Geld inzamelen | Klokkenluider Europese Commissie
 
 

Klokkenluider Europese Commissie

Het leven van een klokkenluider

Adoptie uit het buitenland staat steeds meer ter discussie. Het onderzoeksprogramma Zembla besteedde recent aandacht aan corruptie bij adopties uit Sri Lanka, en op de televisie was in april het Nederlandse docu-drama 'Exportbaby', over corruptie bij adopties uit Oeganda. Vorig jaar adviseerde de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming om adoptie uit het buitenland te verbieden.

Een van de eersten die corruptieschandalen aan het licht bracht was Roelie Post, ambtenaar bij de Europese Commissie in Brussel. Eind jaren negentig werkte zij voor de EC aan de problematiek van de kinderrechten in Roemenie. Die moesten opgelost voordat toetreding van Roemenie tot de EU mogelijk was.

Post kreeg te maken met tegenwerking en bedreigingen die zo ernstig zijn dat ze inmiddels ondergedoken leeft in een dorpje in het noorden van Nederland en dat ze m.i.v. 31-7-2018 ontslagen wordt door haar werkgever, de Europese Commissie.

Het blijft echter niet bij ontslag. De Europese Commissie vordert ook nog 100.000 Euro terug aan salaris met een rente van ruim 7 euro per dag. 

Deze klokkenluidster verdiend alle hulp die ze kan krijgen. Vindt u ook dat, nu er zeer recent door Eurocommissaris Timmermans nieuwe regels zijn aangekondigd om klokkenluiders beter te beschermen, het niet zo kan zijn dat Roelie Post precies het omgekeerde overkomt, namelijk dat zij gestraft wordt in plaats van beschermd help haar dan door te een donatie te doen. 

 

For the English history of whistleblower Roelie Post click hereEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie. 

Laat een reactie achter

3 donaties
€ 30,00

Deze actie is gesloten.