Hulphond nodig voor mijn zoon | Geld inzamelen
 
 

Hulphond nodig voor mijn zoon

Mijn hoop gaat uit naar een autisme hulphond voor mijn zoon van 11.

Mijn zoon (11) heeft een lastige vorm van autisme. Hij kampt met een meervoudige ontwikkelingsstoornis binnen het autistisch spectrum. Hij is daarnaast angstig in sociale situaties wat hem zoveel stress oplevert dat een 'normaal' sociaal leven evenals het schoolse leven voor hem niet is weggelegd.

Sinds dat de gemeenten de zorg voor kinderen met een kindpsychiatrische zorgvraag hebben overgenomen van het rijk, is er mede door de hoge bezuiniging op zijn soort zorg nauwelijks nog ergens te verkrijgen. Zijn zorgbehoefte is zeer specialistisch maar ook helaas duur.

Hij heeft van februiari 2015 tot en met mei 2016 een 24uurs klinische opname gehad welke hem (en ons) veel verdriet maar ook veel positieve ontwikkeling heeft gebracht.

Helaas hebben wij, in overeenstemmend overleg met het behandelteam, ons mannetje veel eerder naar huis moeten halen dan gepland. Door een samenloop van omstandigheden binnen de instelling ontstond er krimp waardoor de kinderen daar geconfronteerd werden met veel interne verhuizingen. Dit zou funest zijn voor de reeds behaalde resultaten en zijn ontwikkeling in het algemeen.

Omdat ik als moeder vind dat mijn zoon het zo verdiend om zich óók te kunnen ontwikkelen, op zijn tempo, minder spanning en angst ervaart binnen- en buitenshuis, meer zelfvertrouwen kan ontwikkelen om zodoende meer kans te hebben op een zelfstandig leven, start ik mijn Dream voor mijn kanjer.

Omdat er na de dagbehandeling nauwelijks of zelfs geen plekje ergens is waar mijn mannetje zich veilig en begrepen kan voelen, er nauwelijks of geen onderwijs op maat mogelijk is, heb ik na een periode van drie jaar overwegen, onderzoeken en overpeinzen besloten om mijn zoon een 'levenslang' uiterst betrouwbaar maatje te gunnen.

Een hulphond via Hulphondvoorautisme.nl.

Echter zijn deze honden en trainingen uiterst kostbaar vanwege de duurzaamheid die hier vanuit gaat. Omdat ik vanwege de mantelzorg in de bijstand verblijf lijkt de kans op een hulphond daardoor onbereikbaar.

Ik hoop ook dat zodra mijn Dream behaald is dat mijn gemeente het resterende benodigde bedrag wil bijleggen omdat zijn ontwikkeling positief zal worden beïnvloed.

Ik hoop dat mijn mannetje alsnog die unieke kans mag krijgen op een fijn (er) innerlijk gevoelsleven en daarmee de hoop op mooie vervolgstappen in zijn algehele ontwikkeling.

Mede namens mijn zoontje onze dank voor uw/jouw aandacht.

Hartelijke groet,

Anita DijkstraEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 5.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.