Kinderen in Oekraïne

Kinderen in Oekraïne | Geld inzamelen
 
 
Liefde en hoop voor kinderen

"Ik voel me geroepen om kwetsbare kinderen te ondersteunen en ze de hulp te geven die nodig is. Via  Stichting Kimon werk ik daarom in Oekraïne om er voor die kinderen te zijn." vertelt Mirjam. Het hele verhaal van Mirjam is te lezen op Theetijd

"Ik doe het voor kinderen zoals Jara..."

"Jara is een meisje die we hebben leren kennen op de infectieafdeling. Iedere dag mochten we daar komen om met de kinderen die daar lagen te spelen. Zij was net binnengekomen, een donker meisje van ongeveer 3 jaar. Haar benen, handen en gezicht waren helemaal opgezet. Ze had overal wonden en ze had honger. Ze liet ons niet te dicht bij zich komen en als we dat toch deden, keek ze ons dreigend aan en sloeg ze ons. We wisten niet of ze wel kon lopen, maar zitten en zelf eten kon ze wel. Doordat we haar toch aan gingen raken en ze merkte dat we het beste met haar voor hadden, ging het steeds beter. Ze liet het steeds meer toe en liet uiteindelijk duidelijk zien dat ze blij was als we er waren. Ze genoot ervan dat ze uit haar bedje mocht als wij er waren, we gaven haar koekjes en fruit en ze vond het heerlijk als ze naar buiten mocht. Ze begon te praten en kusjes te geven. Als er andere jongere kinderen bij haar op de kamer lagen, zorgde ze als een grote zus voor hen en gaf ze hen haar eigen (voorgekauwde) koekjes ;-). Het was zo een mooie verandering die we zagen! Ze was ons gaan vertrouwen, liet dat ook zien in haar contact met ons en was een blij kindje geworden. Ze is na een lange tijd weer naar huis gegaan."

"Later is ze weer teruggekomen in het ziekenhuis; mishandeld, mager en met grote brandwonden. Gelukkig kende ze ons nog en was ze even op een veilige plek. Iedereen was er van overtuigd dat ze mishandeld was en niet meer terug naar huis kon. Tot haar moeder met een jonger kindje in het ziekenhuis kwam. Ik zag dat Jara zich niet op haar gemak bij haar voelde. Haar moeder zei tegen mij dat ze niet wist wat ze met Jara aan moest, dat Jara nu een andere taal praatte (Oekraïens ipv Roma taal) en haar niet leuk vond. Toch moest ze Jara weer mee naar huis nemen. Tot op de dag van vandaag weten we niet hoe het met Jara gaat. Het enigste wat we voor haar kunnen doen is voor hen bidden en hopen dat haar moeder ook van haar houdt en goed voor haar gaat zorgen."

Om privacy-redenen in Jara niet haar echte naam

Nieuwsbrief

I.v.m. privacy mogen we geen foto’s van de kinderen hier plaatsen of hun persoonlijke verhalen delen. We verspreiden dit nieuws wel in onze maandelijkse nieuwsbrief, wilt u/jij op de hoogte blijven? Meld u dan aan via tfcmirjaminoekraine@hotmail.com. Volg ons daarnaast blijven via FaceBook, Instagram en de websiteEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
103 donaties
€ 2.570,00
Doel: € 20.000,00
12%