Meisjes Weeshuis Myanmar | Geld inzamelen
 
 

Meisjes Weeshuis Myanmar

80 weesmeisjes in Myanmar blij maken met een nieuw toiletgebouw? Please donate

Steun ons, maar daardoor direct 80 weesmeisjes in Myanmar, bij het verwezenlijke van een vernieuwd toiletgebouw.

Tijdens onze wereldreis, zijn we in Taungoo (Myanmar) door een gepensioneerde dokter (Dr. Tin), op iets heel bijzonders gewezen. Een weeshuis voor meisjes vanaf 4 jaar, gerund door 2 nonnen. De jongste van de twee (Nanda Htayre) spreekt goed Engels en ze verwelkomde ons heel hartelijk☺
Wij kwamen ook niet met lege handen want Dr. Tin zei dat schriftjes en pennen altijd welkom zijn. Zodoende hadden we het één en ander aangeschaft – waaronder een schriftje om het Engelse alfabet te leren. Nadat we dit hadden uitgedeeld, gaven we de meisjes een klein Engels lesje en vroegen we aan Nanda wat er nog meer nodig is. Ietswat verlegen vertelde ze over renovaties die nodig moeten gebeuren maar met zeep zijn ze ook al erg blij! Dus wij terug naar de shop om zeep te halen en bij terugkomst stond er thee en fruit voor ons klaar en hadden de meisjes een gebedje gedaan (later ook nog toen we erbij waren). Na weer een ronde uitdelen, kregen we een toer door het weeshuis en zagen we inderdaad dat er lange tijd geen geld is geweest voor onderhoud.

Met name het toiletgebouw is aan vervanging toe en dat heeft ons doen besluiten een inzamelingsactie te houden. Ons streefbedrag is 2000 euro, die we direct over kunnen schrijven naar Nanda. Zij zal ons per email op de hoogte houden van de vorderingen, en is verder ook te volgen op Facebook (Badda Htayre).

Hieronder volgt een foto van het huidige sanitair.
En verder nog wat algemene foto’s om te laten zien waarvoor we het doen. 80 meisjes waarvan de meerderheid verschrikkelijk genoeg wees is geworden door de nog steeds aanhoudende conflicten in dit land, door de tsunami van 2004 of door de armoede in dit land maar alsnóg blij zijn met de meest kleine dingen in het leven!!!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

48 donaties
€ 1.750,00
Doel: € 2.000,00
87%

Deze actie is gesloten.