Lipoedeem en ik

Lipoedeem en ik | Geld inzamelen
 
 
Lipoedeem is een pijnlijke en chronische ziekte. Een officiële ziekte waar tot de dag van

Mijn naam is Diza en ik ben 32 jaar. Sinds mijn puberteit heb ik eigenlijk altijd problemen gehad met mijn gewicht. Alleen zat dat altijd in me benen. Zoveel gesport en gedaan maar zonder resultaat. Ondanks dat ik erg veel ben afgevallen, is dat helaas nooit het geval geweest voor mijn benen.

Na ongeveer 5 jaar de ene na de andere specialist te hebben bezocht, ben ik nu eindelijk juist gediagnosticeerd. Ik heb stadium 2-3 lipoedeem, met als gevolg ook lymfoedeem. 

Lipoedeem is een pijnlijke en chronische ziekte. Een officiële ziekte waar tot de dag van vandaag nog geen medicijn voor is uitgevonden.

Bij lipoedeem is er een stoornis in de aanmaak van vetweefsel. Bovendien is de afvoer van vocht via de lymfevaten niet optimaal. Gevolg is een onderhuidse ophoping van vet (lip) en vocht (oedeem). Dit leidt tot een aantal vervelende klachten, waaronder:

Snelle ontwikkeling van blauwe plekken, zwaar gevoel in de benen, last van cellulitis, dikke benen, Pijn in de benen, die opgezwollen kunnen zijn. Soms niet kunnen lopen door pijn( benen voelen enorm zwaar aan). 

Toename van gewicht, zonder dat hiervoor een duidelijke oorzaak is. Ondanks gezond leefstijl. 

Kledingmaat van bovenlichaam wijkt drie maten af van die van het onderlichaam. 40 en onderbenen 46/48. 

Voor mij persoonlijk, betekent deze ziekte onder andere dat ik een sterk verminderde mobiliteit heb, moeite met traplopen, fietsen en sporten en erg vaak last heb van pijnlijke gezwollen benen. Mijn grootste angst is dat ik met mijn dochtertjes van ander half en zes maanden niet zou kunnen doen wat ik zou willen.  

Naast de fysieke klachten, heeft deze ziekte ook mentaal veel impact gehad. Vandaag de dag, ben ik me nog steeds constant heel erg bewust van mijn lichaam, als ik bijvoorbeeld niet in de stoel op het terrasje pas, als ik wil gaan zwemmen, of in het algemeen als ik weer door mensen aangestaard wordt. Ondanks al deze dingen

Blijf ik positief en werken. Omdat ik niet wil toegeven aan de rot ziekte. 

In het verleden heb ik heel veel geprobeerd om mijn (toen nog onbekende) ziekte te proberen te bestrijden. Zo heb ik zo’n beetje alle diëten wel geprobeerd, en zelfs een maagoperatie ondergaan, maar hoe veel ik ook afviel, mijn benen bleven onveranderd. Ik heb speciale sportoefeningen gevolgd voor mijn benen, maar vanwege mijn ziekte, leidde die juist tot blessures. Verder heb ik steunkousen, fysiotherapie en lymfedrainage geprobeerd, helaas allemaal zonder resultaat. 

Nu ik de juiste diagnose heb, en in contact ben met de juiste artsen, blijkt er sinds een paar jaar een speciale techniek van liposuctie te zijn, lipoedeemliposuctie, waarbij goede en blijvende resultaten behaald worden. Ook is er wetenschappelijk aangetoond, dat de kwaliteit van leven van lipoedeem patiënten, na deze operatie significant verbeterd. 

De lipoedeem operaties zijn zeer kostbaar. Ondanks dat lipoedeem een ernstige en chronische ziekte is, wordt dat niet zo erkend door de zorgverzekeraars, wat betekend dat de benodigde operaties niet vergoed worden. Ondanks de financiële steun van familie en vrienden, kan ik dit bedrag niet bekostigen. Vandaar mijn laatste poging om via deze weg het  bedrag te verkrijgen, zodat ik hopelijk weer kan gaan genieten van het leven zonder lipoedeem,  kunnen wandelen en bewegen zonder pijn met mijn dochtertjes en gewoon een broek aan kunnen. ( wat voor iedereen vanzelf spekend is en voor mij niet).

Ik vraag bescheiden om uw steun, om elk willekeurig bedrag te geven en mij te helpen deze levensveranderende operaties te bekostigen. Voor meer vragen of bij twijfels ben ik te bereiken op ikvertel@hotmail.com. 

Heel hartelijk bedankt voor het lezen van mijn verhaal en uw eventuele steun.

 

Veel liefs,

DizaEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 22.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.