Je blijft met je poten van andermans spullen af! | Geld inzamelen
 
 

Je blijft met je poten van andermans spullen af!

Diefstal van spaarcentjes..

Beste mensen, fijn dat u even mijn berichtje wilt lezen.

 

Ik zal proberen in het kort uit te leggen wat er gebeurd is in "ons" gezinnetje. Mijn zusje is ca 40 jr geleden voor de liefde verhuisd naar Spanje. (Malgrat de Mar) Is inmiddels gescheiden en woont nu alleen met haar zoon in een klein flatje. Helaas heeft ze sinds 5 jaren parkinson dus kan sinds enkele jaren niet meer werken en leeft van een zeer klein bijstandsuitkerinkje (ca 800 pm) Wij, haar 84 jarige moeder en ik (haar enige zusje) proberen haar zo goed als mogelijk te steunen door het opsturen van soms wat eten, wat kleding etc.

Helaas is mijn moeders gezondheid dusdanig dat zij al enkele jaren niet meer bij haar op bezoek kan en ze elkaar dus al enkele jaren, ondanks de korte afstand, alleen nog kunnen spreken via de telefoon. Omdat mijn moeder dit jaar met een zware longontsteking in het zkh heeft gelegen heb ik financieel alles op alles gezet om mijn zusje en haar zoon voor kerst en oud en nieuw een weekje naar Nederland te krijgen. Mijn moeders gezondheid is broos en ik weet niet hoelang ze nog heeft. Door goedkope vlucht (aanbieding) van Ryanair lukte me dat en ik was koning te rijk dat ik ze die mooi tijd hier samen heb kunnen geven.

/Wat ik niet wist is, dat mijn moeder al sinds ze niet meer naar Spanje kon, iedere maand wat geld van haar AOW in een potje stopte. Ze wilde dit aan mijn zusje geven voor noodgevallen en voor wat geld achter de hand als er even een grote uitgave zou komen. Zoals nu haar wasmachine het dreigt te begeven. En ze had wat geld daarvan voor ogen voor het kunnen nemen van rijlessen voor haar kleinzoon als de tijd daar was. Want dat zou zijn moeder nooit kunnen betalen.

Met oud en nieuw heeft ze dit vol trots aan ze gegeven, bij elkaar 2500 euro gespaard in briefjes van 10 en 20. Wat was ze blij dat ze iets aan hun financiele strugel kon doen en wat glunderde ze toen ze het kon geven.

Na oud en nieuw was daar het afscheid en met enkele koffers vol met eten en was primark kleding vlogen ze terug naar Barcelona. En daar op het vliegveld sloeg het noodlot toe. De tas met daarin onder andere het zojuist geschonken geld zat werd gestolen. Natuurlijk is mijn zusje verdrietig, boos en weet ik het wat, maar ze slaat zich er toch weer doorheen. Het zijn maar spullen, wij zijn er nog zegt ze dan, maar ik hoor de teleurstelling in haar stem. Zij komt er inderdaad wel overheen, maar ik vrees voor mijn moeder. Reisverzekering geeft 0 op rekest, er zou geen sprake zijn van een gewelddadige beroving of dat het bijvoorbeeld uit een afgesloten ruimte is gestolen. Er dan maar over liegen doen we niet.

Moeder is hier intens verdrietig om. Ze is er letterlijk ziek van geworden en dat doet me zo'n pijn. Ze ligt inmiddels nachten te piekeren dat er nu niet is uitgekomen wat ze voor ogen had, haar dochter een beetje verlichting te geven. Ze heeft jaren gespaard van haar aow'tje en dan gaan er een stel van die lamzakken mee vandoor, dat kan ze maar niet begrijpen. Iedere dag vraag ze me of de tas al gevonden is. Ze heeft nog steeds de hoop dat als de tas gevonden wordt het geld er nog inzit. Ik weet inmiddels wel beter hoe het werkt in deze wereld...

Hetgeen gestolen is misschien wel meer dan het contante geld. (denk aan vervangen id kaart, invalidekaart, bankpasjes die vervangen moeten worden tegen kosten, gsm met nog wat beltegoed, huissleutels dus slot moest vervangen worden etc.) Maar ik ga proberen, ondanks mijn uitekring, die materiele dingen voor haar komende maanden te bekostingen.

Maar wat ik niet bij elkaar kan sprokkelen is het geld van mijn moeder. Vandaar mijn oproepje op deze site. Ik wil zo graag mijn moeder weer even zien lachen en niet meer zien piekeren over hoe dit heeft kunnen gebeuren en of ze dit bedrag op haar 84 ooit nog bij elkaar zal gaan krijgen.

Daarom wil ik een beroep doen op 5000 lezers van dit bericht. Jullie hebben vast wel ergens een lege statiegeld fles staan van 50 ct. Zouden jullie met die 50 cent mijn moeder weer blij kunnen maken, haar lach terug kunnen geven, haar nachtrust dragelijker maken en indirect daarna ook bij mijn zusje. Ik hoop zo dat 2019 toch nog een mooie start voor haar gaat krijgen, zij deze financiele domper niet voor jaren gaat meesleuren.

 

 

 

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

1 donatie
€ 5,00
Doel: € 2.500,00
0% / 164 dagen te gaan