Klein steuntje voor lotgenoten van mishandeling | Geld inzamelen
 
 

Klein steuntje voor lotgenoten van mishandeling

Gun jij lotgenoten dat kleine stukje vertrouwen?

De afgelopen jaren zijn er diverse misbruik schandalen op het nieuws verschenen, via Metoo kwamen er nog meer schandalen naar buiten en blijken er erg veel slachtoffers in Nederland te zijn. Sommige zijn meer dan 50 jaar geleden slachtoffer geweest van incest of seksueel misbruik in bijvoorbeeld de Katholieke kerk of een weeshuis. Anderen zijn in de afgelopen jaren slachtoffer geweest van grooming, seksting of een vorm van mishandeling binnen bijvoorbeeld jeugdzorg of binnen de sport.

 

Je draagt de gebeurtenissen altijd met je mee, hoe oud je ook bent, of je nou man of vrouw bent of vanuit welke religie of achtergrond, zoiets kan je niet vergeten en dit geldt niet alleen voor het slachtoffer zelf.Toch hangt er een groot taboe om misbruik en mishandeling, vaak door schaamte, schuld, onbegrip, bescherming en / of ontwetendheid. Bij iedereen, ook bij slachtoffers, omstanders, hulpverlening en justitie.

 

Zoeken naar juiste ondersteuning blijkt een grote uitdaging te zijn, er wordt erg veel aangeboden maar vaak gericht op specifieke doelgroepen. De wachtlijsten binnen de geestelijke gezondheidszorg zijn zolang dat zelfs crisiszorg maanden kan duren. Bijeenkomsten, seminars en lezingen zijn met regelmaat niet kosteloos waardoor het voor sommige een grote drempel en soms onmogelijk is om hier aan deel te nemen.

 

Zonde! En daarom vinden wij het lastig om aan de zijlijn toe te blijven kijken en is het initiatief ontstaan zelf gratis evenementen te organiseren voor alle lotgenoten van alle leeftijden en zijn ook naasten zoals familie of partner welkom. Met name door lotgenotenbijeenkomsten ontstaat er een versterking en ondersteuning en goed contact met lotgenoten en naasten. Via samenwerking proberen we met andere stichtingen, verenigingen of organisaties alles met elkaar te verbinden waardoor het vinden van de juiste ondersteuning makkelijker gemaakt wordt.

 

We bestaan nu een half jaar als stichting en hebben al diverse doelen bereikt, mede dankzij veel mensen herbben wij al 5 succesvolle lotgenotenbijeenkomsten georganiseerd en hebben wij al 3 keer als ervaringsdeskundige gesproken op gratis Seminars over misbruik en mishandeling. Echter wij willen meer kunnen betekenen voor meer mensen en kunnen niet alles via fondsen financieren.

-          Zo is een internet-website een must om bijvoorbeeld een ANBI-status te kunnen krijgen, we hebben iemand gevonden die dit wil verwezenlijken, echter een proffessionele en veilige website brengt extra kosten met zich mee.

-          De eerstvolgende lotgenotenbijeenkomst willen wij op korte termijn organiseren maar een financiele aanvraag bij het fonds wordt pas in maart/april behandelt.

-          Voor de kerst hebben wij in Nijmegen knuffels uitgedeelt en onze stichting aangekondigd, dit was een groot succes en we hebben nieuwe pluchte knuffels nodig om in meerdere steden dit te kunnen herhalen.  

-          We willen iets speciaals organiseren voor minderjarige lotgenoten in Mei, dit doen we in samenwerking met andere stichtingen, het zou leuk zijn als we de kinderen een mooi zomercadeau kunnen meegeven.

 

In totaal komt dit op een bedrag van ongeveer € 2.500,00 en dacht ik dat er in Nederland heus 500 mensen zijn die een bijdrage van 5 euro willen geven zodat wij deze doelen kunnen bereiken en veel mensen een steuntje en dus ook een klein stukje vertrouwen kunnen geven.

 

Disclaimer; wij zijn een officiele stichting met kvknr: 718046741. De stichting is niet btw-plichtig, dit betekend dat al onze initiatieven op vrijwillige basis worden uitgevoerd.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 2.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.