Ik wil mijn leven terug

Ik wil mijn leven terug | Geld inzamelen
 
 
Ik wil geld inzamelen voor een behandeling in Utah, Amerika.

Ik heb een post commotioneel syndroom (langdurige klachten na een hersenschudding). In Nederland hebben we daar geen goede behandeling voor. Ik wil niet wachten tot ik arbeidsongeschikt ben! Ik wil mijn leven terug! Na het lezen over Congnitive FX in Prove Utah, en contact te hebben gehad met verschillende mensen die daar geweest zijn, wil ik nog maar één ding, behandeld worden in Amerika. Dat is voor mij nog de enige hoop om weer beter te worden. De kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Ik heb niet de middelen om dit zelf te bekostigen daarbij heb ik hulp nodig.....heel veel hulp. Ik ben iedereen dankbaar die mij wil helpen. Al is het maar een kleine bijdrage. Het is van harte welkom.

Wat is er gebeurd:

Ik ben 48 jaar en moeder van 2 jongens (13 en 11). Nou ja moeder....ik probeer dat nog te zijn. Ik liep op 1 mei 2018 van een trap gleed uit en viel met mijn achterhoofd op de rand van de trap. Sindsdien is er geen dag meer normaal. 

Mijn beperkingen:

Na mei ging het alleen maar slechter, de dagelijkse dingen die normaal vanzelfsprekend gingen zoals, werken, boodschappen doen, huishoudelijke taken, voor de kinderen zorgen, koken, sporten en zelfs uit eten gaan, gingen niet meer. Mijn lichaam was op, ik wist niet meer hoe ik verder moest. Nu een half jaar later heb ik geleerd om mijn huidige leven los te laten en van dag tot dag te kijken wat kan. Punten tellen om je energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Op dit moment probeer ik 2x 2 uur te blijven werken, maar ik zit voornamelijk thuis en probeer zoveel mogelijk prikkels als: licht, geluid, drukke bijeenkomsten te vermijden.   

Hoe nu verder:


Ik heb verschillende behandelingen gehad allen gericht op om te gaan met je beperkingen en het verdelen van energie over de dag. Ik raak  niet gewend aan mijn nieuwe leven. Ik wil niet wachten tot ik arbeidsongeschikt ben. Ik wil weer kunnen leven. Van mijn kinderen genieten, naar buiten leuke dingen doen en niet altijd het gevoel hebben dat je een Marathon gelopen heb. Ik wil nog nieuwe dingen leren, studies volgen. Ik heb contact gezocht met CognitiveFX en heb inmiddels een gesprek gehad. Ik mag komen voor behandeling.

CognitiveFX

De behandeling in Nederland is gericht op het leren om gaan met je tekortkomingen, Je brein is goed in aanpassen en aanpassen om zijn best te doen om de nasleep van de blessure op te vangen, compensatie is echter geen herstel. Bij cognitiveFX  is de behandeling gericht op de onderliggende oorzaak van de symptomen en degenen die behandeld zijn zagen drastische verbeteringen in de hersenfunctie. Sommige zijn volledig hersteld. 

Op 19 september heb ik mijn eerste MRI in Amerika, op 23 september start voor mij (hopelijk) een nieuw begin......

Ik ben iedereen dankbaar die mijn verhaal leest en wil delen maar bovenal heel erg dankbaar voor iedereen die mij wil helpen mijn leven terug te krijgen.......

Zie ook:

https://www.cognitivefxusa.com

htpps://volkskrant.nl/a-ba605982

 

 

Alexandra Baks
09-10-2019

Ik ben inmiddels bijna een week terug uit Utah. En ik voel me een heel stuk beter. Ik heb zelfs het gevoel dat ik alles weer aan kan. Ik mijn leven weer stap voor stap opbouwen. 


Alexandra Baks
18-06-2019

Mijn eigen netwerk is helaas niet groot, daarom kan ik alle hulp gebruiken. 


12 donaties
€ 1.145,00
Doel: € 11.500,00
9%

Deze actie is gesloten.