Joelle naar Lesbos | Geld inzamelen
 
 

Joelle naar Lesbos

8 mei vertrek ik naar Lesbos om vrijwilligerswerk te doen op vluchtelingenkamp Kara Tepe.

Een warm hart voor de vluchtende mensen

Met de Stichting Because We Carry vertrek ik met een groep vrijwilligers naar Lesbos om hier mensen (vluchtingen) te helpen hoe ook jij in zo'n situatie geholpen zou willen worden. Hiervoor is geld nodig. Eten, drinken, een warme deken, een lach, een knuffel, respect en laten voelen dat zij niet vergeten zijn. Wij sluiten onze ogen niet en hopen dat jullie dat ook niet doen!

Sinds de Turkije-deal worden alle vluchtelingen die op Lesbos aankomen naar detentiecentrum Moria gebracht. Het nabijgelegen kamp Kara Tepe – waar wij vrijwilligerswerk zullen doen - wordt nu gebruikt voor de opvang van ongeveer 1500 kwetsbare vluchtelingen, zoals zwangere vrouwen, moeders die met jonge kinderen reizen, alleenstaande minderjarigen, zieken en gehandicapten.

Waarom doneren?

We zullen in de ochtend al vroeg aanwezig zijn om daar eten, drinken en kleding uit te delen en waar nodig eerste hulp te bieden. En hier is geld voor nodig! 7 dagen dagen 1500 man ontbijt geven, kost minimaal 7.000 euro. Wij nemen zelf het geld mee en geven het daar uit, iedere cent zal dus aan de vluchtende mensen worden besteed! Vlucht en verblijf betaal ik natuurlijk uit eigen zak.

Volg onze ervaringen op Lesbos via de Facebookpagina 'Help ons helpen 3.0'

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

44 donaties
€ 1.055,00