Geld inzamelen | Je recht halen is voor veel medewerkers te duur!
 
 

Je recht halen is voor veel medewerkers te duur!

Je recht halen is voor velen niet te betalen

Sinds 1 jaar run ik een juridisch kantoor op het gebied van arbeidsrecht, genaamd RechtVoorWerk.NL.

Mijn filosofie is dat de werknemer een grote kennisachterstand heeft in juridische procedures op gebied van ontslag en andere arbeid gerelateerde zaken en de werkgever hier een grote voorsprong heeft. Daarom werk ik exclusief voor werknemers. De belangen bij arbeidsrechtelijke procedures zijn scheef. Voor de werknemer is het vaak zijn (privé) toekomst, inclusief alles wat daar bij hoort (familie, kinderen, etc), terwijl voor de werkgever het vaak slechts een beperkte hoeveelheid geld is.

Omdat de kosten voor de werknemer om zijn recht te halen hoog zijn, en er toch al een financieel moeilijke periode aan zit te komen voor de werknemer, maakt de werknemer vaak onder deze druk niet de beste keuze om zijn (volledige) recht te halen.

"De toegang tot het recht overeind houden, dat is wat de regering hoort te doen. Maar wat doet ze in plaats daarvan? Enorme financiële drempels opwerpen. Het gevolg zal zijn dat een burger die eigenlijk zijn recht zou willen halen, denkt: het kost me zo veel geld, ik zie er maar vanaf. Dat is onacceptabel." (Trouw, 3 november 2011)

én zelfs vanuit de rechterlijke macht wordt dit erkend:

'Je recht halen is voor velen niet te betalen'

Voorzitter Raad voor de rechtspraak pleit voor verlaging griffierechten, Den Haag, 17 april 2018

Steeds meer mensen zien af van een gang naar de rechter omdat ze het niet kunnen betalen. Daarom moeten de kosten om een rechtszaak te voeren, de griffierechten, drastisch omlaag. Dit bepleit Frits Bakker (voorzitter van de Raad voor de rechtspraak) in zijn jaarbericht (pdf, 38,3 KB) dat volgende week maandag als onderdeel van het jaarverslag van de Rechtspraak verschijnt.

“ Je recht halen kost snel honderden euro’s, en dat kunnen velen niet opbrengen.” (bron: Jaarverslag Rechtspraak 2017)

Ongeveer 10% van mijn opdrachten doe ik op ‘pro-deo’ basis. De cliënt hoeft hiervoor niets te betalen. Ik zou graag meer mensen willen helpen zonder dat zij daarvoor de kosten moeten meenemen in hun beslissing om hun (volledige) recht te halen.

 

Help medewerkers mee om de toegang tot het halen van het (volledige) recht beter mogelijk te maken.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.


 

Laat een reactie achter

1 donatie
€ 13,00
Doel: € 10.000,00
0% / 102 dagen te gaan