Julia's expeditie naar Afrika

Julia's expeditie naar Afrika | Geld inzamelen
 
 
Expeditie naar Afrika in samenwerking met de stiching Bambanani

 

Hoi, mijn naam is Julia Velings en ik ben een 17-jarige scholier op het Sint-Joris college.

Met onze school organiseren wij een reis naar Zuid-Afrika voor 20 scholieren in samenwerking met de stichting Bambanani*. Dit houd in dat wij volgend jaar in februari 2 weken lang naar Zuid-Afrika afreizen om daar onze handen uit de mouwen te steken om de stichting en de mensen daar zoveel mogelijk te helpen.

Dit doen we bijvoorbeeld door middel van het aanleggen van foodtunnels en het planten van Moringa bomen ook wel ‘miracle trees’ genoemd. Deze reis is ons niet gegeven. Wij moeten zelf per persoon een bedrag van €2300,- ophalen om deze reis te kunnen maken.

Daarom vraag ik u om mij te helpen deze reis te kunnen maken zodat ik de kinderen daar in afrika een beter leven kan geven. Alle kleine beetjes helpen al!

*De Vrienden van Bambanani zetten zich al sinds 2005 in voor een betere toekomst voor de jongste generatie van Zuid-Afrika. Wij zijn een ANBI geregistreerde stichting en voor onze financiële en bestuurlijke verantwoording verwijzen wij graag naar transparante-anbi.nl. Onder het kopje “Wat wij doen” in het menu staat een uitgebreide omschrijving van onze activiteiten. Maar wie zijn wij? Lees het hieronder in de functieomschrijvingen en bekijk het smoelenboek!

Bambanani telt inmiddels 69 scholen waar samen 4200 leerlingen een plek en goede verzorging gevonden hebben. De kinderen kunnen er spelen, dromen en leren én krijgen er dagelijks een gezonde maaltijd. De leerkrachten op de Bambanani-schooltjes worden door de Stichting opgeleid en begeleid zodat zij met vertrouwen een toekomst met nieuwe perspectieven tegemoet zien.

Bambanani streeft ernaar om elke school zo snel als mogelijk zelfstandig en zelfvoorzienend te maken. Dat kan als de scholen voldoen aan de voorwaarden om subsidie te verkrijgen van de Zuid-Afrikaanse regering. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

6 donaties
€ 160,00
Doel: € 2.300,00
6%

Deze actie is gesloten.