Interactief kindertheater in het ziekenhuis | Geld inzamelen
 
 

Interactief kindertheater in het ziekenhuis

Afleiding en ontspanning voor ernstig zieke kinderen in academische kinderziekenhuizen.

Het doel van de stichting is om kinderen in het ziekenhuis weer te laten lachen. Met de gratis interactieve theatervoorstellingen laten we de kinderen voor even vergeten dat ze ernstig ziek zijn. Dit kan doordat de kinderen zich gedurende een voorstelling verplaatsen in een fantasiewereld, ze ontspannen en ze genieten zichtbaar.

Gedurende hun opname in het ziekenhuis gaat het voornamelijk over het ziek zijn. Een kind ondergaat veel (nare en pijnlijke) behandelingen. Om hiervan te kunnen herstellen hebben de kinderen afleiding nodig. Ze kunnen zich dan ontspannen en vergeten dat ze ziek zijn en ontspanning bevordert het herstel.

Per voorstelling zijn er gemiddeld 30 personen aanwezig. De nadruk bij de voorstellingen ligt niet op het aantal bezoekers maar op de kwaliteit van de interactie met de kinderen. Voor de zieke kinderen is de mate van interactie belangrijk om zich te kunnen ontspannen.

Vaak komen de doodzieke kinderen uitgeblust het theater binnen en na 45 minuten verlaten ze het theater weer ontspannen. De kinderen beleven de voorstellingen samen met ander zieke kinderen en het bezoek, zo kunnen ze na afloop gezellig napraten en nagenieten. De voorstellingen gaan in schoolvakanties en op feestdagen gewoon door. Op deze momenten is het voor de kinderen extra zwaar om in het ziekenhuis te liggen.  

De stichting heeft als doel om binnen 5 jaar voorstellingen te verzorgen in alle 9 kinderziekenhuizen in Nederland. Maar daar is natuurlijk geld voor nodig en is iedere euro ontzettend welkom!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 2.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.