Hulp voor Oekrainse vluchtelingen

Hulp voor Oekrainse vluchtelingen | Geld inzamelen
 
 

Lieve vrienden en familie,


Zoals iedereen weet vluchten er momenteel honderdduizenden mensen uit Oekraïne vanwege de oorlog. Ik heb momenteel de mogelijkheid en tijd om naar de Pools-Oekraïense grens te rijden om de spullen te brengen waar veel behoefte aan is. 


Volgende week rijden we (Luuk en Minou) met een auto vol spullen naar het oosten van Polen. We zullen de spullen afleveren bij een hulporganisatie die zorgt dat de spullen terecht komen bij mensen die Oekraïne zijn ontvlucht. 


Onder de vluchtelingen bevinden zich veel vrouwen met kinderen, van wie de partner in Oekraïne is gebleven. We kijken hoe de situatie ter plekke is, maar het plan is om mensen ter plekke te helpen om te komen op een plek met een veilig onderdak. Ook zullen we op de terugweg mensen meenemen die onderdak hebben in Nederland of hier asiel aan willen vragen. We hebben kinderzitjes in de auto omdat we graag een ouder met kinderen een lift deze kant op willen geven.


Het zou heel fijn zijn als jullie een kleine bijdrage willen leveren aan de kosten voor de organisatie (brandstof, overnachtingen en eten en drinken voor onderweg). Het is lastig in te schatten wat de kosten exact zullen zijn (we zullen langer onderweg zijn met kleine kinderen in de auto bijvoorbeeld en dus een extra overnachting moeten regelen). Als er geld overblijft doneren we dit aan een stichting die vluchtelingen over de hele wereld helpt.


Voor degenen die in de buurt buurt Eindhoven/Oosterbeek wonen: we zijn dus spullen aan het verzamelen om mee te nemen. Als jullie nog spullen hebben die we mee kunnen nemen dan zouden we die graag ontvangen! Neem daarvoor dan even contact met een van ons op. Hieronder staat een lijstje met spullen waar een tekort aan is:


- Warme kinderkleding

- Babyvoeding zoals poedermelk en potjes (hier mogen we maar erg weinig van meenemen over de grens! Dus graag even overleggen met ons hoeveel we al hebben).  - Andere babyspullen (bijv. drinkflesjes, ongebruikte spenen en hydrofiele doeken en luiers)

- EHBO-artikelen, maandverband en tampons

- Dekens en slaapzakken, oprolbare matjes

- Rugzakken, grote tassen, verhuisdozen

- Warme kleding voor volwassenen


Alle kleine beetjes helpen! En als je mensen kent die ook willen bijdragen, stuur dit bericht of onze doneerpagina dan gerust door.


Alvast heel erg bedankt voor jullie steun! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 1.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.