Ik slaap 6 uur per maand | Geld inzamelen
 
 

Ik slaap 6 uur per maand

Een thuisstudie en slaapkliniek Japan

Het is een heel lang verhaal en ik zal proberen het kort en overzichtelijk te houden.

 

Mijn naam is Jessie, ik ben 17 jaar en heb uw hulp nodig. Dit is mijn verhaal:

Sinds in 12 ben is mijn gezondheid achteruit gegaan. Het begon met ‘Ik voel me niet lekker’ en ‘Mama ik kan niet slapen’.

Het werdt alleen maar erger. Ik kon niet meer de volledige week naar school. Ik zat in Mavo 3 en wou graag later een Neurochirurg worden. Dit kon ik er nu niet bij hebben.

Een paar weken later naar de huisarts gegaan, deze zei dat ik maar een extra dekentje moest pakken ‘s nachts en nam mij totaal niet serieus. Samen met mijn moeder heb ik eigen initiatief genomen en zo kwamen we terecht bij een psycholoog. Deze kon mij ook niet helpen dus werd ik doorverwezen, alweer, deze keer naar een slaapkliniek in Ede. Hier wisten ze geen raad met mij en stuurden mij met een teleurgesteld gevoel naar huis. Volgens hen had ik namelijk een kinderdepressie.

Ondertussen kregen we ook met de leerplicht en jeugdzorg te maken. (Hier zijn we nu inmiddels gelukkig vanaf en kan ik me concentreren op mijn gezondheid.)

Ik ben van school veranderd en ben naar het ROC gegaan, om daar mijn entree opleiding te gaan doen. Ik was de jongste van Nederland. Inmiddels was ik 15 jaar oud. ‘Misschien is een beetje verandering en meer uitdaging genoeg’ dacht ik, maar het tegenovergestelde was waar. Het werdt alleen maar erger.

Het was nu inmiddels zover gekomen dat ik per week maar 10 uurtjes sliep. Douchen en aankleden duurden lang, doordat ik slecht evenwicht had en moeite de controle over mijn lichaam te hebben. Het begon te doen waar ‘ie zelf zin in had.

Ik was 16 toen ik, na er een jaar langer over gedaan te hebben, eindelijk mijn entree diploma behaalde. Iets om trots op te zijn. Maar ik was nog niet waar ik wilde zijn.

Weer terug naar de dokter en ik werd doorverwezen naar een kinderarts, die, i.s.m. een pyschiater vaststelde dat mijn Cortisol te hoog was. Dit is een stresshormoon. Hierdoor zou het kunnen dat ik niet sliep.

Ik kreeg van allerlei medicijnen toegewezen. Legaal, maar ook illegaal. Denk aan medicinale wiet, anti-depressiva, alprozolam en nog veel meer.

Nu ben ik 17 en nog geen stap verder. Ik slaap 6-10 uur in de maand. Iedere dag voelt alsof ik koorts heb. Lopen doet pijn aan mijn benen. Ik moet zittend douchen. Uit mijn bed komen en aankleden duurt samen 2-3 uur. Ik ben vaak duizelig en val door mijn slechte evenwicht snel. Ik heb continu hoofdpijn die niet weg te krijgen is. Ik heb zowat alle drogisterijen en apothekers leeggekocht. Doktoren weten niet wat ze met me aanmoeten. Zelfs school heeft het opgegeven. Mijn moeder weet het ook niet meer en ik zelf net zo min.

Totdat ik iets zag wat ik eerder nog nooit had gezien. Toranomon Sleep Clinic (http://toranomon-toma-clinic.com/eng/index.htm) Een slaapkliniek, in Tokyo, Japan die op een heel andere manier werkt dan dat wij hier in Nederland doen. Ik vond dit de moeite waard. Een thuisstudie zou voor mij ook een goede oplossing zijn. Dit is waarbij ik jullie nodig heb. Ik heb zelf niet veel te besteden en mijn moeder al helemaal niet. Mijn vader hoef ik niet aan te kijken en er zijn ook geen potjes voor. Alle bedragen zijn welkom, en ik ben erg dankbaar voor elke donatie.

Help mij, zodat ik, na meer dan 5 jaar, ook een keertje kan slapen en genieten van het leven. Zodat ook ik een eerlijke kans krijg om te leren, want dat is wat ik wil. Ik wil naar de universiteit, ik wil een goede baan krijgen en dokter worden. Mensen helpen die ook niet weten wat ze moeten, omdat ze ziek zijn maar geen hulp krijgen die bij hen past.

Dit alles kan alleen als ik weer slaap. Dus geef me deze kans.

Help mij, alstublieft.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 20.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.