Ihab droomt van een Syrisch restaurant in R'dam | Geld inzamelen
 
 

Ihab droomt van een Syrisch restaurant in R'dam

Ihab is een vluchteling uit Syrie en heeft de droom om een Syrisch restaurant te starten.


Ihab  is een goedlachse, optimistische 27 jarige vluchteling uit Syrië. In Oktober 2015 is hij in Nederland aangekomen. Niet omdat hij dit perse graag wilde, nee in tegendeel, omdat dit moest door de oorlog in zijn thuisland. Vanuit een leven met; vrienden die hij al lang kende, familie, een thuis, school, studie, werk en een toekomst, is hij nu hier bij ons in het land met weinig van dat alles. Vanuit een positie als vluchteling moet hij alles opnieuw opbouwen en dat zonder kennis van gebruiken, taal en mensen. Ondertussen heeft Ihab al wel zijn eerste toets gehaald, kennis van de Nederlandse maatschappij en is hij op dit moment hard aan het studeren om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. In September 2016 is hij gestart op het Albeda College in Rotterdam en kan hij ondertussen al een aardig woordje Nederlands.

Maar Ihab wil meer, hij heeft een droom waar hij uw hulp bij nodig heeft. Ihab wil zijn eigen Syrisch restaurant in Rotterdam opstarten. In Syrië heeft hij al wat ervaringen opgedaan wat betref een eigen zaak, hij was namelijk eigenaar van een internetcafé en was in verschillende restaurants ondersteunend manager.  Verder heeft zijn moeder hem altijd geleerd om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen leven 😉.

Restaurant Jasmijn, waar Nederlanders en asielzoekers onder het genot van een heerlijke Syrische maaltijd in ontmoeting kunnen komen met elkaar. Een ontmoeting die kan leiden tot verbindingen tussen verschillende culturen en achtergronden.

Ihab wil een thuis in Rotterdam creëren voor andere asielzoekers door goed Syrisch eten te serveren, maar ook voor de Nederlanders die benieuwd zijn naar die nieuwe culturen in ons land en daar meer van willen weten in een gastvrije en gemoedelijke omgeving.

Maar! Om dit alles van de grond te laten komen heeft Ihab een startkapitaal nodig. Het streefbedrag is op 30.000 euro gezet, omdat we geloof hebben voor dat wat er bereikt kan worden en misschien nog wel meer..  Met het startkapitaal heeft Ihab de mogelijkheid om een lening bij de bank te realiseren, de Syrische kok een maandsalaris aan te bieden en een start te maken met de nodige verbouwingen.

Helpt u Ihab, en daarmee andere asielzoekers, aan een hoopvolle toekomst in Nederland?

PS. Als u:
10 Euro geeft, dan heeft u een grote glimlach tegoed :)
20 Euro geeft, dan heeft u een kopje Syrische koffie tegoed 
50 Euro, of meer geeft, dan heeft u een Syrische maaltijd voor 1 persoon tegoed
100 Euro, of meer geeft, dan heeft u een Syrische maaltijd voor 2 personen tegoed

As u hier bij hoort, mail dan even uw naam en emailadres naar: [email protected]

PS1: Wanneer u overweegt om een groter bedrag te investeren, maar eerst graag meer inzage zou hebben in het ondernemingsplan, kunt u mailen naar: [email protected]

# Sidenote: Wat er ook gebeurt, het geld wordt altijd gebruikt om vluchtelingen te ondersteunen bij het opbouwen van hun toekomst in Nederland. 

 Als u de ontwikkelingen verder wilt volgen, dan is er daarvoor een Facebookpagina aangemaakt:

https://www.facebook.com/restaurantjasmijn/Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

238 donaties
€ 7.935,00
Doel: € 15.000,00
52%

Deze actie is gesloten.