Laat kids opbloeien in een veilige omgeving! | Geld inzamelen
 
 

Laat kids opbloeien in een veilige omgeving!

Kinderen moeten kind kunnen zijn. Help mee voor het verbeteren van hun situatie toekomst!

Beste lezer/donateur,

Wij zijn 5 studenten van de hogeschool in Leiden en zijn net begonnen met de opleiding Commerciële Economie jaar 1.

Voor een tof schoolproject zijn wij begonnen om geld op te halen voor stichting Het Vergeten Kind. Een stichting die zich inzet voor kinderen met een slecht verleden door bijvoorbeeld drugsgebruik van de ouders, criminaliteit en/of ziektes waardoor zij niet meer thuis kunnen wonen of geen kind meer kunnen zijn. Om dit soort kinderen op te vangen zijn er veel opvang-tehuizen nodig en daarvoor willen wij, als projectgroep met ondersteuning van Het Vergeten Kind, geld ophalen. 

In Nederland wonen ruim 100.000 kinderen die in een gezin opgroeien waarbij sprake is van meervoudige problematiek. Hiervan zijn er 55.000 waarbij de situatie zo erg is, dat deze niet meer thuis kunnen wonen.  Momenteel is er maar plek voor 35.000 kinderen en daarvoor moet er dus nog een woonvilla komen waar deze andere 15.000 kinderen zich thuis kunnen voelen.

De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. 

Naast de evenementen die wij gaan organiseren willen wij dus ook u oproepen om geld te doneren zodat kinderen met een slecht verleden, zich nogsteeds kind kunnen voelen zoals wij dat gewend zijn.

In de opvangcentra die wij willen realiseren krijgen zij namelijk de mogelijkheid om op kamp te gaan, te spelen met anderen, naar (bijvoorbeeld) de dierentuin te gaan,  en om een goede stap te maken naar hun eigen toekomst door middel van psychiatrische hulp en spreekgroepen maar ook kunnen ze zich hier thuisvoelen en samen ontbijten/avondeten zoals in elk huishouden. Het gaat hier om kinderen van 0 tot en met 23 jaar die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Dus, zou u bereid zijn om deze kinderen een fijne toekomst te geven en ons willen helpen bij het realiseren van (een) nieuwe woonvilla('s) voor de resterende 15.000 kinderen? 

Dan hopen wij dat u een bedrag zou willen doneren in ruil voor een nieuwe generatie die net als ons klaar is om de maatschappij in te gaan! 

Vriendelijke Groetjes, 

De Vergeet Me Nietjes (Projectgroep CE1B Hogeschool Leiden)

Isa-Marij Smith, Lisanne Vegt, Ruben Poelen, Micheal Hagen, Bram de GraaffEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 5.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.