koliekoperatie Paard

koliekoperatie Paard | Geld inzamelen
 
 
Hallo ik ben jay, ik heb een ziek paard van 7 jaar dat hulp nodig heeft..

Vorig jaar moest ik mijn paard van zeven jaar laten inslapen omdat hij ernstige koliek had. Vooraf kon mijn dierenarts niet zeggen hoeveel een koliekoperatie precies zou gaan kosten en hoeveel kans hij zou hebben op herstel. Vanwege de onzekere uitkomst en omdat ik het niet kon betalen heb ik moeten kiezen om hem in te laten slapen. Ik ben er kapot van geweest en nu ik een nieuw paard gekocht heb, twijfel ik of ik hem niet beter kan laten verzekeren. Wat is jullie advies hierin?De term koliek betekent eigenlijk alleen maar buikpijn. Ergens in de buik is er een probleem, waardoor het paard pijn heeft en dus koliek laat zien. De reden voor het moeten doen van een koliek operatie kan dus heel verschillend zijn. Dit betekent dat de kosten hiervoor ook uiteen kunnen lopen. Soms is dit van tevoren redelijk goed in te schatten. Door het doen van aanvullend onderzoek in de kliniek: rectaal onderzoek, echo van de buik, bloedonderzoek of een buikpunctie, kan soms goed bepaald worden wat het probleem is, of een operatie noodzakelijk is, hoeveel dat ongeveer zal gaan kosten en heel belangrijk wat de kans zal zijn dat het weer helemaal goedkomt. Ook dan kan het weleens tegen zitten als het paard bijvoorbeeld een complicatie ontwikkelt na de operatie.

De richtlijnen die wij in onze kliniek aanhouden voor de kosten van een koliekoperatie zijn als volgt:
• Bij een paard dat na de koliekoperatie relatief voorspoedig herstelt en weinig nazorg nodig heeft zullen de kosten ca. 3000 euro bedragen.
• Paarden waarbij een stuk darm verwijderd is, zijn echte “intensive care” patienten. Hierbij kunnen de kosten snel oplopen naar ca. 4000-5000 euro.

 
Dat zijn inderdaad grote bedragen en grote verschillen waarover je vaak snel moet beslissen omdat het paard ernstige koliek heeft. Als in z’on noodsituatie het paard verzekerd is maakt dat de beslissing om wel of niet te opereren makkelijker omdat geld dan in ieder geval een minder grote rol hoeft te spelen. Het is goed om hierover na te denken voordat je in die situatie terecht komt.

Wat betreft het volledig herstellen na een koliekoperatie moet je in je achterhoofd houden dat het in ieder geval 3 maanden gaat duren voordat je weer je training kan oppakken. Het doel is dat het paard na de operatie weer gaat functioneren op zijn oude niveau en dat geldt voor ongeveer 90% van de paarden die geopereerd zijn. Een heel klein percentage en dat zijn meestal de ernstigere gevallen, waarbij een stuk darm verwijderd is, krijgt te maken met wat lange termijn problematiek zoals bijvoorbeeld vergroeiingen die opnieuw koliek kunnen veroorzaken.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 6.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.