Kindertehuis 'Door of Hope'

Kindertehuis 'Door of Hope' | Geld inzamelen
 
 
8 weken vrijwilligerswerk in een kindertehuis in Zuid Afrika!

Hoi!

Ik zal mezelf eerst even voorstellen: mijn naam is Maureen Halbersma, 18 jaar en ik heb afgelopen jaar mijn vwo diploma gehaald. Ik heb momenteel een tussenjaar omdat ik (nog) niet wist wat ik wilde gaan studeren.

Ik vertrek 6 februari 2018 naar Zuid-Afrika, waar ik 8 weken zal gaan helpen in een kindertehuis in Port Elizabeth. Dit kindertehuis wordt gerund door mama Gladys, die het kindertehuis 20 jaar geleden zelf heeft opgericht. In dit tehuis wonen momenteel ongeveer 40 kinderen van verschillende leeftijden. Sommige kinderen hebben een ernstig trauma als gevolg van verwaarlozing. Het doel is om de kinderen onvoorwaardelijke liefde en aandacht te geven binnen een veilige thuissituatie.

Mama Gladys heeft het recent al voor elkaar gekregen dat alle kinderen naar school kunnen, ondanks dat ze volledig afhankelijk is van particuliere sponsors en geen enkele overheidsbijdrage ontvangt. Alle kinderen blijven in het tehuis totdat ze hun school hebben afgerond en een baan hebben gevonden.

Ik zal samen met andere vrijwilligers mama Gladys gaan helpen met de werkzaamheden in het kindertehuis en activiteiten organiseren voor de kinderen. Ook kan ik de kinderen gaan helpen met hun huiswerk en bijvoorbeeld Engelse les geven. Tevens zal ik tegen die tijd ook een blog gaan bijhouden, waar ik mijn ervaringen en foto’s met jullie zal gaan delen: www.maureenhalbersma.reislogger.nl

Omdat dit vrijwilligerswerk is, zijn alle kosten (vliegreis, verblijf etc.) voor mijzelf. Zelf ben ik al hard aan het sparen en spendeer ik zoveel mogelijk tijd bij de AH om extra te verdienen. Het is echter een groot bedrag en ik kom er niet zonder hulp. Ook zou het leuk zijn om met het eventuele resterende bedrag ter plekke iets voor de kinderen te kunnen betekenen, bijvoorbeeld de aanschaf van benodigde materialen. Ik zou dan ook heel blij zijn met jullie steun, klein of groot. Alle beetjes helpen!

Alvast bedankt!

Liefs, Maureen

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
7 donaties
€ 200,00

Deze actie is gesloten.