Hulp voor ons kindje Donnie

Hulp voor ons kindje Donnie | Geld inzamelen
 
 
Ons kindje Donnie is geboren met gastroschisis.

Bij Donnie werd gastroschisis vastgesteld toen hij 14 weken in de buik zat. Dit zou betekenen dat een deel van zijn darmen buiten de buik lag. Hij zou met 37 weken gehaald worden.

Toch werd hij met 33 weken en 5 dagen onverwachts geboren. Meteen na de bevalling werd Donnie geopereerd. 4 lange uren hebben we gewacht. Toen kwam de chirurg vertellen dat het helemaal mis was... Het gaatje waardoor de darmen naar buiten kwamen was te klein waardoor een deel van zijn darmen ernstig afgekneld was en er 3 blinde stukken darm in zijn buik zaten, het zat allemaal los van elkaar. De bloedvaten van de dunne darm waren zodanig afgekneld dat het 48 uur wachten was in de hoop dat de doorbloeding op gang zou komen, zo niet dan moesten we ons afvragen of we dit zouden willen voor ons kindje dat hij nooit via de normale weg zou kunnen eten. Er waren twee stoma's gemaakt en hij kreeg TPV, eten via centrale lijn die in een bloedvat gaat, en hij zou nog 1 of 2 keer geopereerd moeten worden. Hij lag op de neonatologie en we mochten eindelijk naar hem toe.

Na 2 dagen, die de langste van ons leven leken, leek het de goeie kant op te gaan. En het stoma was gaan lopen, dat was echt heel goed nieuws. Na een week was hij verplaatst van de neo naar de gewone kinderafdeling op Emma tuin. Een paar weken lang ging het heel goed en mocht hij zelfs al hele kleine beetjes drinken.

Helaas werd hij na 4 weken ziek en moest hij met spoed geopereerd worden. Tijdens de operatie kwamen ze erachter dat een deel van de dikke darm alsnog was afgestorven en zijn dunne darm maar 20cm is, wat zou betekenen dat de kans dat hij ooit van de TPV af komt een stuk kleiner maakt. Weer hebben ze twee stoma's gemaakt en 2 delen van de dunne darm aan elkaar gezet zodat wel een deel van de voeding opgebouwd zou kunnen worden.

Opnieuw herstellen en met de goeie hoop dat hij voeding zou kunnen opnemen met zijn dunne darm. Helaas na 2 weken stopte het stoma met lopen waardoor alle maagsappen naar naar boven kwamen door de sonde, weer wachten tot de volgende operatie om te weten wat er aan de hand was.

 

Na 2 maanden wachten, was 4 aug eindelijk de operatie waarbij de stoma's opheven zouden worden en ze zouden kijken waarom het niet meer doorliep. De operatie duurde 6 uur en was helemaal goed gegaan. We waren zo blij! De reden dat het de twee maanden niet had doorgelopen was omdat de verbinding tussen de twee stukken darm als het ware was "opgelost" volgens de chirurg, omdat dat stukje te weinig zuurstof gekregen had.

4 dagen na de operatie werd Donnie heel ziek, hij werd met spoed opnieuw geopeerd midden nacht. De verbinding tussen de twee stukken darm was dit keer geknapt en zijn hele buikje zat vol met ontlasting... 

 

Hierna heeft hij anderhalve week op de IC gelegen, aan de beademing en in slaap gehouden omdat hij zo ziek was. Nadat hij van de beademing af was herstelde Donnie gelukkig snel, en werd hij weer de vrolijke baby zoals hij altijd is. Maar we zijn wel weer terug bij af. 

Hij mag nu mee met ons naar huis na 4 en halve maand in het ziekenhuis te hebben gelegen vanaf zijn geboorte mits we allebei thuis zijn om samen de zorg op ons te nemen. 

Wat betekent dat we allebei moeten stoppen met werken. Mijn man heeft een eigen bedrijf, ZZP'er en krijgt dus geen uitkering. Ik studeerde nog en ben daar ook mee gestopt. 

Geen werk betekent geen geld en de gemeente wil ons niet helpen, we hebben alles geprobeerd. We moeten een paar maanden zien te overbruggen tot de volgende operatie met hoop op een zegen dat deze nu wel goed gaat! 

We hopen dat u ons wilt helpen om deze paar maanden door te kunnen komen en we kunnen genieten van het feit dan ons kindje eindelijk naar huis mag.

 

Steun ons, dank u wel❤️

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.