Jong gezin schuld door faillissement

Jong gezin schuld door faillissement | Geld inzamelen
 
 

Hallo lieve mensen,

Wij zijn een heel liefdevol jong gezin bestaande uit mama, papa, en twee lieve meiden van 3,5 en 5 maanden oud. 

Het begon allemaal 3 jaar geleden. Ons restaurant ging failliet en we kwamen op straat te staan met een baby.. gelukkig door hulp van andere kregen we woonruimte en hoefden we niet naar het daklozencentrum, zoals de gemeente tegen ons vertelde toen we hun in paniek opbelde. Maar... bleven we wel achter met een hoge schuld. 

We werken allebei heel hard en heel veel, en al het geld dat we kunnen missen lossen we in, maar met zo’n aanzienlijk bedrag duurt het nog super lang voor wij van de schuld af zijn. We hebben geprobeerd om hulp te krijgen via schuldsanering of schuld hulpverlening, maar helaas konden ze ons niet helpen. Dit om diverse redenen. Hierdoor gaat het voor ons nog tiental jaren duren voordat we hier ooit uitkomen. De kindjes worden groter en we maken ons al zorgen over hun toekomst qua school, studie etc. 

Er wordt vaak gezegd: ‘geld maakt niet gelukkig’, maar geloof me niks is zo erg om naar bed te gaan met geldzorgen, slapeloze nachten te hebben en vervolgens weer op moeten staan met geldzorgen, super hard werken om vervolgens thuis te komen en het hele riedeltje gaat elke dag continue door. De zorgen over de toekomst geeft enorm veel stress. We zouden het zo fijn vinden om vrolijk tijd met ons gezin door te brengen dan continue hard te werken om ons hoofd boven water te kunnen houden. 

Wat het voor ons betekend om de schuld af te kunnen betalen:

• geen stress, minder gezondheidsklachten
• Weer kunnen slapen
• Meer tijd met de kinderen 
• Durven kijken naar de toekomst
Er wordt vaak gedacht dat failliet gaan je eigen schuld is, maar geloof me soms kom je in een situatie terecht waar je niks aan kan doen, waarin andere personen een grote rol hebben gespeeld. En daar leer je van en die fout maak je nooit meer! Maar dit heeft ons duur gestaan en daar moeten we dagelijks mee leven en het wordt steeds zwaarder. Geestelijk gaan we eraan onderdoor en dat is erg zwaar. 

Dit is voor ons een hele grote stap om hulp te vragen. Wij hebben het al een tijd zelf geprobeerd, maar we zien op dit moment geen andere oplossing dan op deze manier hulp te vragen. We schamen ons er ook heel erg coor ondanks dat we weten dat het niet hoeft. Maar hulp vragen is heel erg lastig voor ons, en een hoge drempel waar we overheen moesten durven stappen.

Waarom geen echte foto van ons zelf: we willen geen openbare foto’s van ons, dit vanwege de kindjes. Maar... wil je meer info over wie we zijn, stuur gerust een mail: helponsalsjeblieft@hotmail.com

het streefbedrag de gehele schuld is veel, maar we zijn al super blij met elke hulp die we kunnen krijgen. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 5,00
Doel: € 30.000,00
0%