Maja's Very Important Puppy

Maja's Very Important Puppy | Geld inzamelen
 
 

Hoi lieve jij die dit leest,

Ik ben Maja en ik ben 12 jaar. Eigenlijk zou ik nu in de brugklas moeten zitten en leren met mijn nieuwe klasgenoten, maar helaas mag ik momenteel niet naar school. Ik had het niet aan zien komen, maar afgelopen zomer werd duidelijk dat ik een eetstoornis heb en toen ging het ineens heel snel. Ik moest gelijk thuis en in het ziekenhuis blijven. Ik ging van de een op andere dag, na jaren van wekelijkse hockeytraining en surfen naar nul inspanning! Dat vond ik helemaal niet leuk. Het was voor mij een moeilijke periode van behandelingen en ziekenhuisopnames. Ik was heel bang en zenuwachtig. 

Ik hoorde over hulphonden en mocht een van hun leren kennen. Ik kon het niet geloven: wat bijzonder wat zo’n hondje kan! Ik voelde me weer een beetje blij en er kwam weer een glimlachje terug op mijn gezicht. Ik voelde weer hoop en vreugde! Ik wil zo graag weer terug naar school en zin krijgen om met vriendinnen te afspreken. Tot nu toe wist ik niet goed hoe ik dat kan doen, ook al krijg ik veel hulp van mijn familie en het aardige zorgpersoneel. Maar toen ik met het hondje mocht spelen, wist ik dat deze mij kan helpen.

 

Wat kan een hond voor mij betekenen?
Ik leerde over bijzondere ‘psychosociale’ hulphonden. Deze kunnen:

• Spanning signaleren, bijvoorbeeld door op de voeten te gaan liggen, maar ook door de voorpoten op schoot te leggen.
• Contact met mij leggen en mij helpen en mij afleiden van mijn angsten. 
• Met mij mee naar het ziekenhuis voor wekelijkse controles, die heel veel spanning geven.
 

Om dit mogelijk te maken heeft de hond een specialie opleiding nodig. Wanneer de hond deze met goed gevolg heeft afgerond, dan biedt dit de mogelijkheid om op openbare plekken te komen waar huishonden normaal gesproken niet zijn toegestaan. De hond is niet alleen maar mijn buddy in mijn traject om mijn eetstoornis te overwinnen, maar ook een liefdevol lid in mijn familie die veel gezelligheid en ontspanning biedt. Als gezin gaan we hem samen goed verzorgen. 

 

Ik word de begeleider van mijn hondje en de training is helemaal op mijn afgestemd.

Helaas worden psychosociale hulphonden niet vergoed door mijn zorgverzekering of de gemeente en daarom deze vraag om sponsorhulp. 

 

Een geheel opleidingstraject voor de hulphond (vanaf pup, incl 7 jaar nazorg) is €16.995. Het hondje regelen we zelf. Om te zorgen dat het hondje van het goude maandje komt, kunnen we nog wat steun gebruiken in de aanschaf kosten.

 

Wil je mij steunen?

Kun je een bedrag missen en mij een beetje helpen? Elke bijdrage is welkom (ook het bedrag voor een take-away koffie of appel).

 

Hartelijk dank voor je steun!

 

Groetjes en een pootje van mijn toekomstige maatje, 

Maja

Lucyna Wybranowska
13-02-2022

Mocht je een tip hebben voor een nest van medium goldendoodle, horen we het graag:)) vippuppymaja@gmail.com En hij is er aan :))) Onze puppy River. Australian labradoodle:))) 


Lucyna Wybranowska
03-02-2022

Van harte bedankt voor alle donaties Team Maja1075 donaties
€ 17.480,00
Doel: € 16.995,00
102%

Deze actie is gesloten.