Investeren in Blockchain, het platform achter Btc | Geld inzamelen
 
 

Investeren in Blockchain, het platform achter Btc

Investeren in het platform waar de bitcoin op draait

Blockchaintechnologie ligt aan de basis van cryptovaluta als bitcoin, maar kent ook andere toepassingen. Om de kansen voor de Nederlandse overheid van de nieuwe technologie vast te stellen, worden sinds 2016 diverse pilots georganiseerd met o.a. het kadaster, de belastingdienst en de Kamer van Koophandel. Vele bedrijven over de hele wereld ontwikkelen dan ook toepassingen die hun oorsprong in de Blockchain technologie hebben.

Wat is Blockchain?

De blockchain is oorspronkelijk de datastructuur achter het bitcoin netwerk. Het is te vergelijken met een register waar alle transactie in worden opgeschreven en mutaties worden bijgehouden. Banken doen dit, maar ook de (lokale) overheid. Identiteitsgegevens bijvoorbeeld worden zorgvuldig bijgehouden in databases. Andere voorbeelden van gegevens die worden bijgehouden in databases zijn medische dossiers en de bedrijfsgegevens van de Kamer van Koophandel. Elk gegeven is in feite een regel in een database die wordt bijgehouden door een aangewezen instantie.

Het gevolg is dat het gebruik van deze centrale databases en grootboeken permissie vereist van de beheerders. Achtereenvolgens vereist dit weer een voldoende mate van vertrouwen in de beheerder dat de gegevens goed worden bijgehouden en toegankelijk zijn voor belanghebbenden. Het gaat hierbij niet alleen om het vertrouwen dat de beheerder zorgvuldig omgaat met de macht om toegang of bewerkingen van de data te weigeren en toe te staan, maar ook om het vertrouwen dat de instantie er de volgende dag nog is. Het krijgen van toegang tot de gegevens of het kunnen doen van een transactie hangt hierbij soms af van opvattingen of overtuigingen van de beheerder van de data. Deze situatie kan soms leiden tot vervelende situaties, zoals bleek toen verschillende mensen zich niet konden uitschrijven bij hun parochie en toen een politiek besluit verzekeraars toegang moest geven tot de medische dossiers van burgers.

Een nadeel van centrale afgesloten databases is dat ze zich niet makkelijk laten aansluiten op andere systemen, zonder de veiligheid op het spel te zetten. Nemen we bijvoorbeeld bancaire systemen dan is het met dit soort grootboeken niet eenvoudig om twee partijen een waardetransactie te laten doen. Doorgaans wordt tussen de verschillende systemen een intermediair geplaatst die voor voldoende vertrouwen en controle zorgt zodat de transactie goed kan plaatsvinden. Dit maakt deze systemen duur, langzaam en soms ook fraudegevoelig.

De oplossing hiervoor is de Blockchain. De blockchain is decentraal en open. Dit wil zeggen dat er niet één instantie of bedrijf eigenaar is maar dat niemand exclusief eigenaar is. Het is een zogenaamd peer-to-peer netwerk waar alle deelnemers van het netwerk samen het eigendom gelijk verdelen. En om deze reden is het een open netwerk waaraan iedereen die dat wil kan deelnemen. Net zoals email en het internet van niemand is. Iedereen kan kiezen om email of het internet te benutten en deelnemen aan het open en decentrale netwerk, door het te gebruiken. Ook kan iedereen er nieuwe toepassingen bovenop bouwen, zonder dat er toestemming of andere toetredingsdrempels aan te pas komen. Het voordeel van deze open inrichting is dat, net als het internet, het blockchain grootboek niet kan worden gekraakt door hackers. Als we blockchain vergelijken met het internet dan maakt het voor data in databases mogelijk wat het internet doet voor informatie. Data kunnen met blockchain veiliger worden verspreid over verschillende databases terwijl de toegang verbetert. Op internet zijn er miljarden websites die goed toegankelijk zijn. Het voordeel van dit decentrale model is dat, net als op het web, data niet meer hoeft op te hopen in één centrale database, waarmee het een doelwit wordt voor dieven, maar data kunnen verspreid worden over het internet terwijl de toegankelijkheid gelijk blijft, de betrouwbaarheid toeneemt en de beveiliging verbetert.

Waar investeerd u in?

Zoals gezegd draait het blockchain op een netwerk van computers die transacies mogelijk maken. Iedere transactie die vericht wordt levert een x-aantal bitcoins op voor de computer(s) die deze transactie mogelijk maken. 

Daarnaast worden deze PC's ingezet om datablocks te ontdekken. Voor iedere ontdekte datablock ontvang je 12.5 Bitcoins. Dit heet Mining. Iedere 10 minuten wordt zo'n datablock ontdekt en dus Bitcoins "ge-mined"

Om dit te kunnen doen heb je enorm veel power nodig. Wij - twee jongens uit Nederland en een uit Roemenie - waren oorspronkelijk bezig met Artificial Intelligence, en via toeval bij blockchain uitgekomen. Inmiddels zijn wij zover dat wij de perfecte hardware hebben gevonden - gebasseerd op ASIC om voldoende Mhash/s = Megahash per seconde te genereren. 

Echter om dit op te zetten is geld nodig. Meer geld dan wij op dit moment bij elkaar kunnen krijgen. Vandaar deze actie.

Wat brengt het op?

De opbrengst is uiteraard afhankelijk van de koers van de Bitcoin en de opbrengst van de rekenkracht va onze hardware. Dit moet concureren in het netwerk met andere mijners. Echter met onze setup zijn wij ervan overtuigt dat ons dit gaat lukken, en wij mee zullen draaien op een behoorlijk niveau. 

Voor iedere 100 euro kunnen wij 0.1% winst uitkeren. Dat komt met de huidige koers neer op 125,- U Krijgt dan 225 euro terug. Voor iedere 1000 Euro ontvangt u 1% wat neerkomt op 1250 euro. U ontvangt dan van ons 2250,- euro. Dit ontvangt u eenmalig. Wij houden daarbij de volgorde van doneren aan. Bij de eerste blockchain zullen wij dan ook de eerste donateurs uitkeren, en ga zo maar door. 

Uiteraard zijn er risico's verbonden aan dit project. Risiso's waarvan wij menen dat wij deze tot het minimum hebben gereduceerd, maar desalnietemin is er een risico. Kunt u het niet missen, dan raden wij u aan niet te doneren, aangezien het even duurt voor wij alles opgezet hebben. Uiteraard houden wij iedereen hiervan uitgebreid op de hoogte

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 60.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.