Hulp voor Nomade | Geld inzamelen
 
 

Hulp voor Nomade

Help mee het ziekenhuis te betalen

Na een dramatisch verlopen operatie aan de blindedarm kan Tashi Tsomo niet goed meer lopen en heeft een torenhoge schuld opgelopen. Ze moest een lening van ruim € 15.000 afsluiten om de ziektekosten te kunnen betalen. 

Tashi Tsomo is 28 jaar en moeder van 2 kinderen. Ze is nomade in Tibet en verloor een dochter van 8 aan een simpele ziekte. Zelf werd ze in 2016 geopereerd aan een blindedarm maar de slechte omstandigheden in het ziekenhuis maakten meer kapot dan dat het hielp. Een nieuwe operatie volgde in de stad Xining op 18 uur rijden van haar woonplaats Yushu en daarna nog 2 maanden revalideren. Alle kosten moet ze zelf betalen want er is geen ziektekostenverzekering in Tibet. Ze heeft een lening moeten afsluiten van ruim € 15.000 die ze van haar leven niet meer kan afbetalen. Door de mislukte operatie loopt ze nu heel slecht en functioneert ook haar geheugen niet goed, een nieuwe operatie kan dat verhelpen. Maar ze durft niet omdat ze de kosten niet kan betalen. 

Als nomade verdient ze nauwelijks voldoende om haar gezin te voeden, het gezinsinkomen is niet meer dan € 450 per JAAR! Dus je ziet dat ze zo'n hoge lening nooit kan betalen. Ze zijn zelf ook een inzamelingsactie begonnen in Tibet (bekijk de Tibetaanse en Chinese teksten bij de foto's) maar helaas brengt dat niet voldoende op, vandaar dat ons gevraagd is mee te helpen.

Help svp Tashi Tsomo om weer een normaal leven te kunnen leiden. Met uw donatie kan ze weer lopen, haar man helpen bij het hoeden van het vee en de lening afbetalen. 

Wie zijn wij?

Wij zijn Stichting Rigdzin en sinds meer dan 10 jaar zetten wij diverse projecten op in het oosten van Tibet. Dat doen we samen met onze partnerorganisatie Vistaproject. Zij bespreken met de bevolking wat er verbeterd moet worden en sturen een projectvoorstel naar ons. Wij zoeken financiering en maken het geld over. Het bestuur van Vistaproject zorgt voor de uitvoering van en toezicht op het project. Regelmatig ontvangen wij nieuws en foto's. 

Hoe wordt je donatie gebruikt?

Stichting Rigdzin is geheel afhankelijk van donaties van mensen zoals jij. Elke donatie zal gebruikt worden om de lening van Tashi Tsomo te helpen afbetalen. Elke bijdrage (vanaf € 5,-) is welkom.

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 5.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.