn eigen netwerk heb ik al een bedrag bij elkaar van gemotiveerde en enthousiaste vrouwen (en ook mannen!). Via deze doneer actie pagina hoop ik nog 1000 bij elkaar te verzamelen.  Hiermee kopen we menstruatieproducten die via de voedselbank terecht komen bij vrouwen en meiden die dit nodig hebben, voor de laatste twee maanden van dit jaar.

Hopelijk komt er daarna structureel geld van de gemeente om bij de voedselbank maandelijks menstruatieproducten te kunnen leveren.

Als jullie hieraan een bijdrage willen leveren, dan zou ik dat geweldig vinden! Met het ingezamelde geld ga ik gevarieerde menstruatieproducten bestellen bij mijn lokale Coop, waar ik in gesprek zal gaan om korting te krijgen op de producten van het huismerk. De aangeschafte producten zal ik afleveren bij de Voedselbank Nijmegen, waar ze deze zullen verdelen over de uitgiftepunten, zodat de producten bij de juiste mensen terecht komen.
 
Ik hoop heel erg op jullie enthousiasme hierin en zou het fantastisch vinden als jullie hieraan mee willen doen! Elke bijdrage is welkom!
 
Hartelijke groeten,
Anouk ScheresEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 1.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.