Hulphond voor Jessica

Hulphond voor Jessica | Geld inzamelen
 
 

Mijn naam is Jessica willemse. Ik ben 33 jaar oud en mijn wens is om een hulphond te krijgen. Ik heb ziekte van Crohn, Autisme en een dystemie ( een langdurige of chronische lichte depresieven stoornis.) Dit alles maakt mijn leven een beetje zwaar.

Maar dit zijn niet per se de redenen dat ik een hulphond wil. 

Ik kan niet met het openbaar vervoer of met een grote groep zijn, laat staan ergens rondlopen waar veel mensen zijn ( de stad, winkels etc.). Als ik dit wel doe, raak ik in paniek en als ik niet snel genoeg weg ben, krijg ik een paniekaanval of val ik flauw. dit gebeurt best vaak en dat is vervelend als je in het openbaar bent. Paniekaanvallen heb ik ook als het gewoon even te veel wordt. dit gebeurt meestal aan het einde van de dag en dan 's nachts nog een keer.

Ik denk dat een hulphond mij zou kunnen helpen, omdat dieren mij erg kalmeren en de stress wegnemen. ik hoop dus dat als ik een hulphond heb, dat ik weer naar school kan, met het openbaar vervoer en naar winkels kan. Ik hoop ook dat hij/zij mij gerust kan stellen als ik toch in paniek raak, want als mensen naar mij toekomen maakt dit het alleen maar erger.

Daarnaast is er dan altijd iemand bij mij die ik ken en vertrouw, die mij geruststelt en een soort van over mij 'waakt'.

Daarbij krijg ik door mijn autisme ook vaak heel veel prikkels binnen, wat ook paniek kan veroorzaken. Als ik met een dier ben, is deze paniek een heel stuk minder.

Ik weet niet waarom, maar dieren zijn het enige waar ik me echt op kan focussen. Dit betekent dus dat als ik met een dier ben, het ook een groot deel van de prikkels weg haalt.

Zo heb ik bijvoorbeeld ook vogels thuis die dit ook al voor een deel doen, maar wel een stuk minder. Dit komt doordat het geen beestjes zijn die er echt voor je zijn en je ze niet echt goed kan knuffelen omdat ze zo klein zijn. Je kan ze ook nergens mee naar toe nemen, dus ze kunnen mij alleen thuis helpen.

Ik heb iemand nodig die mij gerust kan stellen met dingen waarbij mensen dit niet kunnen of het erger maken. Iemand die aanvoelt war er is en niet doorpusht, maar juist helpt en ondersteind. Mensen hebben dit effect niet (genoeg) bij mij en daarom denk ik dat een hulphond de beste optie is.

Je moet weten dat de hond zelf niet zo duur is, maar de training die deze hond krijgt maakt het zeer prijzig. De opleiding duurt een jaar tot anderhalf jaar.

Al dit geld krijg ik nooit in mijn eentje bij elkaar en daarom heb ik jullie HULP nodig!

Groetjes Jessica Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 20.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.