Imag rehabilitatie probleemjongeren | Geld inzamelen
 
 

Imag rehabilitatie probleemjongeren

Lees de omschrijving

Waarom eindeloos met jongeren om de tafel zitten, ellenlange gesprekken voeren over waarom ze bepaald gedrag vertonen?

Dit heeft  9 van de 10 keer geen enkele zin.

Maar dit is wel 9 van de 10 keer de oplossing waar voor gekozen wordt als een jongere slecht gedrag vertoond, een lang gesprek op school een lang gesprek met de psycholoog en bij thuiskomst een lang gesprek met vader en moeder.

Doordat jongeren tegenwoordig zoveel prikkels binnen krijgen (mede door social media) zijn ze die gesprekken al weer vergeten als het laatste woord gesproken is.

Daarom rehabiliteren wij ze door dingen met ze te ondernemen om u een idee te geven volgen hier 3 voorbeelden

 

Voorbeeld 1.

Stel dat Jantje op school erg druk is dan gaan wij kijken waarom dat hij zo druk is.

Kan Jantje zijn energie niet kwijt en is die daarom zo druk?

Dan zullen wij bijvoorbeeld tot de conclusie kunnen komen dat wij met Jantje moeten gaan bewegen en zullen wij met hem gaan sporten zodat hij zijn overbodige energie wel kwijt kan.

In dit geval zullen wij kijken wat van sport Jantje leuk vind aangezien het beter aanslaat als Jantje er zelf ook plezier in heeft.

Blijkt dat dit aanslaat zullen wij zo lang als nodig is met Jantje gaan sporten en bekijken wij of het ook op de lange termijn effect blijft hebben.

Blijkt dit ook op de lange termijn effect te hebben zullen wij op deze voet verder gaan met Jantje

 

 

Voorbeeld 2.

Pietje doet op school niet zijn best, heeft altijd een grote mond in de klas en maakt zijn huiswerk niet.

Dan gaan wij bijvoorbeeld met Pietje in gesprek in een comfortabele setting om te achterhalen waarom Pietje dit gedrag vertoont.

Die comfortabele setting is in dit geval omdat mensen die op hun gemak zijn eerder geneigd zijn hun gevoel te uiten en open te zijn over waar bij hem of haar de pijnpuntjes liggen.

Vervolgens zal er gehandeld worden om dit gedrag terug te dringen op passende wijze.

Heeft Pietje een zachte of een iets hardere aanpak nodig zal een van de zorgvragen zijn in dit geval.

Er in dit geval van uit gaande dat Pietje een harde aanpak nodig heeft zullen wij er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om Pietje elke keer als hij een grote mond heeft op school of zijn best niet doet hem direct van uit school op komen halen en hem disciplinair straffen door hem bijvoorbeeld te laten schoonmaken of wij laten hem een educatief boek lezen en verlangen van hem dat hij ons daarna precies kan vertellen waar het boek over gaat dit is een win win situatie, Pietje doet kennis op en Pietje zal het de volgende keer niet meer zo snel in zijn hoofd halen om die grote mond op te zetten aangezien Pietje niet wilt dat wij hem na school weer komen ophalen om een heel boek te lezen want hij gaat natuurlijk liever met zijn vrienden wat leuks doen na schooltijd.

Pietje maakte tevens zijn huiswerk niet en ook daar moeten wij in dit geval een oplossing voor vinden en die is in dit voorbeeld als volgt:

Wij gaan met Pietje in gesprek en proberen Pietje duidelijk te maken dat kennis vergaren noodzakelijk is om in de toekomst wat te bereiken.

Blijkt alleen dit gesprek niet effectief zal Pietje bij ons op kantoor zijn huiswerk moeten maken en eerder dan dat het af is gaat Pietje niet weg.

Net zo lang tot dat Pietje zich beseft dat hij er niet onder uit komt en hij zelfstandig zonder toeziend oog zijn huiswerk maakt.

Echter als Pietje zijn best doet en er een duidelijke verbetering plaats vind zullen wij er voor kunnen kiezen hem te belonen door hem bijvoorbeeld bioscoopkaartjes te geven zodat hij met zijn vrienden naar de film kan zodat het contrast tussen wanneer hij goed en slecht zijn best doet zo groot is dat hij er uiteindelijk voor kiest om dat goede gedrag aan te houden omdat hij gaandeweg heeft gemerkt dat dit gedrag hem veel meer op levert.

 

Voorbeeld 3

Klaasje steelt stelselmatig geld en/of goederen hier door komt klaasje vaak in de problemen.

Wij besluiten klaasje mee te nemen naar de laatste winkel waar hij een jas heeft gestolen om hem te confronteren met de manager.

Desbetreffende manager is geheel namens verwachting niet blij en spreekt klaasje bestraffend toe en legt hem uit wat voor hem de gevolgen zijn van klaasje zijn diefstal.

Klaasje is in eerste instantie duidelijk onder de indruk van het betoog van de manager.

Echter een week later blijkt klaasje weer gestolen te hebben, wij halen Klaasje op en rijden met hem naar ons kantoor.

Wij zijn inmiddels tot de conclussie gekomen dat Klaasje steelt omdat zijn ouders niet de dure merkkleding kunnen betalen die zijn klasgenoten wel hebben en besluiten hem een cv te laten opstellen en te gaan solliciteren voor een bijbaantje en onder toeziend oog van ons stuurt Klaasje zijn cv op en belt hij meerdere bedrijfen en winkels op om te vragen of ze werk voor hem hebben.

Dit met succes Klaasje wordt aangenomen bij een filiaal van de Albert Heijn.

Om dit succes te vieren geven wij Klaasje een nieuwe jas waarmee hij morgen indruk kan maken op zijn nieuwe collega’s van de Albert Heijn.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 40.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.