Louis Heintje Davids Standbeeld

Louis Heintje Davids Standbeeld | Geld inzamelen
 
 
Louis Heintje Davids Standbeeld

https://www.facebook.com/DuoDavidsStandbeeldRotterdam/

 

Tot stand komen van duo davids standbeeld
 
HEINTJE & LOUIE - DAVIDS STANDBEELD·DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018
Project Ode aan Heintje & Louis Davids.


Crowdfunding voor een standbeeld van Heintje & Louis Davids.
Voor al hun erfgoed aan Nederland in de vorm van Films, Muziek, Toneel.
Die hedendaags nog steeds gebruikt worden.


Dit standbeeld zal staan in de binnenstad van Rotterdam.
Hierdoor is het tevens een ode aan de prachtige gebouwen die zijn verwoest.
De leefomgeving van Heintje & Louis Davids.
Men heeft het na de oorlog over de wederopbouw, maar de architectuur, uitgaansgelegenheden, saamhorigheid en gezelligheid is nimmer wedergekeerd. Deze foto werd gemaakt in juni 1968, bij de onthulling van een beeld van Koos Speenhoff, voor het Cabaret van Tom Manders, op de hoek van het (oude) Schouwburgplein. De man die hier het doek wegtrekt is Alex de Haas. Ook hij heeft een eigen plaatsje op deze website .... Even voor alle zekerhied - Tom Manders komt op deze foto niet voor; alleen z'n cabaret! Wie was Koos Speenhof er is geen kind in heel Rotterdam of daarbuiten die dit weet. Waarom staat dit beeld er dan? Waarom wordt dit niet aan de kinderen verteld?
Ik heb van een man uit Arnhem op 30 jarige leeftijd moeten vernemen dingen over mijn eigen voorouders en hun leefomgeving, terwijl niemand geen enkele school, dit ooit aan mij heeft verteld. Stel, dat deze man dit niet had gedaan, had ik dit nooit geweten!
Rotterdam 1940. Als men praat over Rotterdam. Heeft men het alleen over ellende en oorlog. 1940 daar begint de Geschiedenis van Rotterdam. Niemand wil praten over ellende en oorlog. Dus het gesprek eindigt daar waar het is begonnen. De intresse is meteen weg.
Maar niets is minder waar. Voor het bombardement was Rotterdam de mooiste en grootste feeststad van heel Europa! Nergens werdt er zoveel gelachen, gedronken, gedanst en gezongen als daar! Daar moet menig zuurpruim jaloers op zijn geweest. Prachtige liederen als :’Reisje langs de Rijn’zijn in deze periode naast Kermis, Patat en ijs uit alle orgels gedraaid! In dezelfde periode kom ik door het attenderen van dit Duo erachter dat note bene mijn eigen oma, cafe’s had 1 straat verder dan waar familie Davids woonde, en hebben zij hier opgetreden. Het is diefstal van een stuk van ontwikkeling daar niemand er ooit over heeft verteld. Gelukkig weet ik er nu van, anders had ik nooit prachtige liederen gehoord als:
De kleine man & Wordt nooit verliefd! Maar ook de Muscical de ‘Jantjes komt van de hand van Davids. Vele hebben van zijn werk geprofiteerd maar nooit iets er tegenover gezet. Zelfs geen inspanning ter ere van hem.
Beb van Klaveren is een beeld, maar wie was Bep van Klaveren? Waarom is er een beeld van? Een beeld moet niet zomaar zijn. Iemand eren voor zijn levenswerk. Een beeld moet meer zijn. Ergens voor staan. Erfgoed, cultuur ontwikkeling. Er moet een verhaal bij zitten van de persoon, maar ook van branche. De sfeer, de tijd, de plaats, de omgeving.
Heintje & Louis Davids Geboren in de Zandstraat Te Rotterdam is niets meer te vinden dan een oude gebroken plaat op de grond, die zo groot & lomp is dat hij dikwijls wordt verwijderd ivm met verbouwen. Tijd voor een echt beeld dus! En niet alleen voor de man. Standbeelden zijn 99 % man. Maar de vrouwen in Rotterdam werkten zeker net zo hard mee aan het draaien van de economie. Een standbeeld is dit duo meer dan waard, voor alles wat de Nederland hebben gegeven. Met de komst van een standbeeld dient ook voor algemeen belang want er zullen mensen zich gaan intreseren voor het verleden maar ook kunnen er klassen van kinderen naar toe worden gebracht om te praten over de geschiedenis van de buurt van voor de oorlog.

 


https://www.youtube.com/channel/UCllP9mmnMKSMFQm1FUGuasQ https://www.youtube.com/watch?v=rvYWtGpwpVk  In de Zandstraat die nu nog steeds Zandstraat heet, is een plek die uitstekend leent voor een standbeeld van dit Duo. Rotterdam staat als stad voor met Zeehelden waar de gewone man, dikwijls geen belang bij had. In de tijd van dit Duo was Rotterdam de meest bekende & gezelligste stad van heel Nederland. Het leende door de ligging direct aan zee uitstekend voor matrozen die hun geld kwamen spenderen en daarna weer vertrokken over de hele wereld. Mijn jeugd heb ik doorgebracht ik Rotterdam, evenals mijn voorouders. Ik heb nooit, ook niet op school vernomen van deze rijke geschiedenis. Wat niets meer is dan een paar afbeeldingen. Laat dit standbeeld niet alleen staan ter nagedachtenis voor dit Duo. Maar ook voor: Nieuwe Generatie leer trekken ontwikkeling. 2. Alle gebouwen die zijn verwoest. 3. De sfeer. 4. De verwoesting. 5. Geschiedenis. Horeca. Musical. Cabaret. Entertainment. 6. Muziek. Herrinering aan alles.

 


https://nieuws.top010.nl/gesloopte-en-verwoeste-gebouwen-in-rotterdam.htm#comment-122842
Het is belangrijk, ter nagedachtenis aan de mensen, de sfeer, de gebouwen, geschiedenis van de hele entertainment branche. En natuurlijk wat dit Duo ter weeg heeft gebracht. Davids bracht naar Nederland: Film, Musical, Cabaret, Liederen.
Wie helpt mee met een plan/steun om dit te realiseren. Een standbeeld kost €10.000.- Geen interesse in Louis DAvids. Films, Platen, Boeken.  Er is al een monument, deze wordt vaak weggehaald, hij is te groot.  Het is tijd dat deze elders in Nederland zijn plek vindt, het is tijd voor een nieuw eerbaar monument voor het DUO haar en zijn werk niet alleen zijn werk. Vele liederen en theather stukken waren nooit een succes geweest zonder zijn zus. Heintje Davids.  Louis wilde niet samenwerken en vondt zijn zus lelijk. Maar zijn vader zei dat hij dit moest doen. Hij was in die tijd de justin van nu, ongekend populair.  Deze in de vorm van een plaat. Die is gebroken. Wanneer je hem niet kent, snap je niet  Waarom dit er ligt. Het is onduidelijk bovendien. En een zanger waarvan je zijn plaat breekt betekend ook dat je hem niet mooi vindt.  Men zegt dat het ook verwijst naar de Joden en de oorlog. Maar Louis Davids heeft niets van de oorlog meegekregen en ook zijn zus heeft niet geleden in deze tijd. Dus de verwijzing is totaal niet relevant.  Grond is in Rotterdam duur en gewild. De plek tegenover Dudok is vele malen beter.   De 1e Musical komt van DAvids hij is de grondlegger. De 1e Hollandse film https://theaterencyclopedie.nl/wiki/Louis_Davids:_Repertoire_-_Film etc.  Vele orgel bedrijven hebben gedreven op Davids en nog steeds huidig, zijn er musicals te vinden die draaien op het werk van Duo Davids.  automatish komen er zoveel dingen bij zoals de gebouwen van vermaak wat met het bombardement is verdwenen het is samenhangend het kan niet op zich zelf, want hij is weg, maar de architectuur erom heen ook ik vind het wel erg dat niemand mij erover heeft verteld, en er zijn duizenden kinderen die niets weten over hun eigen Rotterdamse voorouders, en let wel een pracht gebouw en zorg voor elkaar was in Rotterdam altijd al groot normaal is iemand verdwenen een beroemdheid ons land welgevallen dat is waar,  maar in dit geval is ook zijn complete leefomgeving verwoest. ik hou van de bijenkorf ik ga er aandacht aan wijden op mijn site voor mijn volgers ik pak iedere week een ander gebouw.   mijn missie is: De nieuwe generatie niet zozeer de platen van Davids te gaan luisteren maar weten wat voor moois het was, er stond en onze voorouders hebben gemaakt en door jaloezie en Bommen verwoest! Wie wil medestanders vinden en een louis davids club formeren?  Een publiek persoon attenderen? Ooit komt er eer, recht voor dit DUO. Duo Davids!  https://www.facebook.com/DuoDavidsStandbeeldRotterdam/Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 10.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.