Konikpaarden onnodig naar de slacht

Konikpaarden onnodig naar de slacht | Geld inzamelen
 
 
Onschuldige konikpaarden worden naar de slacht gebracht!

De Cocksdorp - De konikpaarden uit het Oostvaardersveld die sinds vorig jaar in natuurgebied De Slufter op Texel stonden, vertrekken weer van het eiland. De begrazing pakt niet uit zoals gehoopt, meldt Staatsbosbeheer dinsdag. 'De kans dat ze naar de slacht gaan is aanzienlijk'.

De hengstenkudde kwam half januari 2019 tijdelijk naar het eiland. In De Slufter had Staatsbosbeheer in afwachting van de evaluatie van de begrazing op dat moment geen grazers lopen terwijl begrazing wel bij het beheer past. De koniks werden een bezienswaardigheid en genoten van hun vrijheid maar de proef van een jaar verliep niet naar wens.

Een belangrijke reden is dat de hengstengroep zich tam gedraagt tegenover wandelaars in het gebied. 'De paarden zoeken toenadering en besnuffelen rugzakken. Er zijn bezoekers die dat gedrag onprettig vinden. Bovendien kan het tot gevaarlijke situaties leiden', aldus boswachter Erik van der Spek.

Ook is vast komen te staan dat de koniks niet langer in het deel van de duinen dat dienst doet als waterkering kunnen verblijven omdat ze het duingebied op die plek teveel beschadigen voor deze functie. Daarnaast vertrappen de paarden nesten van de weidemier. Van der Spek: 'Gele weidemieren zorgen met hun gegraaf voor een verrijking van de leefomstandigheden in De Slufter en daarmee een deel van de kwaliteit van het gebied'.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze berichten verschijnen vandaag overal op het internet en in berichten van het nieuws. Konikpaarden kunnen daar helaas niet blijven, maar dit moet niet een reden zijn waarom zij naar de slacht gebracht moeten worden. Deze dieren zijn mensgericht voor wilde paarden, hier moet je juist gebruik van maken. Er is echt wel ergens plek waar deze paarden heen kunnen gaan!

Staadsbosbeheer maakt bekend dat zij de paarden niet willen verkopen aan particulieren. Dit omdat zij gewend zijn aan de vrije natuur en je ze daarom niet zo maar in een stal of weiland kan zetten. Hier ben ik het niet mee eens! Uit de verhalen hoor je dat deze paarden zelf op de mensen afkomen. Waarom mogen wij ('particuliere mensen') deze paarden niet een mooi en liefdevol leven geven. Nee, inplaats van deze dieren een leven te gunnen, willen zij deze dieren naar de slacht brengen!

Dat hebben deze paarden niet verdiend! 

Hierbij vraag ik jullie om mijn actie zo veel mogelijk te delen en geld te doneren. Met dit geld kunnen wij een plek vinden waar deze paarden kunnen leven. ALLES is beter dan de slacht voor deze dieren. 

Ik vraag jullie hulp, al het geld en aandacht is nu hard nodig, voor het te laat is voor deze mooie dieren...

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.