Kay's reis naar Oeganda

Kay's reis naar Oeganda | Geld inzamelen
 
 
Om mensen te helpen en nieuwe ervaringen op te doen gaan wij met school naar Oeganda.

Beste lezer,

Ik ben Kay Hofman van het Citadel College in Lent. Zoals elk jaar organiseert het Citadel College een reis naar Oeganda. Deze reis is van 23 februari t/m 10 maart in 2019 en is er om mensen in Oeganda te helpen en om de leerlingen die meegaan nieuwe ervaringen op te laten doen. Dit jaar heb ik besloten om mee te gaan met wat een fantastische en leerzame reis zal gaan worden. 

Waarom dan deze reis? Normaal reis ik altijd naar landen waar alles goed geregeld is en waar de mensen van alles voldoende hebben. Nu krijg ik vanuit school de kans om een kijkje te nemen in een land met een andere cultuur en waar niet alles van zelfsprekend is. Voor mij een nieuwe manier van reizen dus. Tegelijkertijd wordt dit een vakantie waarin we zoveel goede dingen willen doen voor de Oegandese mensen. Ik zit nu in 5 Havo en dit was dan ook mijn allerlaatste kans om mee te kunnen gaan met de reis naar Oeganda. Mijn zus is al geweest en heeft veel verhalen verteld over de mooie reis en ondanks je die verhalen al leuk vind om te horen, wil je zoiets het liefst zelf meemaken. 

Wij hebben het financieel erg goed in Nederland en krijgen vaak te horen dat het in landen in Afrika een stuk minder gaat. Mensen leven niet allemaal met een goed onderdak en kunnen niet allemaal naar een dichtbijzijnde school. Daarom heeft het Citadel College voorgaande jaren al gebouwd aan een school in Oeganda waar een hoop kinderen gebruik van kunnen maken. Wij zullen dan ook met de groep die dit jaar mee gaat deze school bezoeken en ook gaan kijken naar nieuwe manieren om de mensen daar te helpen. Om erachter te komen hoe verschillend het leven daar van hier is kan je het het best zelf meemaken en dat was dan ook voor mij de grootste drijfveer om mee te willen gaan met deze reis. 

Het is de bedoeling dat alle leerlingen die meegaan het geld zelf bij elkaar krijgen door middel van zelf te werken en eventueel het geld gesponsord te krijgen. Mochten u mij een handje willen helpen dan zou ik dat natuurlijk erg fijn vinden. 

De afbeeldingen die toegevoegd zijn, zijn afbeeldingen van eerdere Oeganda reizen georganiseerd door het Citadel College. Op deze afbeeldingen is de school in Ogeganda te zien, maar ook het werk wat wordt verricht door de leerlingen. De foto's zijn niet allemaal even duidelijk, omdat ik deze moest screenshotten uit een video.

Met vriendelijke groet,
Kay Hofman

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 20,00
Doel: € 400,00
5%

Deze actie is gesloten.