Kerst voor elk kind

Kerst voor elk kind | Geld inzamelen
 
 

Maakt u het verschil in donkere dagen?


De meest gezellige tijd van het jaar staat voor de deur, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Uitkijkend naar kerst, maar voor jou geen cadeautje onder de kerstboom, als er thuis überhaupt al een kerstboom is.. Kerstdiner op school waar je geen eten voor kunt meenemen of je netjes kunt kleden en dus buitengesloten kunt voelen, in het kringgesprek na de kerstvakantie moeten vertellen dat je niets hebt beleefd of gekregen met kerst. Het lijkt misschien zo klein, maar het heeft zo’n ongelooflijke impact op een kind.


Anno 2021 groeien in Nederland meer dan 250.000 kinderen op in armoede. Meer dan een kwart miljoen!!

Onvoorstelbaar voor sommigen onder ons in een land als Nederland, maar als u om u heen kijkt, kent u misschien wel een gezin waarbij dit aan de orde is. Armoede kan iedereen overkomen, vooral door de onzekere tijden waarin wij ons allen de afgelopen periode hebben bevonden. Kinderen opgroeiend in gezinnen waar er niet rondgekomen kan worden bevinden zich het hele jaar door in schrijnende situaties, maar vooral met de feestdagen wordt dit pijnlijk zicht- en voelbaar.


De gemeentelijke voorzieningen zijn vaak ontoereikend als het aankomt op vieringen van feesten en feestdagen, aangezien dit niet valt onder levensonderhoud. Ook komen veel ouders voor andere initiatieven niet in aanmerking, omdat ze vallen onder het ‘niet-veel-maar-toereikend’-criterium. Statistisch gezien hebben zij net genoeg inkomsten, maar zijn in realiteit niet in staat voldoende te kunnen rondkomen waardoor zij veel moeten laten. Daarnaast bestaan er stichtingen voor deze initiatieven, maar niet altijd zijn donateurs er gerust op dat gedoneerd geld daadwerkelijk volledig wordt doorgezet en bij de kinderen komt. 

 

Wij garanderen dat 100% van alle ingezamelde middelen bij deze doelgroep terecht komt, dit doen wij onder andere door middel van nauw contact met verscheidene organisaties die zich volledig hierop richten. Ook worden wij bijgestaan door een ruim aantal professionals op woon- en zorggebied die armoede onder kinderen in kaart hebben gebracht en ondersteunen bij het verdelen en bezorgen van de donaties.

 

Ons doel is om zo veel mogelijk kinderen levend in armoede een fijne kerst te bieden, elk klein gebaar betekent werkelijk een wereld van verschil voor hen en hun ouders. Wij hebben de teller ingesteld op een bepaald bedrag, zodat het einddoel haalbaarder wordt. Echter, hoe meer donaties, hoe meer kinderen verblijd kunnen worden!

 

Voel u niet verplicht te doneren, niet iedereen is in de positie geld te kunnen missen! In dit geval kunt u ons enorm steunen door vooral deze link te delen, zodat u bijdraagt aan het onder de aandacht brengen van deze inzamelactie.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 20.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.