Ik wil gezond zijn, leven en ertoe doen! | Geld inzamelen
 
 

Ik wil gezond zijn, leven en ertoe doen!

Wat zie je er goed verzorgt uit! Dankjewel maar je moest eens weten..

Help jij mij m’n leven terug te krijgen?

Mijn naam is Zoë van Berkel, 22 jaar en ik vecht al jaren om aan mijn leven te beginnen.

Alles leek goed te verlopen tot mijn ouders gingen scheiden en ik op 9 jarige leeftijd een bord ‘volwassenvoedsel’ voorgeschoteld kreeg. Een vader die zijn gezin de rug toe keerde, er met mijn moeders beste vriendin vandoor ging, ik snapte het niet. Zoveel moeite dat ik deed als klein meisje  om een beetje aandacht van mijn vader (bellen, sms’en, zijn huis opruimen..) te krijgen, zonder effect. Papa was weg en liet het afweten. Mama kreeg een nieuwe vriend, leuk zou je denken, maar wat was dat een man. Narcistisch, verslaafd aan daten en suïcidaal. Deze achtbaan relatie hielt geen stand en kwam er een nieuwe man. Een man stuk beter, maar ook een miss match. Mijn moeder maakt van alle mannen schoothondjes. Een dominantere vrouw dan haar ben ik nog niet tegen gekomen in mijn leven. Ik heb dat ook als heel moeilijk ervaren tijdens dat ik werd opgevoed. Er was altijd ruzie in huis, geschreeuw en een negatieve energie. Nooit was iets goed genoeg.

Eenmaal op de middelbare school leek het een goed begin, maar wat een droom. Ik werd veel buitengesloten en gepest. Wat ben je lelijk! Hey Michael Jackson! Loser!.. de situaties thuis en op school waren niet fijn. Toen ontdekte ik de drank, wat was dat een ontspanning! De helft van mijn schooltijd spijbelde ik en de andere helft was ik er maar met een flesje water gevuld met Bacardi om de spanning in te dalen. 100 gesprekken gehad op school, maar de uitkomst was als volgt, docent; ik ben geen oppas/psycholoog, ik ben docent. Een school dat een pestprotocol zou hebben, maar daar niets mee deed.

Op mijn 14e werd ik uit huis geplaatst. Van crisis opvang naar instellingen, zowel open als gesloten en  kamertraining trajecten. Op mijn 17e had ik me eigen kamer, zonder succes. Want hoe moet ik als 17 jarige met een loon van 4 euro de kamer betalen en de rest. Niemand die mij dat heeft geleerd en zelfs met de voedselbank kwam ik er niet uit. Ik werd uit de kamer gezet en ben 1,5 jaar gaan reizen met de kermis. Ik heb sinds mijn 14e nooit langer dan +/- een half jaar op 1 plek gewoond.

Ik heb te maken gehad met mentale verwaarlozing, mishandeling, loverboys/girls, zelfbeschadiging, doktersuitslagen, en nog veel meer. Maar IK STA NOG en ik speel geen slachtoffer, ik ben dankbaar voor alle momenten in mijn leven, omdat juist die momenten mij maken zoals hoe ik ben. Ik wil nu alleen gezond worden! En graag met jou hulp.  

Ik kom uit een gebroken familie, weinig contact met ooms/tantes en ook die weer weinig contact met elkaar. Ik vind het jammer dat ik elke keer met het initiatief moet komen om contact te nemen met iedereen in mijn familie. Mijn moeder, omdat zij zo erg haar hart moest luchten (wat ik begrijp, maar niet bij de hele wereld) heeft mij zo zwart gepraat bij al haar klanten op haar werk, familie en vrienden. Het voelde alsof ik een misvormt geboren meisje was en daarmee geshowd werd.. Als mijn moeder maar zielig gevonden werd, het leek alsof daar haar energie vandaan kwam.

Voordat ik aan de bel trok, hulp ging zoeken en accepteren heb ik veel aan zelfreflectie, meditatie en zelfhulpboeken gedaan/gelezen. Ik heb daar wijsheid en kennis uit gehaald maar het bood mij niet de oplossing en kracht tot echte veranderingen. Daarbij ben ik heel eigenwijs, ik dacht mijn problemen op te kunnen lossen op mijn manier. Het tonen van kwetsbaarheid stond gelijk aan zwakte en minderwaardigheid. Wat vond ik mijzelf een mislukking. 

Het leven dat ik in de laatste 3 jaar heb opgebouwd staat erg onder druk. Ik heb mijn niveau 1 diploma weten te halen ondanks ik een tijd dakloos/thuisloos ben geweest. Ik heb ondertussen een studio waar ik in woon en het leuk hebben weten in te richten met dank aan de gratis facebook sites en kringloopwinkels. Op dit moment volg ik de opleiding Sign-Studio/DTP, een creative opleiding die heel erg bij mij past. Ik was begonnen met stage bij een geweldig bedrijf genaamd Resync, helaas door mijn slechte gezondheid heb ik daar moeten stoppen. Het was niet mijn keus, maar dat van mijn lichaam. Ook kan ik niet meer naar school en ben ik in bewind voering zodat ik echt al mijn focus op herstellen heb. Geen schulden meer aan me hoofd of briefen in mijn postvak.

Ik loop al 6 jaar met depressies en angst. Begin dit jaar was de druppel en lag ik gestrekt. Mijn onofficiële pleegmoeder heeft mij meegenomen naar haar huis en heeft mij verzorgt en de tijd gegeven om aan te sterken. Vanaf maart begon ik nog dieper in mijn hel te raken. De een na de andere paniekaanval, 20kg afgevallen door de stress, niet meer durven eten en drinken door angst. Daar kwam botje 1, 2, 3 en ga zo maar door. Hey Zoë! Hoe gaat het met je? Heb je anorexia?

NEE dat heb ik niet, je zou eens moeten weten .. Ahh Zoë wat ben je dun geworden! De ene na de andere opmerking (wat ik deels kan begrijpen) maar als je zo wilt oordelen vraag dan ook waardoor dit zo is gekomen.. Ik ben aan het vechten om mijn leven terug te krijgen, sommige dagen gaan weer beter, andere dagen had ik gehoopt dat ik in mijn kist zou liggen, omdat ik mij zo zwak voel, vol boosheid en haat naar mezelf. DIT BEN IK NIET blijf ik dan zeggen. Vol tranen; ik zit vast in een lichaam dat overhoop ligt, vast in een gedachte waar ik niet uitkom. Achter mijn eigen tralies. Uitgeput.  

Ik heb vroeger met veel therapeuten en psychologen gepraat. Dat heeft mij niet veel geholpen. Ik heb angsttherapie gehad, gesprekken over depressie etc. Ik ben 3jaar terug gestart met EMDR traumaverwerking, maar vanwege een onstabiele situatie niet af kunnen maken. Na al die ervaringen dacht ik het zelf op te lossen doormiddel van boeken lezen, luisteren naar ervaringsdeskundige en bewegen, maar helaas op veel kennis na weinig resultaat.

Inmiddels heb ik een behandeling acupunctuur gedaan bij praktijk glas wat mij als heel goed is ervaren. Ik merkte na de behandeling meer rust te hebben in mijn lichaam en ook lukte het om meer te eten. Ik wil als ik weer iets ben aangesterkt ook weer verder gaan met sporten, alleen een nadeel aan dit alles is dat financieel gezien, ik dit niet alleen ga redden. Sport, gezonde voeding, geestelijke/lichamelijke hulp en acupunctuur zitten helaas prijskaartjes aan. Ik vraag daarom jullie hulp, al is het 0,50 cent dat je kan missen, het zou mij enorm veel helpen om beter te worden. Ik ben zo dankbaar voor ieder die de tijd heeft genomen dit te lezen en heeft gedoneerd. 

Het mooiste is als ik weer aangesterkt ben dat ik andere mensen ook beter kan helpen. Een ander helpen maakt mij gelukkig. Ik wil iedereen positieve energie sturen en ondanks het met mij niet goed gaat en ik geen of weinig contact leg weet dat ik heel erg me best doe mezelf staande te houden.
Ik moet hieruit zien te komen en kan alle steun heel goed gebruiken!

 

Heel veel liefs,
Zoë van BerkelEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

14 donaties
€ 725,00
Doel: € 2.000,00
36% / 412 dagen te gaan