Medische kosten opvangpaarden

Medische kosten opvangpaarden | Geld inzamelen
 
 

Beste lezers,

Enkele jaren geleden begon ik (Patricia), vanuit de bijstand, met het bedrijf Horse Connection. In eerste instantie als paardencoach met als primair doel mensen met ontwikkelingsstoornissen zoals autisme en AD(H)D te helpen. Dit ontstond vanuit de ervaring met mijn dochter met ASS en ADD. Maar daar bleef het niet bij: ondertussen ondersteun ik mensen met angsten, lichamelijke en psychische beperkingen, naast en op het paard. Daarnaast werd mijn interesse gewekt voor paarden met lichamelijke problemen en trauma's. Het bleek namelijk dat deze paarden nog veel sensitiever zijn voor de trauma's die er bij mensen zijn. Wat is er mooier dan dieren èn mensen te helpen?

Steeds meer mensen weten Horse Connection te vinden: mensen met persoonlijke vraagstukken of die omtrent hun paard. Wat wij bieden is maatwerk bij herstel en revalidatie van mens en paard. Er is ondertussen ook een flinke groep vaste klanten die begeleid worden met behulp van de paarden. Meer informatie over mij en mijn bedrijf kunt u vinden op www.horse-connection.nl

Ondertussen zijn we een aantal  jaren verder en zijn er al een flink aantal paarden geweest die, om verschillende redenen, bij Horse Connection zijn gekomen. Deze paarden krijgen allereerst alle tijd die zij nodig hebben om te wennen aan hun nieuwe situatie. Een verhuizing, nieuwe eigenaar en verzorgers, een nieuwe plek, een nieuwe kudde. Dan worden zij behandeld voor hun lichamelijke ongemakken. Dit kan van alles zijn: van bekappen van de hoeven tot osteopathie en manuele lymfedrainage. Ook is het voorgekomen dat een paard een hartafwijking bleek te hebben en dit onderzocht moest worden, waarop een castratie kon volgen. Soms worden paarden gedoneerd, omdat de eigenaars om welke reden dan ook, niet meer voor ze kunnen zorgen. Deze paarden hebben dan vaak al langere tijd niet de benodigde zorg gekregen die zij nodig hadden. In principe komt elk paard voor het leven bij ons, omdat zij al zoveel hebben meegemaakt. Wij willen voorkomen dat er nog weer meer trauma veroorzaakt wordt doordat paarden bij mensen terecht komen die te weinig kennis hebben om met dit soort paarden om te kunnen gaan. Heel af en toe komt het voor dat blijkt dat wij een paard een heel eind op weg kunnen helpen, en dat het dan daarna toch beter is om een andere eigenaar te zoeken zodat het paard verder kan ontwikkelen en tot bloei kan komen. Voor deze paarden gaan wij heel selectief te werk in het vinden van een nieuwe eigenaar.

Wanneer een paard voldoende hersteld is en geschikt blijkt, worden zij ingezet om op hun beurt mensen te kunnen helpen. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit poets- en knuffelsessies tot coaching te paard van mensen die angsten hebben opgelopen voor het rijden. Tot nu toe hebben we goede resultaten behaald. Paardenwelzijn is hier een groot onderdeel van. Wij houden de paarden op een zo natuurlijk mogelijke wijze: zij hebben 4,5ha land tot hun beschikking, aan de rand van een natuurgebied. Wij zijn hier momenteel een padoock paradise aan het ontwikkelen. Nodige voeding en supplementen worden per paard uitgemeten, zodat zij exact datgene krijgen wat zij nodig hebben. We werken samen met een fijn team van mensen die ons helpen het welzijn van de paarden te waarborgen. Denk aan paardenarts, osteopaat, hoefsmid, zadelmaker etc. Ook is er een geweldige groep vrijwilligers die helpt bij de verzorging en training van deze paarden. Zoals u begrijpt liggen de kosten van onderhoud van deze paarden vele malen hoger dan voor paarden die volledig gezond en zonder gebreken worden verkregen. Het is echt nodig om een buffer te hebben voor onvoorziene uitgaven, en die is momenteel uitgeput. Ook wij hebben te maken gehad met Corona maatregelen, een natte winter, een prijsstijgingen van voer en nodige behandelingen voor de paarden. De minimale inkomsten van buitenritten afgelopen winter zijn opgegaan aan onvoorziene medische kosten. Daarom ben ik dan ook op zoek naar mensen die de dieren een warm hart toedragen en een kleine donatie willen doen om de benodigde verzorging van de paarden te kunnen blijven waarborgen. Mijn dank is groot!

Met vriendelijke groet,

Patricia Snelders.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 5.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.