Ik wil weer kunnen bijten!

Ik wil weer kunnen bijten! | Geld inzamelen
 
 

Toen ik een jaar of 40 was begonnen mijn onderste 2 hoektandjes te wiebelen,.. Dit waren nog melktanden, ja echt waar haha😉 Omdat de hoektandjes die nog in mijn kaak zaten, overdwars en heel diep zaten, heeft mijn tandarts in overleg met mij natuurlijk, gekozen voor twee plakbruggen. Dat is een tand met 2 vleugeltjes die aan de tanden ernaast "geplakt" worden. Inmiddels ivm chronische ziekte ben ik zoveel afgevallen dat ook mijn kaak erg is ingevallen. Ze laten los, stuk voor stuk, vallen ze er met regelmaat uit en moeten ze weer geplakt worden. Iedere keer kost me dat rond de 50€

Dit jaar is vandaag al de derde keer.. Soms wacht ik een paar weken voordat ik de tandarts bel, wat zij erg onverstandig vindt, want mijn voortanden krijgen door teveel ruimte scheefgroei. 

 

Omdat ik door mijn chronische ziekte (blijvende zenuwschade na een rugoperatie) ben afgekeurd en door een restschuld die ik na mijn scheiding heb overgehouden aan de verkoop van een woning , zit ik sinds een jaar in de schuldsanering. Zij betalen je basis verzekering, geen aanvullende en al helemaal geen tandarts verzekering. Wat dus betekend dat je buiten dat je ieder dubbeltje moet omdraaien niet de mondzorg krijgt die je nodig hebt, zelfs geen mondhygiënist laat staan een redelijke oplossing voor het vervangen van de plakbruggen. De goedkoopste oplossing zou een plaatje zijn, ongeveer 400€, maar het mooiste zijn natuurlijk 2 implantaten, die zitten vast en daarom is dat ook een permanente oplossing. Maar daar durf ik niet eens over te dromen, misschien ooit in de toekomst. 

Al lukt het me maar om het plaatje bij elkaar te krijgen, dan ben ik al gelukkig, of misschien is er wel een tandarts die dit leest en een andere oplossing aanbied,het zal je gebeuren! 😁... dan durf ik mijn tanden weer ergens in te zetten! 

 

 

 



Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.








0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.