ICT hulp voor Afrika

ICT hulp voor Afrika | Geld inzamelen
 
 
Mwika geeft ICT ondersteuning aan ziekenhuizen in Noord Tanzania.

Mwika is een initiatief van 8 ICT specialisten, werkzaam in de healthcare in Nederland, die ICT hulp geven aan één van de grootste ziekenhuizen (KCMC) van Tanzania door lokale ICT'ers te ondersteunen. 

In 2018 zijn we naar Moshi gegaan met 8 mensen om de lokale ICT medewerkers te helpen een stabiel ICT netwerk te bouwen binnen het ziekenhuis. Er was geen internet, geen Wi-Fi en nauwelijks computers. Inmiddels zijn we drie jaar verder, heeft 70% van het ziekenhuis Wi-Fi en kan iedereen gebruik maken van internet. Maar ook röntgenscanners, een MRI- en CT- scanner zijn inmiddels op het netwerk aangesloten. Artsen en verplegers maken gebruik van tablets en een Electronisch Patiënten Dossier, waardoor er veel efficiënter gewerkt kan worden.

Onze missie is nu vooral gericht op het educatieve deel, we leren de KCMC medewerkers omgaan met ICT middelen en stap voor stap verbeteren we de infrastructuur, waarbij men zelf het beheer doet. Voor de komende jaren zijn er diverse projecten gedefinieerd en willen we onze diensten ook naar andere ziekenhuizen en klinieken in de regio uitbreiden.

Samen met een medisch team uit Twente en Minnesota (USA) gaan we de komende jaren een nieuw cardio-vasculair centrum bouwen en inrichten. Dit centrum opent in 2024 haar deuren en zal uniek zijn in Tanzania.

Wij vragen uw donatie om het mogelijk te maken dat ons team minstens eenmaal per jaar naar Tanzania reist om ons project voort te zetten en zo de gezondheidszorg naar een hoger level brengt. Daarnaast gebruiken we een klein deel van het geld voor (eduactieve) middelen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
4 donaties
€ 60,00
Doel: € 25.000,00
0%