Ieder kind heeft een gave

Ieder kind heeft een gave | Geld inzamelen
 
 

Welkom,wat leuk dat u mijn omschrijving van mijn doneeractie gaat lezen.

Allereerst wil ik mezelf even voorstellen.

Ik ben Marjolein Hisken 30 jaar op deze wereld en geboren/getogen in het plaatsje Winschoten gemeente oldambt (Provincie Groningen).

Ik ben moeder van vier fantastische kinderen waarvan 1 geweldige dochter (een echte Juffie) leeftijd 13,en 3 zonen (stoere knaapjes)  in de leeftijd 14,9,7 jaar mijn jongens zijn (gediagnosticeerd) allemaal heerlijk uniek en voor mij zeer speciaal.

In de nu 14 jaar dat is moeder mag zijn heb ik veel te maken gehad met verschillende hulporganisaties voor mijn 3 verschillende  jongens.

De hulp die ik aangereikt heb gekregen in de afgelopen jaren  was het net niet helemaal of veel zoekende wat  opgroeiende speciale kinderen nodig hebben  en steeds vaker nodig gaan hebben om mee te kunnen komen in de maatschappij waar soms teveel gevraagd word van deze kinderen.

Als ouder wil je  natuurlijk ten alle tijden het beste voor je kind en zie je het liefst dat hij/zij geaccepteerd wordt ongeacht de diagnose ook is, door volwassene(denk aan docenten, familie leden  maar ook hun ouders)  ook door leeftijdsgenoten onderling dat ze fijn in de groep liggen en geen buiten beentjes zijn, met plezier naar school gaan en met een lach uit school komen en misschien zelf uitgenodigd worden voor een speelafspraak / kinderfeestje.

Je zou zelf ook willen dat je als ouder je kind begrijpt ,weet wat je kind nodig heeft en hoe je de dagen het beste kunt laten verlopen voor alle betrokken partijen.

Dat je weer samen kunt lachen, samen genieten ,spelen en je emotionele band kunt versterken in plaats van alleen maar consequenties aan het opleggen bent en je grenzen aan het bewaken bent, dat je kunt plannen voor een week in plaats van  de dag aan het overleven bent.

Dat je jou kind ziet opbloeien en stralen, samen ziet omgaan  met leeftijdsgenoten en je ziet dat je kind zichzelf accepteert en geaccepteerd wordt door de omgeving.

Als je uitzichtloos bent en er geen vooruitgang zit in alle geboden hulp die je aangrijpt, dan  ga je opzoek naar alle mogelijke manieren die de maatschappij nog meer te bieden heeft.

Totdat, je door de tijd heen je eigen manier creëer  zoals in mijn geval  voor al mijn 3 verschillende jongens.

Zodat je dan leert dat er zoveel meer geboden kan worden dan wat er nu momenteel is ,op zoveel verschillende manieren.

Dat er ook zoveel samenhangt met een speciaal kindje wat van invloed is om hoe deze is.

Bestaand uit niet een standaard denkvermogen maar  wat je voornamelijk leert door praktijk ervaring en niet alleen uit de schoolboeken die je krijgt voorgelegd.

Zodra de basis gelegd is en er een fundering ontstaat kun je bouwen aan stevige muren voor ieder kind anders ingedeeld.

De ene zou gaan voor een villa/ de andere een kasteel /en sommige natuurlijk gewoon een knus huisje op een rustige berg.

Voor ieder kind is er iets passends waar haar/zijn kwaliteiten kunnen in uitblinken.

Naast het moeder zijn ben ik al meerdere jaren werkachtig in de gehandicapten zorg en werk ik dagelijks met jong volwassene vanaf 18 jaar  met een verstandelijke/psychische aandoening/ beperking.

Door de jaren heen merk ik dat veel van mijn cliënten in hun jeugd al geen goede start hebben kunnen maken met name  doordat het vaak schaad aan de juiste diagnose te stellen, juiste handvaten geboden krijgen met het effect dat  mensen van kleins af aan al van de regen in de drup raken.

Ouders die uitzichtloos raken en niet meer weten waar te zoeken en dan gaan voor een drastische keuze waardoor een kind op jonge leeftijd al op een internaat gaat wonen met geen zicht op een verbeterde toekomst of om volledig  naar huis te kunnen keren.

Hierdoor ontstaat erop jonge leeftijd al een laagzelfbeeld bij het kind die zich niet meer geliefd voelt, vertrouwens problematiek krijgt en negatieve aandacht gaat zoeken waarin het gedrag dusdanig verslechterd en alleen maar berg afwaarts gaat.

De band tussen ouder en kind is enorm belangrijk en zou ten alle tijden van beide kanten zoveel mogelijk gesteund en gekoesterd moeten worden.

Voor elke cliënt op een andere manier vorm gegeven moeten worden omdat we allemaal zo verschillend zijn maar beide  partijen betrokken bij elkaar laten zijn en elkaar leren te begrijpen zodat er begrip en respect ontstaat (dat is vaak wat er ontbreekt in deze gezinnen).

Opgroeien als mens kunnen we maar één keer en dit alles begint bij het moment dat we instaat zijn dingen te begrijpen en als een spons effect dingen in ons op te kunnen nemen.

Dit is alles bepalend voor onze levensweg die we gaan ontdekken en bepalen tot welk exemplaar we mogen opgroeien.

Aangezien ik zowel beschik over jaren ervaring privé als zakelijk heb ik besloten om met de kennis en contacten waar ik op dit moment al over beschik mijn eigen stichting onderneming te gaan starten.

Met als doel speciale kinderen z’n goed mogelijke start te geven vanaf het 1e moment dat er aan de klok wordt geluid dit  met mijn hulp en visie.

Dit ga en wil ik realiseren met mijn eigen samen gestelde gespecialiseerde team.

Ik ga me richten op de doelgroep speciale kinderen van 4 tot 12 jaar.

Hiervoor heb ik al veel dingen ondernomen maar is er ook nog een deel voor nodig.

Wat ik zelf al heb gedaan is een extra opleiding waarvoor ik afgelopen donderdag 27e jan. voor geslaagt ben dit de de opleiding hbo jeugd deze heb ik nodig om alle registraties aan te kunnen vragen om een onderneming op te zetten.

Mijn ondernemingsplan heb ik voor 75% klaar hiervoor heb ik as woensdag een afspraak bij een acountent om een finacieel plan op te laten stellen en een prognose te laten maken voor een duidelijk beeld te schetsen hoe ik dit voor mij zie.

Een naam voor de stichting en logo heb ik al eigen gemaakt.

Waar ik deze actie voornamelijk op gericht is om de start te realiseren zodat ik alle plannen uit kan werken met behulp van de nodige boekhouder,accountent,registraties die ik moet aanvragen,stichting die ik officeel moet oprichten (hij is nu in oprichting)een laatste ervaringsheidsdeskundige centificaat te kunnen behalen (dit is nodig voor bijv. de big en skj registratie).

Mocht me dit lukken op deze manier om dit bedrag op te kunnen halen dan ben ik ready om mijn complete ondernemingplan voor te kunnen leggen aan inversteerders die ik nodig ga hebben om de locatie (die ik al onder toezegging heb gekregen en die beschikt ook over een zorg en woon bestemming)en om de start van bijv. de invetaris,personeel,vaste lasten,verzekeringen etc.

 

Wat wil ik graag kunnen bieden aan deze doelgroep?

o   Zowel kortdurig  als langdurig wonen.(Crisisopvang kind)

o   Logeren ter ontlasting van ouders en om aan doelen te werken waar de problematiek zich voordoet.

§  Omgeving van cliënt betrekken en de cliënt zijn/haar relatieband te versterken.

§  Dit alles valt bij ons onder het kopje Verblijf specialistisch behandelgroep.

o   Dagbesteding (zie vervolg uitleg)

o   Goede voeding wat vaak onderschat word maar wat van grote invloed is bij deze doelgroep (hierover wijk ik verder uit in mijn plan tot in detail).

o   Interne scholing op maat niveau en tempo voor cliënten die bij ons wonen/of dagbesteding volgen.

o   1 op 1 begeleiding bij ons op Locatie.( Intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG)

o   Orthopedagogische behandeling intern bij onze locatie.

 

Ik ben van mening dat deze bijzondere speciale doelgroep ook recht hebben om het aller beste uit zichzelf mogen halen en ze ieder op haar/zijn manier een mooie gave in zich heeft.

 

Denkt u naar het lezen van mijn omschrijving ..hier zie ik wel iets in ? en hierin wil ik mijn aandeel meedragen omdat u ook deze visie deelt? doe dan een donatie klein of groot om mij te steunen deze groep kinderen hun leven te veranderen.

mocht ik eind van dit jaar wat mijn doel is helemaal van start zijn gegaan bent u van harte welkom om een kijkje bij mij en ons te komen nemen om te zien waar u aan mee heeft geholpen te realiseren.

Ik dank u voor u vertrouwen in mij en in mijn visie plan en doel.

 

Groet Marjolein Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 50.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.