Inheemse Aquaria Ruimte Heeft Opknapbeurt Nodig! | Geld inzamelen
 
 

Inheemse Aquaria Ruimte Heeft Opknapbeurt Nodig!

Aquaria 'educatie ruimte' inheemse vissoorten toe aan renovatie

De aquaria educatie-ruimte op "de Heimanshof te Hoofddorp" voor de inheemse soorten vis, is toe aan een flinke renovatie. Momenteel is de huidige opstelling niet toereikend voor educatieve doeleinden (bedoeld voor scholen uit de regio) en de huidige leefomgeving is niet optimaal zoals die hoort te zijn en niet duurzaam. Om de onderhoudswerkzaamheden te vergemakkelijken en de ruimte geschikt te maken voor educatieve doeleinden zal er een renovatie nodig zijn.

fase 1 is het afbreken van de huidige opstelling,

fase twee is het opbouwen van de nieuwe setting en wel op een z.g.a.m. ecologisch & duurzame wijze (deze komt langs de wanden van de kas in een L-vorm in de mediterraanse tuin),

fase drie is dat de leefomgeving 'voor de vissen' exact wordt nagebootst en opbouwd op een natuurlijke wijze met benodigde hulpmiddelen waaronder grote filterpompen en circulatiepompen.

Tevens zijn velen variaties in waterplanten, voeding en natuurlijkvoedsel ook nodig. Belangrijk is ook dat de elektriciteitsaansluitingen (stopcontacten e.d.) opnieuw (geaard) wordt aangelegd en dat kabels netjes en veilig worden weggewerkt. Goed om te weten is dat de nieuwe situatie waar de aquaria op komen te staan zal worden opgebouwd met brede gasbetonblokken op een fundering van beton (dit is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden)

"Wij willen de inheemse onderwaterwereld professionaliseren en diervriendelijk maken". Uiteraard is ons doel om in de nabije toekomst op een professionele manier lessen en presentaties te geven aan scholieren e.d. Het is zeer van belang dat mensen worden betrokken bij hun eigen leefomgeving en dat mensen leertrekken waarom natuur voor ons zo belangrijk is en moet zijn!

Samen met deskundigen en vrijwilligers hebben wij onderzocht wat nodig is om het gehele project te bewerkstelligen. Om dat doel te behalen hebben wij jullie hulp nodig!

Help ons en Doneer! 

Deel ook onze link! zodat wij meer donateurs mogen bereiken. 

 

Met dank en vriendelijke groet, 

Gordon, Stefan, Ricardo en Jordy

Vrijwilligers van de Heimanshof Hoofddorp 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

3 donaties
€ 30,00
Doel: € 3.000,00
1%

Deze actie is gesloten.