Klimmen voor kinderen in Myanmar | Geld inzamelen
 
 

Klimmen voor kinderen in Myanmar

Help de straatkinderen in Myanmar

Vorig jaar ben ik twee maanden op reis geweest, en daarvan heb ik drie weken in Myanmar doorgebracht. Een schitterend land, maar doordat het jaren geïsoleerd is geweest, ook een land dat nog relatief veel armoede kent. 

Ik kwam daar iemand tegen die voor een kleine Oostenrijkse NGO werkt, genaamd Sonne International http://www.sonne-international.org . Zij zetten zich in voor kansarme kinderen en hebben diverse projecten lopen in o.a. Ethiopië, Bangladesh, India en... Myanmar. Een van de projecten die ze in Myanmar willen gaan starten is een door straatkinderen verzorgde rondleiding voor toeristen waarbij de kinderen laten zien hoe zij leven. Op die manier kunnen de kinderen zelf in hun levensonderhoud gaan voorzien. Daarnaast geeft Sonne International voorlichting op het gebied van hygiëne, gezondheidszorg en helpen ze bij de aanleg van faciliteiten, zoals watervoorzieningen en toiletten. Alles met het idee om de omstandigheden structureel te verbeteren in plaats van enkel tijdelijke hulp te bieden. De projecten worden ter plekke uitgevoerd door inwoners van het land zelf.

Begin oktober ga ik de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen (5895 meter hoog) en het leek me een leuk idee om dat te koppelen aan een sponsoractie voor een goed doel, in dit geval dus Sonne International. Dat geeft net dat beetje extra motivatie om uiteindelijk de top te bereiken. Hopelijk willen jullie me sponsoren.

Iedere bijdrage is welkom, de kinderen in Myanmar zijn er direct mee geholpen. “Dadu, dadu!” (goed gedaan, goed gedaan) zouden ze daar zeggen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

21 donaties
€ 1.000,00
Doel: € 1.000,00
100%

Deze actie is gesloten.