Le Lion ailé

Le Lion ailé | Geld inzamelen
 
 
de duurzaamste vakantie voor jezelf en een ander!

Lieve mensen, we hebben een droom: duurzame vakanties aanbieden in een schitterende omgeving voor bewuste mensen. En die met hún vakantie willen bijdragen aan een heerlijke vakantie voor gezinnen voor wie dat onmogelijk is.

Op een prachtig landelijk plekje bij een dorpje in de Côte d’Or willen we laten zien dat een heerlijk luxe vakantie ook mogelijk is met oog voor het milieu. Le Lion ailé is niet alleen een fijn vakantieverblijf maar ook een proeftuin voor ecologische en duurzame oplossingen. Een inspirerende omgeving die je mogelijkheden meegeeft voor toepassingen thuis.

Heerlijk ontspannen en tot rust komen in een regio boordevol cultuur, historie, natuur en natuurlijk goede wijn. Een regio om verliefd op te worden. En dat zijn we. En die liefde willen we delen. Door onze plek te delen, locale activiteiten te ondersteunen en mensen die het nodig hebben een fijne vakantie te geven. We hopen dat u ons hierbij wilt helpen.

 

DE DOELSTELLING

Het heerlijke gevoel van je vakantie verlengen door het door te geven aan anderen? Dat willen we mogelijk maken in het duurzaamste kleinschalige vakantieoord van het departement Côte d’Or in de regio Bourgogne.

 

HET AANBOD

2 mooie luxe gîtes (4 en 6 personen, te combineren tot 10 personen)

3 ecologische bamboe glamping tenten op het glooiende terrein met eigen sanitaire voorzieningen.

4 kampeerplekken voor tenten, met sanitair op het terrein (geen caravans of campers).

Zwembad voor algemeen gebruik.

Winkeltje voor 1ste levensbehoeften, met biologische streekproducten en seizoensgroenten en fruit uit eigen tuin.

7 zijdehoenders voor verse eieren, 2 varkens voor restafval groeten/fruit en overgebleven voedsel.

 

AANDACHT VOOR MENS EN MILIEU

·       Verantwoord gebruik van het terrein om de natuur zo min mogelijk te belasten.

·       Zo veel mogelijk hergebruik van materialen en dus zo weinig mogelijk afval.

·       Verbouw biologische groenten (uit de eigen moestuin) voor gasten.

·       Fruitbomen op eigen terrein voor gasten.

·       Milieuvriendelijke streekproducten / voedingmiddelen in de eigen winkel.

·       Biologische wijnen uit de streek.

·       Gebruik van biologisch afbreekbare was- en schoonmaakmiddelen.

·       Biologisch afbreekbare zeep en shampoo voor de gasten.

·       Water hergebruik.

·       Eigen stroomvoorziening.

·       Duurzame meubels /  interieurs.

·       Praktische informatie over duurzame oplossingen.

·       Informatie over duurzame toeristische locaties in de streek.

 

SPECIALE ACTIVITEITEN

Le Lion ailé is de plek voor milieubewuste gasten die willen werken aan een betere en schonere wereld. Maar we willen ook aandacht schenken aan groepen, door speciale themaweken te organiseren voor mensen met een zelfde interesse. Bijvoorbeeld yoga, mindfulness, sport, kunst, Franse taal of teambuilding voor bedrijven. Professioneel begeleidt in een door ons verzorgde omgeving.

Een van onze dromen is om vakanties mogelijk te maken voor gezinnen die vanwege hun (gezondheids- of financiële)situatie zelf nooit in de gelegenheid zijn om op vakantie te gaan. Dit willen we mogelijk maken door een deel van de opbrengsten van uw vakantie in te zetten voor deze gezinnen. Zo geeft u uw ervaring door.

 

DENK MEE

We hebben zelf veel ideeën voor een perfect en duurzaam verblijf. Maar samen weten we meer. We hopen dat je mee wilt denken: wat is voor jou belangrijk op vakantie, waar ligt jouw behoefte, wat mag er beslist niet ontbreken, welke thema’s mogen we niet vergeten? Alles is welkom.

Met bedrijven gespecialiseerd in duurzame en ecologische producten / technieken willen we graag in gesprek. Wellicht is onze locatie een ideale plek om producten uit te proberen of te verbeteren aan de hand van feedback door onze gasten. En daarmee onder de aandacht te brengen via onze kanalen.

 

Het zou fantastisch zijn als je ons wilt helpen met onze droom. Met kennis, informatie, materialen en natuurlijk geld. Een van onze uitgelote donateurs hopen we dan te mogen ontvangen in onze gerealiseerde droom.

We zullen hier regelmatig updates posten en op sociale media berichten over onze droom om je op de hoogte te houden.

 

Erna & BertEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 85,00

Deze actie is gesloten.